A Zombi-franchise

 

Itt egy jobb felbontású link ha kell.

 Szóval az Élőholtak Éjszakáját Romero társszerzővel írta, utána vizsont elváltak útjaik, és ezzel felosztották a jogokat is, mert mindketten akartak folytatást, de mások voltak az elképzeléseik. Így jött létre az Élőholtak Visszatérnek-filmek, amiben az ...Éjszakája a kormány fedősztorija volt a valós történtekről.
Az első filmet idővel remake-elték, ahogy a ...Hajnalát és ...Napját is, utóbbit immáron harmadjára, ezúttal sorozatként.
Ugyanakkor az olaszoknál a ...Hajnala egyszerűen Zombi címmel jött ki, oszt nemes egyszerűséggel lenyúlták a franchise-t hogy ráépítsék a magukét, így Fulci megcsinálta a Zombie c. filmet, ami egyben a Zombi 2 is (-e nélkül), valamint egyes helyeken Zombie Flesh Eaters (~Zombi húsfalók). Fulci csinált egy második filmet is, ami a Zombi 3 nevet kapta stb. Majd erre a marketing idővel rácsapott még két filmet, mert miért ne. De ezek legalább eredeti filmek voltak. A Thaiföldi címezés a madaras filmnél enyhén bizonytalan, gyanítható hogy az imdb téved, de borítót nem találni.
A lopást visszairigyelték az amerikaiak, és már meglévő filmeket újraforgalmaztak a brand alatt, őket láthatjuk a bal szélen, mert így könnyebben elfértem. A The Hangig Woman (Az Akasztott Nő) c. filmet ma is megtalálni Zombie 3 címmel a neten, nem mintha komolyan érdekelne bárkit, de megerősítés. A zombie 6 előtt jött ki és előzménye az Antropophagus, vagy akárhogy is híjják, és állítólag viselte a Zombie 7 nevet is, de ezt nem tudom megerősíteni.
Az ausztrálok us úgy gondolták hogy eljátsszák amit az amcsik, és újraforgalmaztak filmeket, teljesen véletlenszerűen. A Zombi VI-nál viszont problémába ütköztem, nevezetesen ellentmondó és hiányos információkba. Egyesek ezt állítják a 6. filmnek, mások amazt, de szerencsére találtam borítót - ami címmel a filmeket az imdb nem tartja nyilván (szólni kéne nekik). Így maradt az, hogy rendezőt és színészeket párosítottam, miben dolgoztak együtt stb. így sikerült megerősíteni/kitalálni mely filmekről van tulajdonképpen szó.
Egy utolsó trükk az ausztráloktól, hogy a Zombi VIII nem egy random film, hanem úgy gyártották, hogy folytatás legyen.
 
Ééés ennyi.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad