Vampire klánregények - Ravnos

 "A Ravnos a cigányok klánja." A ravnos saját diszciplinája az illúzióteremtés, ami akaraterő-pontba kerül, ami miatt az asztali szerepjátéknál fogalmam sem volt hogyan kéne ennek a képességnek, ezzel pedig az egész klánnak működnie. Egyszer vki azt mondta, hogy oké, az alapkönyvből kimaradt, de vmi kiegészítő azt írja, a ravnosoknak nincs életcéljuk (l. az asztali szerepjáték), és ilyen naponta visszatöltődnek nekik az így elhasznált pontok.
Továbbra is kérdés, mi történik, ha egy másik klán vámpírja rábír egy ravnost hogy megtanítsa neki.

No de a szekták (Kamarilla vs Sabbath) közti hadszíntérről visszaugrunk a Hesha-szálra. Mindenki visszament ámerikába, és.
Érdemes lehet ezen a ponton átvenni, mi a retek is történik a klánokkal, mint Utolsó Idők események.
A legtöbbel kb. semmi, de a Ravnosról most megtudjuk, hogy ezek éppen kiírtják egymást. És ha emlékszünk, az asszamiták is ritkítják egymást. Ott csak azok maradnak meg, akik Allahnak is igaz szolgái (értsd: a vallás miatt totálisan engedelmesek), másfelől a klán alapítóját szolgálják szívvel-lélekkel.
Továbbá annyit más regényekből (A Vörös Halál Karneválja-trilógia) lehet tudni, hogy a Nosferatukat a negyedik-generációsaik öldöklik lefele.
Btw,  a Tremere-ek olyan fiatalok, hogy ilyen céljaik nemigen lehetnek, ők hajtanak a profi varázslósságra, oszt kész.
Egy poént még mondok: a Brujah klánalapítot likvidálta anno a lore szerint a negyedik generációsa, de ezek szerint őt is Brujahnak hívták, mert a klán neve nem változott.

A következő pillanatban Leopold visszaszerzi a Szemet, ezzel kiüresítve jópár kötetet a sorozatból Az 1-2 nyilván kell, a Gangrel kötet marad, de képzeljük el hogy Hesha ott rápacsált - és meg is javítottuk a történetet azzal, hogy levágtuk a kilógó sallangot.
Btw, az itteni Hesha vs. Leopold csatában szereplő szobor ez:


A könyvben szokatlanul kevés a szereplő, és kb. egy kulcsbekezdést tartalmaz, amiben sejtetik, hogy Hazimel egy 4. generációs vámpír, így is jóformán istenség a szuperhős szintű átlagvámpírok között, aki a Föld túloldaláról is befolyással tud lenni másokra, és olyan dolgokban kavar, ami inkább misztikus mint béna politikai kérdés (d eugynaúgy az uralomról szól).
És bár egyértelműen a Szem a leglátványosabb dolog ami a könyvekben történt, a földmélyi ismeretlen szemszögéből gyakorlatilag irreleváns, nem éri meg a figyelmet. Az azért durva. Egyértelműnek tűnik ezekből, hogy bárki is az, bármik is a céljai, 3. generációs vámpír lesz.


















Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad