Lapozgatós könyv franchise-ok 21. - Choose Your Own Adventure #12: Inside UFO 54-40

 A híres amcsi franchise, nem nagyon érzem szükségét kiemelni belőle könyveket, de itt mégis teszek egy kivételt.
 

Jó kis oldschool tini-scifi, Szíriusz kapitány olvasói értékelnék, esetleg Tőke Péter-olvasók...

Az alapszitu, hogy elrabolnak minket az UFO-k. Amikor ez kijött a téma nagy sláger volt. No rövid úton illik megszöknünk, átvenni a csészelaj parancsnokságát, lesugározni a Földre, megmenteni a többi foglyot - van itt emberlány (naná hogy barátnőjelölt -, mindjárt-meghalok-az-idegen-környezetben idegen lény, meg amit akartok.

Befejezés is van sokféle: hazamegyünk, oszt jónapot? Leszállítjuk-e az amúgy halhatatlan ufót mielőtt a magunk dolgával törődünk? Esetleg eladjuk a Blikknek pénzért és hírnévért? Ez most mind rajtunk áll. Ahogy az is, hogy ha nem működünk együtt az idegenekkel, akkor egymilliárd évre hibernálnak. Én nem élném meg akkora veszteségnek amilyennek a könyv próbálja beállítani...

Na de itt ám a bónusz-befejezés!
Ami CSAK csalással elérhető!
Azaz direktben oda kell lapoznunk, és kb. úgy vehetjük észre, hogy azokra az oldalakra nem vezet utasítás!
És sajnos ez a gyenge pont, hogy erről a kulcsról kapunk kb. egy félmondatot, így az egész helyszín lóg a levegőben.
Jobban kellett volna integrálni a lehetőséget, hogy a kaland világának szerves része legyen, mindenki oda akar jutni, hogy bizonyos random cselekvések legalábbis segítsenek elérni.

Az ötlet tehát jó, majdhogynem kiváló, a megvalósítás viszont a célközönség miatt talán, de elkapkodott "jó lesz azoknak így is" felkiáltással. Esetleg a szerzőtől, a franchise-tól tényleg ennyire futotta.

De egynek jó, a kaland maga amúgy tartogat valós lehetőségeket az olvasónak. A maga 118 oldalával (a CYOA nem számozta a fejezetpontokat, maradtak az oldalszámozásnál) érdemes kipörgetni, pláne ha nem kell érte fizetni. Mármint mire való a könyvtár, meg 40 éves kötet, csak lejárnak a jogok valamikor.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad