Things (1989)

 Ez egy kanadai film, ami nem igazán a jó minőség jele.
"VHS-minőség", műrmint supoer-8-assal vették fel, azaz eleve olcsón néz ki (költségvetés anno: 30K kanadai dollár).


Az első jelenethez


anekdota kapcsolódik, hogy egy prostit béreltek a szerepre. Csak ez nem érdekel, mert nem 12-éves vagyok hogy ezen ámuldozzak milyen merész. Az érdekel mit nyújt a szerepben, végülis mások béreltek föl embereket az utcáról, ácsot, sminkest. Általános hogy a rendező beugrik kisebb szerepekre mert nem jelent meg a színész, vagy mert spórolni kell.
De jó, legyen nektek, b00bs:


Most pornót nézünk, vagy mikor kezdődik a horror?
Egyébként a hang pont olyan szar. A felvétel zajos, a rákevert zene túl hangos, alig érteni valami, és persze felirat sincs az egész neten.
Ms. Sátán közli, hogy már megvan kettejük bébije


aztán kiderül hogy az egész álom volt.
Random módon asszonynak visz egy fájdalomcsillapítót.
Ezt meg magyarázza el vki, hogy minek?


A teljes stáb névtelen senkikből áll, egyedül bizonyos Amber Lynn lóg ki, aki pornós volt - és itt még a cickóit se fogja megvillantani.
Btw, ilyen effektet mint ez a főcím, mi VHS-re csináltunk házivideora:
 

 Ez a két gyökér


elmegy Doughoz - se róluk nem tudjuk ki, se Dougról. Sört akarnak, helyette a Necronomicont és a Necronomicon felolvasását veszik ki a hűtőből. És még ahhoz is van pofájuk, hogy direktbe hivatkozzák aminek éppen megsértik a szerzői jogait. (Egy random: Suzan aludni akar, kapcsold már ki! bezsólásból feltételezem, ugyanott vannak ahol az előző pár.)
A pornós csajt beállították egy sarokba, és akkor ő most híradóbemondó random hírekkel, amiknek nincs köze a filmhez. Faszért nem raktátok az olvasókártyát a kamera alá, hogy ne kelljen ennyire nyilvánvalóan kinéznie a képből?


Innen ugrunk valahova, ahol valakik darabokra szednek valakiket.


A forgatásra használt szoba olyan kicsi lehetett, hogy el kéne hinnünk Tweededim és Tweedledum ugyanakkor, ugyanabban a szobában vannak:


Amúgy mivel töltik a műsoridőt? Felkapcsolják a lámpákat, kapcsolgatják a tv-t, megbizgálnak bármit ami a szobában van, csak ne kelljen forgatókönyvet írni.
A 21. percnél bejön a film elejéről a fickó, szóval tényleg nála vannak - és nekiállnak szendvicseket csinálni. És megenni a szendvicseket.

A szemüveges fickó Doug, a bajszos Don, a harmadik talán Fred.
Szuan mellkasából kitör az alien. Döntsük már el melyik filmet lopjuk!


Ha valakit érdekel, a kutyának annyi.


A szörny kicsit úgy néz ki, mint valami a Meztelen Ebédből, vagy tudomisén.


Állítólag vmi Mr. Lucashoz fordultak pénzhiány miatt mesterséges megtermékenyítésért (Don amúgy Doug fia? Nem, testvére. Nem mintha ennek, vagy bárminek szerepe lenne), az meg még valamit kísérletezett. Nyilvánvalóan.
Donnak erről eszébe jut gyerekkori olvasmányélménye, amiben egy csapat gyerek azzal ütötte el a nyári szünidőt, hogy kalapáccsal fejbeverték a szomszéd gyereket. Tök ugyanaz mint ez az eset, hát nem? Ami valamennyire érdekes, hogy ez egy scifi lett volna.

Aztán kitalálják, hogy nem mehetnek ki a házból, mert ha kilépnek, azonnal megtámadja őket néhány medve csörgőkígyókkal felfegyverkezve (csak szeretnéd ha ezt mondta volna), meg hogy a legközelebbi "város" 9 mérföldre van ami végtelen távolság egy medvékkel és csörgőkígyókkal teli erdőben, és amúgyis az ottlakók megölnék őket. Nincs hát mit tenni, mint tovább üllni a seggükön és sört vedelni.
A telefon nincs bevezetve, és még az áram is kiment - állítólag.


A jó hír, hogy Fredet kiírták a filmből. Nem tudni mi történt, mert vagy a vágó kivágta az effektet, vagy nem is volt effekt, mindenesetre némi vér maradt belőle, ami indok hogy Doug mutogassa csodás felsőtestét női és meleg nézőinknek.


A 35. percben komoly probléma merül föl: kifogytak a sörből. Szerencsére van whiskey.


A 40. percre sikerül kinyírni a szörnyet. Hazamehetünk?

A maradék műsoridő megmondom mi. Nagy semminek érződik, mert ezen a ponton az is. A vágó Kurva Gyengének ítélhette a filmet, így kitalálta, mi lenne, ha TÖBB lény lenne, így ahelyett hogy a forgatókönyv szerinti sorrendbe rakta volna a jeleneteket, a fegyverkeresés, szaladgálás a rém után/elől az izé megölése utánra került mind.
Oké, nem csak a vágó találta ki hogy több bogár legyen, hanem tényleg több volt. Nem segít.
Doug közben meghal. Ebben a szegmensben az egyetlen vicces pillanat:


Majdnem 1 óra 10 percnél jön spontán megkön Doktor Lucas, bár senki nem hívta. Vmi haverja lehet a színésznek, mert végigröhögi az egész jelenetet.


A doki persze mindent tagad, és valahová eltűntek a valamik is szőröstül-bőröstül.
Aztán megtalálják őket, a dokit belöki hozzájuk, dokinak annyi. Ennyit a reményről hogy valamiféle magyarázatot kapjunk.
Aztán Don bebújik egy szekrénybe. Ha doki idejutott, szerintem volt pl. kocsija, tehát el tudna menni, át a medvékkel felszerelt csörgőkígyókon...

1 óra 13 perckor megunja a szekrényben álldogálást, és elhagyja a házat. Gyalog.
De várj! 1 óra 17 percnél kijelenti, hogy ez (a házból kimenés) csak álom volt, és igazából a doki zombivá vált, és most megpróbál bejutni a szekrénybe.


Donnak sikerül kikötöznie az ajtót vmi madzaggal (dróttal?), de akkor kiderül, hogy ott is egy bogár. Hogy eddig - amíg aludt - miért nem ette meg...


Ezzel vége.


Egyszerűen semmi vicces nincs benne, mert nem attól rossz hogy inkompetens, hanem attól, hogy olcsó, hogy vagy nem volt, vagy röptében írták a forgatókönyvet/cselekményt, és igazából senki nem törődött vele. Hogy hogyan sikerült 30,000 c$-ból forgatni egy ócska házivideot, azt föl nem foghatom.


Semmi nem volt benne ami ezt indokolná. Valakinek a házában forgattak, világosítás, hangtechnika, vagy bármi lényeges nélkül. Talán a pornós csaj napidíja volt ami pénzbe került a vágáson, a 8mm-es filmen, és az elfogyasztott sörön kívül.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad