Full Moon filmek 5. rész (9 film)

 Zsugorfejek (Shrunken Heads, 1994):
 
 Eskü tök véletlen, de az alapszereplők tökre mintha a Lóvá Tett Betörők nagyobb változatai lennének. Ott van a bullie-horda, a fehér srác, a fekete srác (még az arcberendezése is tökre hasonló). Oké, a csajt lecserélték Dagi Srácra, de így is ér.


A srácok egy volt voodoo-varázslótól veszik a képregényeiket, így amikor szarrálövik őket Robocop-stílusban, levágja a fejüket, összezsugorítja törzsi módra, és így repkedhetnek bosszúért lihegve.


ÉN CSAK VICCELTEM A KIBASZOTT FEJLEFŰRÉSZELÉSSEL!





------------------------

Timekeeper (aka. Clockmaker, 1998):
 
 Ez úgy néz ki, mint a '70-es évekből a Charlie és a csokigyár, vagy a Szupernagyi sorozat...


Betörnek a fickó lakásába, mairől kiderül hogy egy ilyen időutazó-izé, rögtön át is kerülnek egy alternatív valóságba (kuss, nem érdekel, hogy az időutazás nem így működik!), ahol rögtönletartóztatják őket, majd egyszercsak besétál Időutazó és kiváltja őket (mármint lefizeti a rendőrt) - ezzel el is telt fél óra, a film harmada.
Btw, hová lett a harmadik kölyök?
Btw, btw, a geek-srác elhagyta a jegyzetfüzetét, valahogy a múltban ahol nem is járt, és most összedől a világegyetem 3 nap múlva - aminek semmi értelme, ha egyszer van egy időgéped.
Mindenesetre random hijinx ensues.
Á. Dagi Srác máshol veszett el a múltban - bár nem értem, hogy került hozzá geek füzete.
Btw, miért nem az derült ki, hogy Időutazó = Geek, miért az, hogy = Dagi? Ennek semmi értelme.
 
------------------------
 
Spooky Town (aka. Phantom Town, 1999):
 

 Főszereplő Srác tolja az intro-monológot, és már innen látszik mennyire gyenge színészi teljesítményt nyújt.
A film első 10 percében tolják a stroboszkópot, ami nem egészséges.
srácok partiznak, szülők jönnek haza - a csavar, hogy szülők sose érnek haza. Ezért srácok kocsiba vágják magukat (nem biztos hogy bármelyiknek van már jogsija), és belefutnak Indián Benzinkutasba, aki elmondja mi történt és hol kell keresni a szülőket, sőt, a megoldást is a kezükbe adja. Mert indián = varázslat!


Onnantól viszont egész jó gyerekeknek való horror, hogy elérnek a szellemvárosba. Csomó kreatív dolog történik, van atmoszféra, nem idegesítően buta. Viszont nincs gore, de még jumpscare se. Olyan goosebumps.minőség, de nem valami végső csavarra van kihegyezve.
 
A végén a kislány az indiántól kapott gyilkos mcguffint kicsit túl nagy átéléssel fogja XD
 

Az alapötletet amúgy a Westworldből nyúlhatták. Vadnyugati különös város, ahonnan nem tudsz elszakadni, ami hirtelen rádtámad, különösen a Sherrif-vagy-mi...

Ismétlem, nem rossz ez, csak gyerekfilm.

------------------------
 
Varázssziget (Magic Island, 1995):
 
Kalózos gyerekfilm. Nincs mit mondnai.
 
------------------------
 
Beanstalk (1994):
 
Na ennek a posztere alapján simán azt hittem volna, hogy animációs:
 

 Gyerekfilm Vagyok:


Mikor ŐT megláttam


azt hittem jó film lesz ez azért, de icipicit szerepel csak :(
Amúgy itt nem is játszik gonoszat. 6 hónapja vár a lakbér rendezésére - és a kissrác még pofán is locsolja üdítővel, ő meg még csak nem is ordít.

Ami tényleg durva, az az óriások sminkje. Osztályokkal múlja alul a film többi részét:


Az is idegesítő, hogy ahogy Nagynéni kriptozoológus, az Óriás Papa is összeesküvéselmélet-hívő, különösen érdeklődve a "kis emberek"-ről.

Ez a film egyszerűen fura. Mintha egy minden leütésnél hamis zenét hallgatnék.

------------------------

 Mysterious Museum (aka. Search for the Jewel of Polaris: Mysterious Museum, 1999):
 
Hiába no, címet adni tudni kell.
Az Éjszaka a Múzeumban-t ugyan megelőzi, de az eredeti posztert
 

 később átalakították, hogy meglovagolhassák annak sikerét.


Bár nekem utóbbiról inkább a Prehysteria-trilógia ugrott be.
 

 Uhm, mi történik?


Az biztos,  hogy a főgonoszról azonnal a Dungeons and Dragons-film jut eszembe. Bár az egy évvel később került a mozikba, de az Asylumnak is sikerül ilyesmiket megoldania.



A film iránt nagyban "növeli" az érdeklődésünket a trailer thumbnailje:


A lelkesedés főhősünk arcán...!
Főszereplő amúgy igen idegesítő, a filmben van boing-hangeffekt, és kicsit túl szájbarágós az egész.

Termékelhelyezés Befejezés!


------------------------

The Horrible Dr. Bones (2000):

Oké, egy újabb Fekete Film, de eza haj a vaóságban is létezett???


Képregényekben folyton, de élőben még sose láttam.
Jaj ne! Egy újabb Feketék Bárban Film!


Mi ez, vmi FMV-videojáték?


A film promója alapján 
 

azért vártam volna varázslást, meg zombikat, meg minden, de ez egy nagy semmi.

------------------------
 
Tourist Trap (1979):
 
 Hát, '70-es évekbeli slasher.


A turistacsapdát ezzel le is tudtuk, egy mini-vízesés az egész, nem lesz szerepe a filmben, a film nagyrésze egy poltergeist-járta házban játszódik, ami teli van manöken-babákkal. Ami itt igazából egy variáció a Viasztestek viaszbábúira. Ha figyelsz/gondolkodsz, kiszúrhatsz még sázmos elemet, amit innen-onnan emeltek be.
 
 A film ... először is, műfaj és évjárat ide-vagy-oda, nincs pucérkodás. Aztán a film ideje lejárt. A zene nem az igazi, és bár a kellékes jól dolgozott, nem ... Nem egy Dr Who Auton-történet.
 

------------------------
 
Mansion of the Doomed (1976):
 
A nyitójelenet cinematográfiájáól nem tudom eldönteni, ez most egy korabeli tv-film lesz, vagy pornó. A kamerakezelés, a fény, a beállítás ennyire látványosan különbözik mikor a medencében úszkáló párt, meg amikor a parton újságot olvasó aput mutatják. Apu lesz egyébként a ifllm Őrült Orvosa, aki szemeket gyűjt. Emberi szemeket.
Mert volt vmi autobaleset (amiben ő vezetett, kiszaladt egy kutya az útra, és elrántottaa kormányt), amiben a lánya megvakult.
Hű, az ott egy igen fiatal Lance Henriksen!


Ha a 20. percben sikeres szemátültetést hajtott végre - miért megy még a film?
Oh, hogy a 30. percben ok nélkül ismét elveszíti a látását! A film megpróbál találni vmi indokot, mint a medence vizétől elkapott nem detektálható fertőzés, de az az igazság, hogy a történet véget ért, de se a műsoridő, se a horrorfaktor nem ütött még be, és külön kínos, hogy nem tudjuk, honnan szedte az első szem-donort. A módszere ugyanis élőből élőbe átültetni a szemet, később ebből lesz a probléma, de az első paciens problémáját ez ugye nem oldja meg.
A végén meg már annyi áldozat van a pincében, rácsok mögött, megőrülve, tisztára a Head of the family-ben érzem magam.

Elfogadható befejezés lett volna, ha kidolgozza az eljárást, de a saját szemét kell átültettetnie (mondjuk ha Lance H. nem tűnik el a filmből szinte azonnal), vagy ha kivájja a saját szemeit mikor a lánya belehal az állandó átültetgetésbe (a filmben nem hal bele), a'la The Man With the X-Ray Eyes. így viszont a film eléggé ... felesleges.

------------------------

Úgy érzem, ezt itt kicsit össze kell foglalnom, ne búcsúzzunk ezektől a filmektől ennyire negatív szájízzel.
A filmek ebben a csoportban - nem jók. De egy profi stúdió csinálta, képzett emberek. Millióegy ilyen film van, ami elkészültekor is maximum közepes, erősen tv-re (streamingre) vannak gyártva puffasztani a kínálatot. Senki nem érdeklődik igazán irántuk, se a készítők, se a nézők, de azért nem valami 0 pénzből forgatott házivideo, amit valaki rádsózott, mint egy WildEye release (Shark Exorcist, meg a többi kreténség).


Aztán találkoztunk pár igazán különleges próbálkozással (különösen a Zsugorfejek) - és olyakor nem árt azt is látni, mi az, ami nem működik. Attól, hogy a filmed eredeti (ami szükségszerű kellene legyen valahol), még nem jelenti, hogy jó is.

Meg aztán itt  a legtöbb most Gyerekkorunk Élményei volt. Elgondolkodhatunk rajta, miért működtek ezek akkor, és miért nem működnek most, és hogy akarunk-e ilyeneket gyártani a jövőben. Plusz talán kicsit segíthet abban is, hogy ne menjünk a falnak ha a ránkbízott gyerek berak egy ilyet.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad