Helene Hunt karrierje

 Ha a Trancers miatt feljött a neve, az jutott eszembe, színésznővel talán még nem is csináltam ilyet, amiben átnézem a filmjeit, melyik volt emlékezetes, mi mindent lehet látni, hogyan változott az egész, mászta meg a karrierlétrát, és vagy vonult vissza dicsfényben, vagy csúszott le...

Helen Huntot pár nagykaliberű filmből ismerjük. Lesz ez még így se, Mi kell a nőnek.
De ezek szerint ő a Trancers-ben nőtt föl. Ez érdekessé teszi.
 

Ms. Hunt alacsony költségvetésű sorozatokban tűnt fel a '970-es években, és ezt a jelenlétét a '80-as években sikerült megerősítenie - hosszabb, állandó szerepek, mellette kisebb filmek. Utóbbiak egyike a Delejezettek (Trancers).
Az Empire International Pictures összeomlása nyilvánvalóan kihatott a karrierjére. Lehet hogy beindult neki a következő lépcsőfok a filmes karrierben, de egy kis stúdiótól jőve nem hiszem hogy örülsz ha eltűnik a biztos visszavonulás útja balsiker esetére. És a kis stúdiók / egy ember rendező köré épült minibirodalmak elég bennfentesen működnek, azaz mindig ugyanazokat az embereket hívják dolgozni ha tehetik. ezért NANÁ hogy jelezte, visszamenne forgatni legalább a karakterlezárás miatt, mert ezeknek a rendező-gyűjtötte stáboknak nem csak a saját tagsága zártkörű, de a rajongótábora is, és te nagyon nem akarod hogy a potenciális közönséged egy kemény magja rosszakat gondoljon rólad. Szóval a Trancers 2, pláne 3-ban való megjelenése abszolut érthető - és sokat elárul Ms. Hunt személyiségéről is.


'95-ben bekerült a Jóbarátokba egy epizód erejéig - ezt gondolhatnád hogy semmi, de valójában kiváló alkalom ismerettségeket kötni. És Hunt a szende szépségével tuti nem találhatta nehéznek észrevetetnie magát azzal akivel akarta.
 
'96-ban bekerült a Twisterbe, ami egy A-listás (bár amúgy nem túl jó) katasztrófafilm volt, majd '97-ben jött az abszolut áttörés a Lesz ez még így se-vel, 2000-ben pedig ezt bebetonozta a Mi kell a nőnek-kel.
Közben pedig olyan nevek mellett játszott nagyobb mellékszerepeket, mint Richard Gere, Tom Hanks, vagy Woody Allan (akkor is ha az a film A jáde skorpió átka volt).

Érdekes, hogy ezzel a nagyfilmes karrierje be is fejeződött, de nem hiszem hogy ezt Kevin Sapcey és Woody Allan dupla fiaskója okozta volna. Vagy hogy Hollywoodnak elkezdett volna öregnek lenni.
Sokkal inkább gondolom, hogy kényelmesebben érezhette magát a sorozatok világában, viszsament oda, és a mai napig jól elvan ott. És mivel nem láttuk a vásznon megöregedni, örökké dögös marad az emlékeink között, a sorozatokban látva pedig nosztalgiával gondolunk rá abból a két filmből - értsd: húzónévnek jó marad gyártó szemszögből.












Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad