Full Moon - Trancers (6+1 film)

 
Szóval  nem-Dollman (ugyanaz a színész játszik) kinyírt vmi Martin Whistlert (mit szól vajon Whistler Anyja?), és most a szektájának, a Trancereknek a maradékára vadászik, akiket MW a pszí-képességével leigázott... És élőhalottá tett... Miért nem mondják mint a szinkronban egyszerűen hogy "okkult képességek"? Elvileg a pszí-képességekhez aktív elme szükséges, azaz ha valaki meghalt, akkor a pszí képességei sem hathatnak. És élőhalott ... Hát ahhoz varázslás kell, nem pszí.
 


Mr. Death (oké: Deth) nagyon üldözi a Delejezetteket, mert anno megölték a feleségét.
És hát nem kiderül, hogy Sípos túlélte, bármi is volt?
 

 Martín sípol egy hologramot, amiben jól elmondja Gonosz Tervét, miszerint 300 évvel visszautazott az időben.
Az időutazás itt úgy működik, hogy akit megölsz a múltban, annak az összes leszármazottja dezintegrálódik - de egyébként nem változik semmi.
Szintén nem testileg utazol, hanem a tudatodat küldik vissza, ami felülírja az elődöd tudatát.
Halál Nyomozó gyorsan szét is lövi Whistler testét:


Valaki elmagyarázná, hogyan fog tárgyakat átvinni az időn, ha fizikailag nem utazik?


Hékás, az ott Helen Hunt!



Asszem rájöttem miért nem híresebb ez a franchise. Ez egy szolid 5/10 film, és az egyszerűen se nem elég jó, se nem elég rossz, a tetejébe pedig nem is elég furcsa hogy érdekes legyen.
Persze, vannak olyan megkapó részek, mikor a másik zsaru is visszautazik, és ő a egy 8-éves kislány lesz, vagy amikor Vissza A Jövőbe módra Jack Death felcsinálja a saját ük-ük-ük-anyját, vagy akárki is neki Helen Hunt, de ezek maradnak emlékezetes pillanatok, nem egy egész film.

A vége az, hogy Whistlernek Deth beadja a jövőbeküldő szérumot, amitől az megsemmisül, nem lévén teste a jövőben, Jack meg marad a múltban szérum hiányában. Hogy miért nem küldenek valakit a jövőből szérummal - mert ez így romantikusabb.

---------------------------

Trancers 1.5: City of Los Angeles

A rövidfilm a Pulse Pounders antológiafilm egyik szegmense volt, csak közben az empire International Pictures csődöt jelentett (és átalakult Full Moonná), így ez az egész egy időre elveszett. De meglett, raktak rá zajokat meg zenét.

Tehát a jövőben járunk.



Persze a csaj kitör, és időutaztatja magát.

A zsaru 05:05-nél azt mondja, Jack 1988-ban van. De akkor miért:


Jackéknek mindenesetre problémáik vannak:


Retkon: az időlassító óra elvileg 1 töltetes. Itt meg rendszeresen használja.

A film felére D-nek elmondják mi a helyzet, és még egy ügyfél is beesik, nekem meg az a kérdésem, miért nem jutott senkinek eszébe, hogy mi van, ha az üldöző és az üldözött ugyanazon személlyel áll rokonságban?


Egy pasi meg szó szerint beesik a tetőn át:

D és a gyilkos megy vissza a jövőbe.


A halál oka: hajzselé.

A végén egy kicsit felrúgja a saját szabályait a film, de még így is ez legalább egy kellemes történet, 7/10.
Viszont - mindig van egy DE -, ennek a végén nem látom a bejelentést, mikorra lesz meg a harmadik szegmense a Pulse Poundersnek.


---------------------------

 
'91-ben készült el ez, és utána évente jött egy folytatás - hozzátéve, hogy úgy tűnik, a 4. rész úgy látszik csúszott, így az 5-el együtt '94-ben jött ki az is.
 Mivel a Főgonoszt kiiktatták, annak a testvére bukkant fel a semmiből, hót ugyanazokkal a képességekkel.
Szintén ~feltámasztották Jack feleségét, aki ugye az előző filmben már halott volt, technikailag azzal hogy visszaküldtek az időben valakit, hogy a halála előttről küldje vissza a második film idejébe... Egyértelműen csak a szerelmi háromszögre hajtottak a készítők.

Plusz ha valakit érdekel, az Evil Bong szériából itt van Rabbit (de csak a karakter azonos, a kontinuitás nem, mert a karakter itt meghal).

Egy másik lore-bővítés, hogy most már van lehetőség valódi időutazásra - de csak előre az időben? Van valami kamra, amivel a tudatod az aktuális testben tud utazni, de ez vagy drága, vagy csak előre megy, mert továbbra is küldenek vissza tudatokat, ami rohadt komplikált.
Az egészre amúgy azért van ... szükség, mert a film kitalálta, hogy aki túl sokat van a múltban, annak a Saját Teste (tehát a jövőben maradt teste) kővéválik (kalcifikáció útján).

A végén Gonosz (Iker)Tesó meghal, Jack feleségét a múltbeli testben visszaküldik a jövőbe, Jacky meg marad a múltban, mert még gyereket kell csinálnia hogy a jövőben majd meg tudjon születni.

---------------------------
 
 
Helen Hunt karakterét kiírták, de rendesen, nem mondjuk lecserélték. Állítólag bele se akarták írni a filmbe, de mikor hallotta hogy lesz, szólt, hogy beugrik egy gyors jelenetre. Végülis ha sikerült beadni cameonak, még fizetni se kellett érte.
 
Ezzel a fimmel elkezdődnek a kontinuitási problémák, pl.:
- nincsenek többé lézerfegyverek
- a múltban történt események megváltoztatják a jövőt most már. Nevezetesen a múltban vki elkezdett megint Trancereket gyártani, ezért most tiszta poszt-apokalipszis van.
- a Trancerek így akaratlagosan tudnak oda-vissza alakulni normál ember és trancer-állapot között.
- Jack-et a jövőbe viszik az őse testében, és kap egy társat(?), aki nem, nem földönkívüli, hanem valami robotzsaru:
 

 A mostani főgonosz a Hellraiser 1-ből a fickó.

---------------------------
 
 Trancers 4-5

Mr. cápa nem jött vissza.
Sőt, rögtön egy másik dimenzióba teleportál, báűr az igazság az, ez az Evil Dead 3 (A Sötétség Serege) alaphelyzetét lopja.


És az egész spinoff-dolgot elnyújtja 2 filmre, aminek a végén hazajut a másik dimenzióból, ahol karddal és pisztollyal küzdött varázsló zombik ellen. Súlytalan, kihagyható. Hátha összehoztak valamit a 6. filmben, hm?
 
---------------------------
 
Trancers 6
 
Mondhatnám, hogy "Go Woke, Go Broke", mert a főhős és a főgonosz nők.
Mondhatnám, hogy a széria rajongói csak nyafogni tudnak, mert az eddigi állandó főszereplő nélkül próbált a stúdió továbbmenni.
Mondhatnám, hogy az egész úgy néz ki, mint egy Hawai Five-1, vagy Knight Rider Team, vagy hasonló sorozatepizód.
De az a helyzet, hogy tudok jobbat. Mert teljesen véletlen akadt valaki, aki tényleg rajongója a Trancers-filmeknek, és megpróbálta (ha ügyetlenül is) megmenteni amit ebből a filmből lehetett. A lenti videot ha nem úgy indul el, 5:32-től indítsátok:
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad