Full Moon filmek 6. rész (9 film)

 Barbie and Kendra Save The Tiger King (2020):
 
Dobjuk fel magunkat a Corona Zombies üresfejű szőkeségének újabb kalandjával! Amit gondolom megint a kanapén ülve tölt. Derítsük ki!
 
Jajj, most már ketten vannak!
 

 Nagyon erősen indítottak, remek poénok, vagy egy tucat - aztán az egész a Tiger King reklámjává süllyedt. Se poénok, se semmi, csak egy Behind the Screen extra, interjú Tiger Kinggel, mármint egy ex-munkatársával.

Oh, és senki ne számítson még csak szabadítási kísérletre se. Sajnos.

------------------------

Crash and Burn (1990):
 
Varázslat! A főcím-stáblista alatt történik film, nem csak az időt húzzák vele!
 


Ózonluk vín, és globálisan halálos erősségű UV-sugárzás. Áh, az ózonluk-pánik. Azt megoldottuk. Vajon hagyják-e megoldani a Globális Klímaváltozást?
 Ezen túl a Unicon birtokol ... kb. mindent.
A robotok meg be vannak tiltva. Pedig elég magas fokon gyártották őket.
Ééés it válik redundánssá a film, kapunk megismételt információkat, meg üres fecsegést. És persze hogy van egy ebédlős jelenetünk, mert az Alienben is volt.


Oh, mellkasrobbantó szörny az nem lesz, Vállalatellenes szabotőrök lesznek. Kimenni meg valami napvihar miatt nem lehet.
Azt mondtam Alien? Ah, az túl nyilvánvaló volt még a készítő szerint is, legyen inkább Carpeter's The Thing! Azért kicsit Alien is, mert ki az android-ot játsszunk.
 
------------------------
 
The Occultist (1988):
 
Ilyen címmel mi mások is lennének benne, mint kiborgok. Meg egy varázslónő. Alkimista, az pedig egy se.

Eltelt úgy 30 mp és tudom hogy ez a film (is) szívás.


Oké, van boobs.


Oké, hát a kiborg az ennyire kiborg:


Egyébként a film annyi, hogy az a rasszista csoportosulás ott álldogál a hídon (meg időnként máshol), és nagyon irigykednek arra, hogy a fekák buliznak (a parketten szexelnek, hegtetoválást csinálnak, elvágják egymás torkát zongorahúrral...), ezért felbérelik Kiborgot (lol), aki lelkiismeretet növeszt, és kinyírja őket, mert mindenkinek el lehessen vágni a torkát zongorahúrral kölcsönös beleegyezés esetén, vagy mi.
Ja, a végén beáll a Dél-Afrikai Diktatúrába kaotnának, mert szép dolog a barátság, de azok meg megfizetnek. #ÍmeAHős
 
------------------------
 
Bimbo Movie Bash (1997):
 
Ja, a címből vagy pornóra, de legalább szexploitationre tippelnék, de a leírás scifire utal. Essünk túl rajta.
 
 

Namost ez akár clipshow-film, akár proto-Barbie és Kendra, akár egy Bunker of Blood-szerűség, az biztos hogy idegesítő.
 
------------------------
 
Tudjátok, én tényleg nagyon bíztam benne, hogy a scifik között akad majd jó, de legalább végignézhető, de ez eddig siralmas.
 
Aliens Gone Wild (2005):
 
Oh. Megnéztem a trailert, mert más nem jött fel. Azért nem jött fel más (ezúttal), mert ez is egy clipshow-film. És nem, ehhez nem írtak új plotot.
 
------------------------
 
TimeSlingers (aka.Aliens in the wild wild west, 1999):
 
A film ismertetője gyanúsan hasonlít a Spooky Town történetére...


Lényeg, család elutazik a semmi közepére, mert szokás szerint szülők szarnak a gyerekeikre, azok meg találnak a padló alatt egy időgépet.


És mit is találhatnál a vadnyugaton, mint egy lezuhant csészealjat.


Az idegen meg egy idegesítő mocsok.


Ez tipikusan azon filmek egyike, aminél legyintesz, hogy "áh, ne kiritzáld, mert gyerekeknek készült", amire én azt mondom bazd meg te lusta szar.

A filmben nem volt cél, minden csak úgy történt, senki nem tanult semmit semmiből, aztán vége lett.
#Hulladék
 
------------------------
 
Arcade (1993):
 
Na, ennek olyan címe van, mintha egy pénzbedobós játékról szólna, szóval legalább nincsenek elvárásaim. Lássuk, sikerül-e ennek ellenére alulmúlni őket!
 
Ki a faszt érdekel hogy Csaj anyja öngyilkos lett, apu meg megőrült, ha a film egy hülye játékról fog szólni?
 
A zene is borzalmas, lagymatag szar.
 
Ez meg aztán kifinomult. Mint egy gőzkalapács!
 

Vmi vr-szar. Mai napig nem alkottak értelmeset a technológiával.
 

Bónuszként az első turnus megkapja a játékot konzolon, hogy teszteljék otthon.
A gép persze él, és mágikus, mint minden '90-es évekbeli számítógép, és a lelkedet akarja. Amúgy elvileg 7 szint van, de már az első szint is egy nagy csalás, én egy menet után lemondanék róla.
A gép egyébként ilyen Shadowrun-mátrix módra működik leginkább, ha valaki ismeri a szerepjátékot legalább érintőlegesen.

Tökölünk egy nem túl érdekes számítógépes programot nézve, meg beszélünk a programról, és nem történik semmi. Hogy tényleg nem történik semmi, az megerősítést nyer mikor a film felénél elmennek a játék alkotójához, aki majd jól elmagyarázza nekik - amit megtudtunk már a játékteremben. Pont ugyanazt. SEMMIT nem haladtunk a történettel 50 perc alatt, ahol újrakezdődik a film.
És közben nem igazán értem, mit nyernének azzal, ha megnyernék a játékot. Egyszerűen nincs ok játszani ezzel a szarral. Hibás termék, tesztelés alatt, vonják vissza, és fejlesszék még, vagy hagyják a francba.
 
Az utolsó 20 perc ami tulajdonképpen  a film, azaz amiben játsszák a játékot.
Ami kurva nagy csalódás. Az elején azt mondták, minden szinten más a játék. Egyikben zombit ölsz, a másikban megmented a királylányt, stb. De itt minden ugynaolyan. Szerezd meg a kulcsot, menj el a kijáratig. Kerüld el a pacman-szellemeket.
Az sem igaz, hogy ne lehetne kirángatni a játékból a játékosokat. Külön kilépés-gomb lett fejlesztve csak erre!
 A játék hozzá nem is hosszú elvileg. minden szinten 1 percről indul egy visszaszámlálás, ami kész röhej.
Hö, a 4. szintet egyszerűen kihagyta a film.
A 7. szint kiszámíthatóan a Kiléptél a Játékból, HaHa, Nem Is szint.
 
 Olcsó, redundáns, kiszámítható. Ezért természetesen megpróbál dobni egy Fűnyíró Embert a végére, de nem hat meg.

------------------------
 
Mandroid (1993):
 
Ezt a filmet korábban - nem itt a FM-filmek nézése közbent értve, hanem korábban - szándékosan kerültem, hiszen ott volt pl. az Eliminators (1986) a mandroiddal, vagy a Manborg (2011, magyar címe: Emborg), amiknek túl hasonló a címe, és megvan a maguk erőssége, ez meg olyan gagyinak nézett ki, nem akartam elrontani a szám ízét. Na mindegy.
 
A  tolókocsis szuperhős kicsit a '97-es Steel-t idézi.
 
Szóval van egy távirányítású robotunk.


Gyűlölöm, amikor egy film ezt csinálja:



Van egy kurva robotod. Mi lenne, ha autokázás helyett (amiben a főszereplők nem is vesznek részt) használnád valamire? Mint a Tökéletes Katona? A kibaszott Rövidzárlat 1-2?
A robotot amúgy vmi környezetbarát üzemanyag előállításának folymatához fejlesztették, mert az előállítás folyamata az viszont az emberi egészségre igen ártalmas. De kell-e ehhez a procedáúrára egy ilyen komplikált gépezet, pláne emberi irányítással? NEM! EGYÁLTALÁN NEM!!!
Arról van szó, hogy két lépéssel arrébb kell rakni egy tartályt!!!!! Még ha a valóságban indokolni is tudnád ezt az egészet, egy filmben ez dögunalmas.

Végül csak elszánja magát Doktor #2 hogy ésszerűen használja a robotot és eladja fegyvernek, vagy amire akarják, de közben leöntik savval, ezért kovácsoltat magának egy fémálarcot, és tökre Nem Doktor Doom lesz.


A végén a sok tovaris (nem mondtam, de a film oroszföldön játszódik) lelölvöldözi egymást, én meg nem értem miért nem vitt senki RPG-t ha egyszer tudták mi ellen mennek (értsd: a robot).


Endboob!
 
 
------------------------

A Mandroid "nyilvánvalóan" nagyon népszerű lehetett, mert készült neki egy folytatása:
Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight (1993). Feltételezem egyben forgatták le a kettőt, a'la Vissza a Jövőbe.

A lényeg, hogy elkezdték a sima folytatást, amiben Nem Doom egy elmegyógyintézetben székelve zaklatja a népeket, aztán ezt megunták vagy mi, és kitalálták hogy a gomba-üzemanyag láthatatlanná tud tenni, és ezt hogy-hogy nem egy KGB/rendőr megtudja, és most Oroszhonnak fegyvert akar belőle fejleszteni - azaz ugyanazt csinálja, mint az előző filmben Nem Doom.

Ha úgy vesszük, ez egyértelműen egy Klasszikus Szörny feldolgozás (A Láthatatlan Ember), a kosztüm legalábbis megvan belőle:


Ha nem láttam volna a Mandroidot, elérné egy harmatos tv-film színvonalát, így viszont ezt is útálom.
 

Viszont a Full Moon más klasszikus szörnyekkel is csinált filmet, vegyük akkor azokat sorra legközelebb.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad