Full Moon filmek 7. rész (8 film)

 The Creeps (aka. Deformed Monsters 1997)
 
 Ez a film a posztere miatt érdekel, pontosabban egy karaktere, illetve egy másik film miatt.


Gyűlölöm a könyvtárakat, amik nem digitalizálnak, pláne bevallottan az az álláspontjuk, "lehetőség szerint senki még csak el se olvassa a könyveinket". Ez olyan, mint a "titkos technikák" az ókorban. Mi tudás veszett el, csak mert valaki haláláig ült rajta!


Látogató ellopja a Frankenstein kéziratát, mert abból tökre meg lehet tudni, hogyan kell Frankensteineket gyártani, lol.


Az idiotizmus egy rossz reakcióval kezdődik a 18. percnél, de akkor üt be igazán, mikor a tolvaj visszajön. Először is, mert visszajött. Másodszor, mert az internet-előtti korban tudta, hogy néz ki a páncélba zárt egyedüli példány a könyvből, így tudott gyártani egy másolatot. Harmadszor, mert amkor a Drakulát akarja ellopni, nem is az eredeti kéziratot lopja, ami felveti a kérdést: minek vesződik? Vegye meg a sarki boltban a legolcsóbb példányt, és kész! De még csak nem is rá haragszom úgy igazán - hanem a könyvtárra. Ami 0 pénzt fordított a biztonságra. Oh, persze, bürkoráciára be vannak rendezkedve, meg van egy jó nagy széfjük is. De nincs kamera, nincs biztonsági őrség... Így a tolvaj el tudja lopni a könyvtárosnőt is. Igen, azt mondtam, a könyvtárosnőt is.

A feltámasztani (inkább életre kelteni) kívánt lények kvantum által:
- farkasember
- múmia
- frankenstein szörnye
- Drakula.
És akkor Világuralom.
 

 FSz és a múmia megvan, a másik kettő melyik-melyik?
Btw, azért törpék (nyilván), mert a könyveket (és a könyvtárost) visszalopták a művelet közepén, a 30. percnél.
Oké, Phil Fondacaro játssza Drakulát.
Azt viszont nem értem, miért telik 10 percbe tisztázni kik a klasszikus szörnyek (mindenki tudja, nem kell felolvasni a borítószöveget, hogy "Te komám, a hold ezüstös fénye alat..."), és nem értem miért okoz nekik egzisztencialista válságot, hogy törpék.
Hm, némi leszbikus felhangot érzek itt?


Jaj, ne már! A főkönyvtárosnő puszta kézzel nyúl az egyik könyvhöz?!? A maszkot nem bánom ha elfelejtik, ez egy filmforgatás, de a kesztyűt számonkérem!
Ráadásul sose fogom megérteni, mi az izgulás ezen az X-kiadás, Y-ritkaság fölött. A szöveg ugyanaz. Jó, van amikor változtatnak a szövegen, ott nyilván megértem hogy egy adott kiadáshoz ragaszkodsz, pl.
 

 Ezt pusztán a függelék miatt, ami más kiadásban nincsen. Vagy mikor a Fajok Eredetének különböző kiadásait keresi valaki, hogy összehasonlítsa őket, hogyan és miért változott az elmélet, illetve a kiadások szövege még Darwin életében. Ha polcra akarod ... fene, azok az idők már elmúltak. Ma elektronikusan tárolunk. De amíg papíron volt rá csak lehetőség, akkor még megértettem, hogy egy adott borítóillusztráció, vagy szövegtördelés (értsd: könyv mérete X*Y egy A*B helyett) miatt egy bizonyos kiadást keresel. De ha csak elolvasni akarod, akkor annyi.
Ezért nem járok gyakran képtárakba sem. Egyszerűen a festményről készült fotó pont annyira megfelel a célnak, mint maga a festmény - vagy a festmény másolata.

Ez meg már egyenesen könyvrongálás:


Mi értelme ennek az egésznek, ha a 40. percben visszalopják a könyveket? Hőseinknek így már duplán nincs motivációja (ismét) visszaszerezni őket. Egy: nem tudják hogy ismét el lettek lopva. Kettő: nem az ő problémájuk, mert nem Könyvtárosnő műszaka alatt lopták el őket. Oldja meg Főkönyvtáros.
Indokolatlan Meztelenség:
 

 Asszem lesz egy poén abból, hogy Főkönyvtáros ... szűz, technikailag, mivel leszbikus.
Tehát a szörnyek visszamennek Könyvtárosért.
Végül a szörnyek saját jószántukból visszatérnek a legendák dimenziójába.
 
-------------------------
 
Urban Evil (2000):
 
Antológiafilm a FM saját leírása alapján, tehát  újabb okunk van clipshow-fimre gyanakodni.

Yep, clipshow. Miért szerepel a Killjoy, és ki az a másik pofa? Csak és passz.
 
-------------------------
 
 Frankenstein Reborn! (1998):
 
Nem összekeverendő a Frankenstein Reborn (2005) Asylum-filmmel.
És az imdb se tévesszen meg senkit, ez nem 70 perces, ahnem csak 46. És nem, nem látok part 1-2-t.
 

 Várj. Ez mi a fax:


Áh, azért úgy tűnik, nem clipshow lesz, csak újrahasználtak egy snittet, azt is főleg poénnak. Értsd: lényegtelen.
A lényeg, hogy a frissen elhalt Dr. Frankenstein lánya beköltözik Dr. Frankensteinhoz, annak testvéréhez. Fogalmam sincs hogy ez most 1,8000-ban játszódik, vagy a modern korban. Mindegy is asszem.



Valahogy ez standard alatti az FM-től:


Hm. Frankenstein ebben a beállításban egész vámpír-szerű...


Annah, a lány megtalálja az erdőben az elszökött szörnyet, és kiderül, ami az eredetiben is, hogy az nem agresszív, ha nem kell megvédenie magát.
Közben Frankie rontott kísérletként tekint rá, amit el kellene pusztítani.
 

A film igazi antagonistája azonban F segédje. 


Tetszik, hogy sikerült berakni a klasszikus pózt. A film pedig nem rossz. Újat, azt nem nyújt, és meglehetősen egyszerű, de ha meg akarod ismertetni a karaktert egy ifjonccal, ez működhet. Főleg hogy ilyen rövid.
 
Végül a gép nagyon kényelmesen önmegsemmisít, csak Lány és a szolgák közül az egyetlen haverja jutnak ki.
 
Á!
Megvan miért a terjedelmi különbség az imdb-laphoz képest. 2005-ben a Full Moon megvágta a két Reborn!-filmjét fele hosszra, és eladták így clipshow-filmnek. Hogy miért kettő filmmel dolgoztak ezúttal, meg nem mondhatom. A végtermék a Frankenstein & the Werewolf Reborn! (2005) lett, amit a Full Moon aztán kettébontott, és úgy töltötte vissza a streamingjébe.
 
The Werewolf Reborn! (1998):
 
Akkor itt a másik fele. Kérdés: ha ezt ugyanakkor forgatták, mért szemmel látható a minőségi különbség (az előbbi javára)?


Itt is Lány jön Nagybácsihoz, mint a másikban.
Nagybácsi nyilvánvalóan a fember, a lány meg a nyakán marad, mert a) ma már nincs több vonat b) a fember már kinyírta a fogadóst, így az a létesítmény sem működik.
 

 Az átváltozás nekem tetszik. A törött-tükör megoldás is.


Bevallom, kicsit se vagyok kíváncsi ezekből a 70 perces változatokra. Nem érzem megcsonkítottnak a történetet szemben a 3-filmes clipshowkkal, ami szvsz arra utal, lassú, unalmas szar lehttek az eredeti változatok.
 


De ki a fember aki megtámadta Nagybácsit? Mondjuk ott még nem tartunk, a sherrif egyelőre azt hiszi (film fele), hogy Nagybácsi egy sima sorozatgyilkos.


A környékbeli cigányok eztán elárulják Lánynak, hogy volt egy átok, elkúrták, elnézést kérnek, itt van három ezüstgolyó.
 
 
  Amit képminőségben veszített, kompenzálja a tanulsággal. Nagybácsi elégedetten hal meg, mert "megtalálta a végzetét", ő maga volt egy csoda, értve itt varázslatot. Talán mint különlegességet.
 
-------------------------
 
Technikailag ugye a ...Reborn!-univerzum is becsődölt, mint a Dark Universe, de ez mondhatni mellékes, mert ha nem is Drakulát és a Múmiát gyártották le, de kapott egy filmet a Fekete Lagúna szörnye, csak itt másként hívták, nyilván jogi okokból: Kraa! The Sea Monster (1998).
Látjátok, még a gyártási év is megegyezik.
De előtte: Zarkorr! The Invader (1996), mert abból felhasználtak állítólag részleteket, és nem akarok belefutni egy clipshow-filmbe.
 
Oh, 4 perc se telt el, és máris itt a szörny!
 



Az 5. perctől viszont nincs szörny.


A törpilla vmi ufó, aki közli Józsival, hogy pusztíccsa mán el a szörnyet, különben az emberiségnek annyi. No pressure!

A végső összecsapás emberek:


Btw, miért kellett ehhez egy archeológus, egy rendőr és egy hacker segítsége? Azért, mert nem!
 
-------------------------
 
Kraa! The Sea Monster (1998):
 
Nos, minek aggódtunk,  Zarkorr NEM szerepel ebben (egy filmbeli mozira ki van írva, hogy játsszák azt a filmet, és kész).
Ellenben ez is egy óriásszörnyes film. Hát, óriás-Fekete Lagúna Szörny még úgysem volt...
 
Szóval van ez az alak:
 
 
 Ő elpowerrangeli Kraat meghódítani a Földet.
 

Számomra egyértelmű hogy ez a Fekete Lagúna Szörnye, de azt nem fogom fel ésszel, miért mozog lassított felvételen.

A Föld Védelmezői, a Planet Patrol. 
 

Miért laknak ezek a Halálcsillaogn?


A PP egyik tagja pszí, de csak néha. A felettese meg még annak se nézett utána, mi a fenét jelent a megjegyzés a beosztottja neve mellet.
 
Hagyományos földlakónak pedig van egy fekete pincérnőnk, meg egy teaivó, phd-s motorosunk.
 

 Meg itt van még Mogjár is, ami az űrrendőrségtől van...:

 
Tehát a következtetésem, hogy itt 3 elkaszált projectet gyúrtak egybe.
És az egész, leszámítva hogy nem kölykök szerepelnek benne, egy gyerekfilmnek néz ki.
A végén a Halálcsillag lelövi Kraat.


Lord Doomot pedig letartóztatják (és azonnal meg is szökik).


Mogváj meg izé. Van.


-------------------------

 Számomra meglepő módon, vagy csak erősítve az érzést, hogy sorozatról lett volna szó, a Planet Patrol (1999) folytatás-spinoffot kapott.
 
 Amennyire meg tudom mondani, ez egy clipshow-film. Kombinálja a Kraa-t, a Robot Warst, a Subspecies-t (abból a kis lényeket). De forgattak új snitteket is, mind a Planet Patrol saját bázisán, egy asztal körül állnak, és ezzel a kompjúterrel beszélgetnek:


Kárbaveszett idő, és csúnya átverés a stúdiótól.
 
 
-------------------------
 
Dr. Moreau's House of Pain (2004):
 
Nagyjából ez a név is klasszikus szörny, ha másként is.
 
Izomból hiányzik az elejére 30 mp box, hogy ne csak beszéljünk róla. Esetleg állóképek a meccsből a főcímstáblista alá, ha az úgy olcsóbb és számít.
Né, a srác az Evil Bongból:
 

 És kötelező meztelenség:


A sztripperrel vki erőszakoskodott:


Oké, a doki vmi világháborús bunkerben üti el az időt, és az átlagmaszk elég pocsék, de ezen túl tudok lépni, ha lesz pár igényes lény, mint a sztriptizes.


Nem csak a fickó emlékeztet az Evil Bongra, a colour palette is.


Hm, hogyan lett a doki rabja az állatembereknek?

A film ... folytatásának tűnik az eredeti történetnek, de itt az állatemberek nem elégednének meg az állati léttel, hanem éppenhogy emberré kívánnak válni.

A maszkok gagyiságán segítenek a pszihedelikus fények, és összesen úgyis ha 4-5 szörny van, szóval ez rendben.


A film nem egy mestermunka, de tulajdonképpen érdekes variáció a témára. Külön nem keresnék rá, de elütni vele egy órát elmegy, vagy ha vki rákattan a Dr. Moreau-témára. Mindenesetre ennél sokkal lagymatagabb filmeket is emlegetnek a Full Moon katalógusából, egy review legalább lehetne róla a youtube-on, vagy ilyesmi.

Fan-service:


-------------------------

Unlucky Charms (2013):

Egy Leprechaun-klón ez. Nálam az is kvázi-klasszikus. Oké, legalábbis a poszteren csak az volt, aztán már nem csak,


aztán a leírásban már volt minden: küklopsz, hobgoblin és banshee is.



Hm. Szörnyeink kissé aggódnak ki és miért idézte meg őket.

Főcím, aztán ugrunk egy realityshowra modellekkel:


Oké, akkor legközelebb ráhajtunk a szexploitation-címekre.

Hé, a zsűriben a fickó a Slidersből!



A sztori, hogy a feka csaj örök szépségre hajt, és ezt a lányok lelkének elszívásából kívánja megoldani.
Az effektek műfajilag gyengék, akkor ajánlanám a filmet, ha odavagy a modell-realityshowkért. Tehát nem az a baj, hogy a film rossz, hanem hogy niche. És túl sok a szörny. Elég lett volna a kobold és a banshee.



Btw, az is egyértelműenk tűnik, hogy The Don (a törpe színész, az egyik) a tapizható mellekért van az üzletben, legalább felerészben.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad