Azték Rex - Az őslény legendája (2007)

Elöljáróban annyit, ez egy ultragagyi SyFy-filmnek néz ki, ami érdekel benne, az Ecco a Dollhouse-ból (Dichen Lachman).
Gondolom nézhetném ehelyett az Altered Carbon-t, de valahogy mégsem.
 
Cortez éppen megy féltucat emberével meghódítani az ámerikái kontinenst, az indiánok meg közben egymást áldozgatják.
 


 Szóval eredetileg az indiánok indiánosul beszíttek, csak aztán jött a szinkron. Tulajdonképpen érdekes lenne hallani hogy hangzott eredetileg, de egye kánya.


Megnéztem, min ügyködik mostanság Ms. Dichen, és nocsak a Hős6osnak lett egy sorozata?!


A rendezés egyértelműen kis térben történt, és iszonyat gagyi lenne az egész - de a karakterek meg vannak írva, és a színészek végzik a dolgukat, így ez elviselhetővé teszi - a T-Rex meg épp elég csalogató hogy kivárjuk mi lesz.

Alig negyedóra telt el, de máris megevett a dínó vagy három embert, a konkvisztádorok lerohanták az indiánokat, akik lefúvócsövezték őket. Ja, és az egyik kaotnának sikerült kimentenie nem-pocahontas hercegnőt a Rex elől.
És nédd má', a törzsfőnök beszél angélusul. Mármint spanyolul, Cortez spanyol volt.
Nos, ez egy korábbi hajó túlélő papján múlott. Most ezt nem rójuk fel neki, nem buzgó hitében.

Btw, hagy mutassak már rá, a vértek anyaga ugyan meh, de a kialakításuk elég jó, és még méretre is vannak szabva, a kis áldozóhely is tökre jól néz ki, látszik hogy valaki nem csak összedobott valamit egy csekkért, hanem dolgozott rajta.


Most jövök rá, hogy a főszereplő meg a Sharknadoból a fickó (Ian Ziering).

Hm.


Oké, mi lesz a film második felében?
Azért persze a dolog nem ment veszteségek nélkül:


De a film megoldja a folytatást, mégpedig a karakterek megtörése nélkül. Cortez dicsőségvágyára építve Mr. Moustache-nak sikerül meggyőznie a csapat nagyját, hogy lopjanak el annyi aranyat amennyit tudnak, és lépjenek le, mielőtt az indiánok meggondolják magukat - vagy méginkább megjön a másik Rex. A törzsben amúgy megy egy olyan szál, hogy a Sámán el akarja venni a Főnök lányát (Diechan-t), mert akkor Világuralom, Meg Minden, a csaj meg beleszeret az egyik katonába...

Ahogy Nem Pocahontas és Jó Katona a Másik Társával elkezdik üldözni a többieket, belefutnak a Nősténybe, Másik Katonának annyi, de sikerül sebülhető pontján találni a dínót:


A színt, amiben Cortezék hátrahagyják a sebesült emberüket mert lassítja őket, kicsit gyengébbnek érzem mint lehetne. Az addig jó, hogy Mr. Moustache önként jelentkezik hogy hátramarad a faszival. Az is oké, hogy közben Sámán utánukcsalja a T-Rexet, aki felfalja a fickót. És ja, poén, hogy az amúgyis haldokló pasi arra riad, a szörny falatozza a lábát. Mégis kihagyott helyzetnek érzem, hogy Leggonoszabb Katona nem ölte meg a társát, vagy igazította úgy a lábát mikor megigazította, hogy minél jobban vérezzen.

Cortes kis bandája amint kiér a tengerpartra, sikerül lemészárolnia egymást (Cortez természetesen egyetlen túlélő).
A Sámán meg közben megmérgezte Jó Katonát. Sejtettem én, hogy valahogy bejön majd a peyote...


A Sámán közben kinyírja a Főnököt.


A végén a dínót felrobbantják, Cortezt kidobják (persze visszatér, de "már nem ebbe a völgybe"), a pap is hazajut, és kikeveri az első Sangriát.

 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad