Stephen King filmadaptációk - Children of the Corn: Runaway (2018)

 

 A legújabb variáció, hogy az egyik gyerek terhes, ezért felgyújtja a kukoricát.
Ez a része mindig érdekelt a bradnek: hogyan maradna fenn a szekta?
Egyébként ennek a filmnek semmi kapcsolata a brand többi filmjével az alapvetésen kívül.

Aztán folymaatosan mozgásban van. Nincs ötletem miért nem költözik be egy városba. Alkalmi munkákból él, aztán egy közúti ellenőrzés során elveszíti a járgányát, így ottragad vmi városkában.
Jelentkezik autoszerelőnek, de az kellő igazolható tapasztalat híján elutasítja, de végül megengedi hogy a garázsban aludjon. Reggelre megszerel egy járgányt, hát maradhat.
Ám a szekta is megtalálta:


Van hibája, nem fogom letagadni, de nem  kaparom a tapétát tőle. Szinte koheresn a sztori, kezdetnek. És van egy ilyen amcsi vidéki hangulata. Olyan fundamentalista-keresztény kisváros hangulata, ahol még elégetik a melegeket. Azért akad 1-2 normális arc. És a 20. percnél megvan az első áldozatunk, ami pont jónak tűnik.


Aztán a következő 25 perc azzal telik, hogy Anyu eléggé őrült (vagy csak Aki a Sorok Között Jár tolja a látomásokat), ezért eléggé funkcióképtelen. Ez a rész elég unalmas, kevesebb jobb lett volna.
Aztán 10 percig azt nézzük, hogyan nyírják ki a fekete autoszerelőt, holott az kellene legyen a forgatókönyv, hogy ez, a pincércsaj, meg a főszereplőink menekülnek a megtámadott városból. Azt nem mondom hogy a dolog nem néz ki jól, azt mondom, hogy ez így gyenge.

1 óra 5 percnél elküldi a Pincérnővel a Srácot vmi kocsin.

A vége szép lassan teljes értelmetlenségbe fullad.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad