Filmek, amiket érdemes megnézni (1999-2000)

1999 - Harcosok Klubja: a film egyértelműen jobb mint a regény, hogy a katarzissal zárul

1999 - Halálsoron: most mit mondjak. Nemm inden Stephen King adaptáció szutykos.

1999 - Galaxy Quest: a meta scifi-vígjáték, amit úgy is emlegetnek, a Tiszteletbeli Star Trek-film (a Tiszteletbeli Star Trek-sorozatra még várni kellett, 2017-es az Orville)

1999 - A kilencedik kapu: imádom az ilyen horrorfilmeket

1999 - Dogma: jó, hát nem volt óriási költségvetésük CGI-ra, meg minden, de még így is látványos, vicces és elgondolkodtató

1999 - Mentsd meg a pom-pom lányt!: vagy eredeti címén "De hát pom-pom lány vagyok!". Nem akarom lelőni a poént, de ne ijedj meg a műanyag látványvilágtól.

1999 - A 13. harcos: a B-film, amiről valaki azt gondolta, A-film lesz. Részemről mondjuk örülökj hogy elkészült.

1999 - Tök alsó: igen, ez egy Rob Schneider-film. És 2001-nél meg fogom említeni a Tö9k Állat-ot is!

1999 - A fiúk nem sírnak: na ez kemény film. Nemi erőszak, buziverés, identitásváltság, családon belüli erőszak, amit akarsz. Csak így nem értem, minek gyártanak még olyat is, mint a Szerb Film?

1999 - Sivatagi Cápák: nagy, hangos, túlárazott sztárokkal teli. De ha már legyártották...

1999 - Fergeteges forgatás: a kisember márpedig filmet csinál. Elképesztő megoldások.

1999 - Az átok: kevés a jó kísértetfilm. Nem béna szellemek vmi paranormál passzivitiben, hanem a műfaj: kísértettörténet.

1999 - Ember a Holdon: egy kétes megítélésű standupos életről szól. A ráma és a bígjáték meg sem próbál keveredni benne, szemben a hülye magyar filmekkel.

1999 - Asteric és Obelix: az egyetlen igazán sikerült élőszereplős feldolgozás. Minden benne van - minek folytatni. (Nyilván pénzért.)

1999 - Szent Johanna: ha kell egy film Jean d'Arc-ról, ezt nézd meg.

1999 - The Scooby-Doo Project: ez egy rövidfilm, de u2bon fent van. Blair Witch paródia.

1999 - Blood Dolls: csak egy laza bábos horror a Full moon stúdiótól

---------------

2000 - Blöff: egy Guy Richie vígjáték ami kivételesen működik, Brad Pitt mint cigányvajda mindent visz.

2000 - A sebezhetetlen: kis pénzből (oké, közepes költségvetésből) forgatott agyas szuperhősfim

2000 - Ó testvér, merre visz az utad?: újabb George Clooney-film. Egy rakás rab szökik haza. Jó setup/payoff-ok, helyzetkomikum.

2000 - Erin Brockovich: Julia Roberts a szokásos naíva helyett egy lerobbant, agresszív, mindenre szaró középkorú nőt játszik, aki aktarendezgető lesz egy ügyvédi irodában, majd felépít egy ügyet egy országos áramszolgáltató ellen.

2000 - Sátánka: itt egy kicsit rezeg a léc, de Adam Sandler működéséből talán ez volt a legnagyobb fizikai kellékekkel összerakott project

2000 - 22 évente sötétség: kisköltségvetésű scifi, ami eddig 3 folytatást élt meg, berúgta Vin Diesel karrierjét, és még a kritikusok is kénytelenek voltak elismerni, hogy meglepően jó lett.

2000 -- Mi kell a nőnek: romantikus vígjáték egy macho Mel Gibbsonnal, aki hirtelen telepata lesz, összejön Helen Hunttal, és megmenti a suicid titkárnőt is, persze csakm iután megdugta a nagymellű pincérlányt. Gibbsonnak eszébe juthatott volna ez a film mielőtt nekiállt ordítozni azzal a női rendőrrel...

2000 - Háború a Földön: márpedig lesznek itt még "olyan rossz hogy már jó" alkotások

2000 - Titán - Időszámításunk után: mármint a Föld Után. Ez az animációs film pechjére akkor jött ki, amikor a Disney mindent uralt. Dögös zenék, dögös látvány, jó forgatókönyv, pláne veri minden téren a Kincses Bolygó-t.

2000 - Ginger Snaps: Farkasvér címen is ismeretes, de úgyis mindneki tudja, hogy Ginger Snaps. Így kell horrort csinálni!

2000 - Dracula 2000: cheesefest

2000 - Ideglelés 2: márpedig szerintem ez a film jó. Csak ne azt tessék keresni benne, mint a többi franchise-darabban.

2000 - Az ezeregy éjszaka meséi: mérföldes ugrás a Kis Mukk után. Imádom a meséket.
Itt gyorsan még megemlítem az 1986-os Bud Spencer-es Aladdin-t. Nyilván teljesen más költségkategóriában mozog, meg más ország is gyártotta, de hasonló dzsinnes-mesés-ezeregyéjszakás téma. Érdemes látni.
 
2000 - uristen@menny.hu: magyar függetlenfilm. Kicsit fura, nagyon vicces.
 
 

 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad