Filmek, amiket érdemes megnézni (2020-2022)

 Oké, még nincs vége az évnek, de az egyértelmű, hogy a filmiparnak újabb csapást jelentett a Covid.
 
2020 - Ígéretes fiatal nő: úgy szoktam leírni ezt a filmet egy mondatban: a női Joker (2019).

2020 - Sonic, a sündisznó: lehet, a film háttere, elkészülésének története érdekesebb mint maga a film, ami egy könnyed családi film animált akcióval, de addig amíg erre rájövünk, maradhat.

2020 - Az új mutánsok: kezeljük külön a gyártó cég többi filmjétől, és máris kiváló.

2020 - Meteor Moon: fejünkre esik a Hold, meg kell oldani. A szituk egyre őrültebbek, és még egymásra is épülnek. Szerintem zseniális zs-kategóriás alkotás.

2020 - Barbie & Kendra Storm Area 51: covid-film (tehát az elképzelhető összes limitáció felbukkan), 2 filmen riffelnek benne a kanapán, nagyjából ennyi az egész, bár befért egy mikro-történet a keretbe...
A különlegességfaktor kiveri a tetőt! (És vicces.)

2020 - Amityville Island: a történet szerint egy gázmaszkos nővér kinyírt mindenkit egy házban, ami ettől kísértetjárta lett. A démon megszállt egy fehér nőt, aki ettől feketévé vált, kinyírta a családját, lecsukták, ahol egy illegális börtönharc mellékágaként elvitték egy fantasztikus szigetre, ahol egy őrült tudós zombikat gyárt. Megszökött a létesítményből a démoni megszállás képességének és egy másik rabnak a segítségével. A végén a démon Jason X lesz (mutáns, nanobot-vezérelte halhatatlan élőholt), illetve életet ad egy MK-Ultra szuperkatonának.
Ha ez nem keltette fel a kíváncsiságodat, akkor nem tudom mi tenné ;)

--------------

2021 - Zack Snyder: Az Igazság Ligája: hamar elfelejtjük majd, a stúdió is mindent megtesz ezért, de valami kell 2021-be is, az elkészültének története is elég érdekes (rajongók vs stúdió harc).
 
2021 - Mad God: na, ennek végre nem csak a háttere érdekes. Viszont egzisztencialista alkotás, és azt inkább szeretik elfelejteni. Pedig érdekes mit ki nem lehet hozni a használt technikából.

2021 - The Spine of Night: nem hollywoodi, és sokan már a használt technikán (rotoszkóp) kiakadnak, pedig ez egy kiváló felnőtt-animáció.

Nem fogok úgy tenni mintha midnenkinek el kéne dobni az agyát ettől: The Curse of Humpty Dumpty, de kár lenne meg sem említeni horror-zsáner filmként, ami ügyesebben oldotta meg a témát mint a nagy stúdiók hasonló projectjei.

2021 - My sweet monster: sajna az ukrajnai háború betett ennek a kiváló orosz animációnak. Mesefilm, de gyönyörűen van felépítve!

2021 - Don't Let Her In: végre egy jó vámpíros horror!

--------------
 
2022 - Minden, mindenhol, mindenkor: scifi, családi történet, multiverzum - és tud újat mondani a műfajban.

2022 - Batman (angolul a megkülönböztethetőség kedvéért The Batman = A Batman): erős karakterek, erős alakítások, legalábbis amíg Riddlert letartóztatják. Utána átsiklik a hagyományos hollywoodi akcióorgiába, ráadásul tök fölöslegesen, mert ott le lehetett volna zárni a sztorit. De így is erős film, jó iterációi a DC-szereplőknek. ÍGY érdemes modernizálni.

2022 - RRR: agyament akciójelenetekkel zsúfolt indiai gyártású kosztümös történelmi film.

 
 
 
Azt mondtam, a filmipart megviselte a Covid? Nos, globálisan talán, az hólivúdot biztosan. De a magyarok aközben lendültek bele!
 

Szóval legközelebb visszatérek a Magyar Filmgyártás Filmjeihez. Asszem 2015-ben hagytam félbe, és semmi okát nem látom hogy 2016-17-el foglalkozzak, ott egyszerűen nem volt semmi. Azóta se lett jobb, viszont így van kifogásom miért nem nyomozok a magyar gyártású filmek után, és hagyatkozok kizárólag a wikipédiás listára.

No mindenesetre érdekes látni az én megnézett filmek éves mennyisége mennyire jól illeszkedik bizonyos eseményekhez:


Én legalábbis más okot nem találtam miért vannak hirtelen visszaesések a számokban.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad