Scooby-Doo 5. - Mytsery Incorporated+

 2009-el ismét teszünk egy lépést beérni az élőszereplős univerzumot. Az Első Rejtélyen kívül ugyanis volt animációs project it, Scooby Doo és a Szamuráj kardja.
A film felénél ez is megoldja a rejtélyét, onnantól meg ugye nem szokás hogy érdekeljen igazán.
Valamennyire feldobja, hogy a sima kergetőzést megspékelik egy kis kincsvadászattal.
És ha a vége a Jedi Visszatér lopása is, legalább nem egy sima leleplezés, ami jót tett a filmnek.
Bár az a harcikutya-kung-fu elég rasszista.
 
 2010-ben sokminden történt, először is Scooby-Doo - Abrakadabra!
 Elég korrekt, de nincsenek nyomaink. Mi a központi probléma? A griffmadár, vagy általában varázslat? Mi köze van a bio-fagylalat-gyárosnak a bűvésziskolához?
És nem, nem kárpótol a koncepció, hogy a gang elvégez egy bűvésztanfolyamot, ami bár tematikusan hasznos, de a film nem mutat be ténylegesen trükköket.
Plusz a zene is elég lagymatag.
Végül pedig a film felénél vagy tudok minden választ minden kérdésre, vagy legalább tudok minden kérdést.
És a végére probléma, hogy itt egy kölcsönös szerelem Shaggynek!

Na de nem érünk rá, a következő élőszereplős film előtt (és különösen a következő sorozat előtt) még van még egy film: Scooby-Doo! Rettegés a táborban
 A film szemérmetlenül lopja a Péntek 13 dolgait.
De tudjátok mi van ebben, ami eddig nem volt? Jiggle physics.
 
 
A Scooby-Doo! Mystery Incorporated-del visszaugrottunk közvetlen az első sorozat utánra. A gang még mindig iskolába jár, de akadt pár korábban legyőzött ál-szörny. A város a kísértettörténetekre épült turistacsapda, ezért nagy csapás nekik a Mysterie Inc. Shaggy és Velma valamiért járnak, gyanús hogy dugnak is.


 Az első évad közepén kapunk egy crossovert egy másik showban: Batman: The Brave and the Bold - Bat-Mite Presents: Batman's Strangest Cases!
 Az epizódnak mindössze a második felében kerül sor hőseink szegmensére, ráadásul nem a MI-szériához, hanem a The New Scooby-Doo Movies sorozathoz tartozik a történet. Érdekes választás. De nem rossz. Pláne hogy Batman csak a végén esik be. ÉS Batman itt is hazsnálja a cápariasztó spré-jét!
Sőt! Bat-bunyó!


A két évad között jött pár film, elsőként Scooby-Doo és a fantoszaurusz rejtély. Legalábbis a filmben ezt mondják, de az adatbázisokban úgy szerepel, mint Scooby-Doo és a fantoszaurusz rejtélye. Btw:


A film amúgy 2011-es, de eszerint Scooby 43 (42?) éves! MICSODA Scooby?
Egyébként kifejezetten unalmas.

A következő címe: Scooby-Doo! - Vámpírmusical. Semmi és, meg más libsi dolgok, csak így egyszerűen. Scooby Dpp az vámpírmusical és kész!
Még hogy dán dog, meg fajok közti erotikát folytató földönkívüliek...
Lol, utalás az Abraham Lincoln, Vámpírvadász c. Asylum-filmre.
Elég gyermeteg. És igen, pont annyira rettenetes mint mikor meghallottad a "musical"-szót.
Vincent van Ghoul átírása Vincent van Helsingen semmit nem segít a megítélésen.
 
Eztán visszatértek a sorozathoz az újabb évadra, de valahogy az első epizód utánra sikerült berakni a Scooby-Doo! Spooky Games c. valamit. Epizód hosszúságú dolog.

A Mysterie Inc. 2. évadának  2. részében Daphnét lecserélik Marcy "Hot Dog Water"-re, aki "börtönben maga készítette cukorkákkal" veszi meg Shaggyt és Scoobyt - alig leplezett drog-szimbolika.
A 3. részben, ami ha az Aktuális Gonosztevőt vesszük egyben az s02e01 második fele, Daphné visszatér a bandába.Nem tudom mit gondoljak erről. Túl gyorsan történt, bírtam volna egy kicsit többet ebből a cseréből.
Továbbá van egy Velma leszbikus szál is.
A 39. epizód (az egész sorozatra. 12. rész  az évadban) tökéletes lett volna egy szünetre ahol mindenfélét mást be lehet mutatni, de erre további 2 részt várni kellett.
A 13. része az évadnak egy tökéletes crossover-epizód.

Scooby Doo a rivaldafényben (Big Top Scooby-Doo) "érdekes eset". Érzem rajta a mozis technikát, mégis gyengébbnek mondanám az animációját, sőt, Looney Toonsosnak:




A klasszikus gimmick-epizód struktúrája van, de annyira azért nem nézhetetlen. Viszont egy csomó kilógó lóláb van benne, ami miatt nem illeszteném más franchise-darabhoz.

Eztán egy epizód-hosszúságú rövid következett, Scooby-Doo rémes karácsonya (Scooby-Doo! Haunted Holidays). Nocsak, ez egy érdekes új Gonosz Hóember:


A főcímkártyán ez a babyfication elég fura:


Meg kell hagyni, ez a szörny nem a tipikus sima gumiruhás emberke.

És mielőtt befejeznénk a Nysterie Inc-et, egy újabb film: Scooby-Doo: Kék Sólyom Maszkja - mint kitalálhattátok, ez is egy olyan crossover-dolog. Meglátjuk, odaillik-e valahova.


Ez, hogy a film világában képregény van Scoobyékról..Különösebben nem köt le, ami pedig zavar, hogy egy csomó karakteridegen dolgot csinálnak: Vilma egy bunkó, Scoobyt nem a snack érdeklik legjobban, a csapatot úgy egyáltalán nem érdekli ki és miért, sokkal inkább a város adta kitűntetés és ünneplés. Nem annyira rossz mint a The New Scooby Doo Movies legrosszabb részei, amiben a vendégszereplők teljesen kitúrták a csapatot, de ez igazán egy Kék Falkon név alá tartozó történet, hiába a Scooby-nyomozás.

Na akkor, a Myterie Inc. utolsó fél évada.
A 2. évad eddigi részeinél lehet hogy itt megkavartam a sázmozást mindenféle insertek miatt, fő hogy amúgy minden részt sorban néztem részemről, és most a 2. évad 17. részével kezdünk. Aztán haladunk náci robotokhoz, interdimenzionális idegen invázióhoz, meg minden!



Scooby-Doo: A rejtélyes térkép (2013, Scooby-Doo! Adventures: The Mystery Map)
Minden jó dolog véget ér, így a Mystery Inc. is. A dolgok mégis mennek tovább. Valahogy.
 

Az egész valami fura bábfilm. Ez itt pl. Fred:
 

Hiperfejlett technológia és babyfication:
 

 Tudom hová illesszem. Ezt letudva ejtsünk szót szörnyű Spongyabpb érzéseimről. Plusz a papagájt az egész felénél le is leplezik.


3/10 lenne, de a vége miatt veszít még egy pontot!

Mad s04e13 - Downtown Shaggy (2013.08.12, az epizód második története)
Ezt úgy nem könnyű megtalálni ha vakon keresed, ezért adtam linket. Nem mintha volna értelme az egész sorozatról bezsélni, egy idióta, alulretardált szkeccs-shownak tűnik.
 

 Említik Scrapy Doo-t, mint aki "a 3. évadban csatlakozott".
 
Scooby-Doo! Az operaház fantomjai (2013, Scooby-Doo! Stage Fright)
Ezzel pedig zárom a posztot, mert ez lesz a 4999. biztosan-megnézett filmem, még pontosabban imdb-n tett értékelésem (csak megnézett dolgokat pontozok le).
Az Operaház Fantomja, egy énekes-valóságshow-vetélkedőn, modern kütyükbe öltözve.
 

 Fred gitározik, Dafné meg énekel. Mi ez, a Jay és Némabob univerzum?
A rajzok is szarok:


3/10, amit felülről bebetonoz, hogy van egy új, dögös rockbanda - és egyetlen számot se tudnak előadni, a készítők nem engedik!
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad