Az Idő Kereke 0, Új Tavasz

 Könnyen összefoglalható: Nem Történik Semmi.

A könyv második fele jelenti a "novellát" amit "kibővítettek" regénnyé - 200 oldal az először is nem novella, másodszor a kibővítés nem úgy néz ki, hogy az elejéhez hozzáírok még 200 oldalt, és a maradékot változatlanul hagyom. Normáliséknál nem.

A ... történés annyi, hogy "Sybill Trelawney" (Harry Potter hivatkozás/vicc) benyögi hogy "Újászületett Sárkány" és meghal.
Mindenki úgy emlegeti Moiraine-t és Siuant mint "hálótársak", értsd hogy ezek ketten dugnak. Ffi karakterekkel persze ez nem fordulhat elő, azt explicite tiltja a Biblia, és Robert Jordannek nincs rá fétise, ellentétben a harisnyában elfenekelt, nála 20-30 évvel fiatalabb nőcikre, akikkel gruppenben dug.
Aztán van valami nagyon lagymatag black sedai dolog, meg hogy egy MILF Lan-t megdugta amikor az 15 éves volt, most ezért összeházasítaná a lányával - akit Lan simán hagy meghalni. A "lényeg" úgyis az, hogy Moiraine megköti őrzőnek Lant.

Ami miatt ez a könyv mégis fontos, hogy ez az amitől "az Idő Kereke az Idő Kereke lett". Ha történetileg nem is, tematikailag ugyanis lecseréli ez Eredeti Előszót, ami egy sima gyenge Gyűrűk Ura-előszó ripoff volt. Így a hangsúly fontosságilag leesik Mr. Sátánról, és áttolódik Mr. Megváltóra, és máris elérkeztünk oda hogy ez az egész egy sima Narnia Krónikái Egymillió.
Történetre innentől semmi szükség, mindenki hisz Istenben, adjátok ide a egyházi ADÓT, aztán menj haza és szégyelld magad TE BŰNÖS!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad