Az Idő Kereke 5, Mennyei tűz 2/1

 Jó, mégis elolvastam. Miért? Csak. Egy idő után a rengeteg hülyeség, önellentmondás, hozzá nem értés igazi The Room (2003)/Birdemic (2010) élménnyé teszi az egészet.

TALÁN, ha első kötetnek vennénk, az 1-4 kötetet pedig egy szószedet-függelékkel helyettesítenénk, el tudnánk tekinteni a hibák többségétől, és többi se tűnne fel annyira (pl. Morgese elég okos hogy 16 évesen megnyerje a Házak Játékát, de hülye hozzá hogy rájöjjön varázsló baszogatja felnőttént), és azt mondhatnánk, ez egy gyenge írás, aztán esetleg aki akarja megnézi a következőt.

A sztorit még gyorsan összefoglalom:
- Ninive és Elayne (avagy a Scooby Gang) Tanchicoból elmenve beáll a cirkuszba, kirobbantanak egy háborút a Gyermekek és a Próféta között, majd elérnek a Titkos Kék Aes Sedai Faluba.
Hogy ki a Próféta? Még a 2. kötetben volt egy fickó (bizonyos Masema), aki a 3. kötet elején megőrült, és fanatikus vallást kezdett építeni az Újászületett Sárkány köré. Na az. mostanra jólszervezett szektája van, akik simán agyonvernek az utcán ha nem köszönsz előre.
- Perrin nincs a könyvben.
- Morgese királynő végül csak elszalad Caemlynből.
- Rand a fremen/aiel hadseregével elruccan a shadiókat üldözve Cairhien városába. Ez igazából csak egy narratív ürügy hogy kihozza az író az elfeket a sivatagból, de oké. Innen egy kisebb csoport elteleportál Caemlynbe, ahol kinyírnak egyet a Tizenháromból, meghal Moiraine, Lanfear dob egy Sherlock Holmses-t, majd kinyírja Asmodeust.

Közben van rengeteg picsogás, meg apakomplexus. Matt meg folyton megpróbál lelépni, de nem megy neki, pedig egy ponton Rand egyenesen megbízza hogy ruccanjon le délre kinyírni Sammaelt.

Az ogrék nem csinálnak semmit, a farkasemeberek nem cisnálnak semmit, a cigányok sem csinálnak semmit, és a Vizi Nép sem csinál semmit. Domon se csinál semmit. A Helyi Nácik még mindig Léteznek, de amúgy nem csinálnak semmit. Padan Fain-t visszanevezik Padan Fainná, de szintén nem csinál semmit azon kíüvl hogy ellopja a Tőrt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad