She-Man: Masters of the Universe: Revelation

 1. rész:
 
Hm, a Palota és a Kastély két különböző dolog. 8 perc kellett hozzá hogy ezt fel lehessen ismerni, ami nem túl jó. De legalább tisztáztuk.
 
Uhm, hogy lesz - az amúgy igen ellenszenves - Teela Man-at-Arms? Annak a másik fickónak ez a NEVE. És MAN-at-arms? Ennek szó szerint nincs értelme, mivel a "man" az "férfi"-t jelent. És nem cserélsz le egy karaktert aminek a neve/rangja maga a karakter valami pótlékra!
Szintén: miért nevezik a csajt árvának, ha az apja Man-at-arms?

A rajzok/animáció viszont tényleg jó:



Ok, Teela nem csak ellenszenves, hanem önző és buta is.

Ok, Skeletor teljesen őrült, de most már He-Mannel együtt halott.
Várj, nem Skeletor volt a franchise főellensége? Mi maradt most?

És meg kell kérdeznem: végülis a gonosz varázslónő (Evil-yn - szép szóvicc!) botja hogyan forrt össze? Continuity-error?

Úúú... Teela nekiáll kiverni a rinyát, hogy a királyság legféltettebb titkát nem osztották meg vele, miközben He-Man papája és mamája most tudták meg hogy a fiuk MEGHALT? Úúúú!
Eddig még úgy voltam vele, hogy oké, vannak kisebb-közepes hibái, de ez...!
 
2. rész:

Én tényleg nem fogom számonkérni a régi sorozatot, de csak az volt a marketinganyagban, hogy ez annak a direkt folytatása. Ez azért tűnik lényegesnek, merthogy az első epizód azért eléggé olyan volt, mintha a film közepén kapcsoltam volna oda. Kik ezek az emberek? Ezt úgy azért remélem kifejtik, mert a szereplőgárda ugyan szerencsére nem volt vérmesen nagy, de egyértelműen ők az alapgárda. Mi még úgy tűnt, Teelát követjük, aki éppen otthagyta a showt.
 És ha már "még eszembe jutott"-at játszunk: mikor ott állt az összetört gömbbel, azt mondta, "mi van ha ebben a formában idézem meg az erőt?". Azaz Ádám-herceg He-Man (Nagy Férfi) alakban alakot vált ismét mint Freeza.


Ehelyett csak visszaváltozott Ádámmá.

Na mindegy, lássuk, mi történik.

Két arctalan női drón betör fosztogatni vmi ffi antorpomorf állat házába. Kiderül, a drónok Teela, meg Akárki. Teela mondja, ismeri a szőrmókot "az előző életéből". De az "előző élete" a Maaasters of the Universe (A Világegyetem Urai)!
Akkor ez egy spinoff, nem pedig folytatás!


Már a trailernél feltűnt, de akkor nem csak Fekete Csajra igaz: miért nincsen kidolgozva Fekete Csajon az árnyékolás? Miért spórolták le a Reprezentációról a munkát? Egyszerűen szarul néz ki a többi mellett.

És akkor ezek most zsoldoskodnak. Oké, de mi lesz a sztori?

Tetszene ez a világ, ha jobb volna a sztori. A gondom, hogy a rész elején feldobtak egy theme-t, hogy lea mágiával, fel a technológiával. Aztán bementek a kígyószentélybe (Conan TM), és Teela pont leszarja a helyet. Be kéne állnia, de legalábbis érdeklődnie kéne a hely iránt hogy komolyan lehessen venni a karaktert.

És hogy kinyírnak egy egyszerű parasztot "hőseink". Ez rossz. Nagyon rossz.

Ha pedig valaki kérdezi: nem, ezek nem barátok, hanem szeretők. "Miért harcolunk? Történetekért, hazugságokért? Nekem valami valódibb kell" - és ezzel Fekete Csaj meghatódva elmosolyodik. Szóval ezek dugnak.

Oké, kérdés: ki hurcolta szét a Kard két darabját?

Ráadásul Teela HÜLYE. Elmagyarázták neki, hogy mágia nélkül az egész univerzumok megsemmisül (ezek szerint van bolygóközi utazás?). És akkor közli, hogy ehhez neki semmi köze?

3. rész:

Egy rohadtul elegem van ezekből a bejelentetlen flashbackekből, amik azzal hitegetnek, hogy He-Man valahogy feltámadt és a show része lesz.
Kettő: KIBASZOTTUL felhúz, hogy ez a rész azzal kezdődik, hogy leértékelje He-Mant.

Van egy "kis" gond a kiber-drónokkal Skeletor sárkány-hadseregével szemben. Mégpedig az, hogy EZEK EMBEREK. A sárkány-humanoidokról ki tudja volt-e családjuk, vagy akármi. Lehet mind klónok voltak, vagy sose szóltak egymáshoz miután kikeltek a tojásból, amit csak úgy odaszartak valahova. Olyanok voltak mint a robotok: nem igazán érzünk irántuk empátiát. Az emberekkel szemben azonban más a helyzet.

Sőt, minden férfit kiírnak a történetből!

---------------

Egy pillanatra vessün egy második pillantást Kevin Smith rendezői karrierjére:

Shop Stop (Clerks 1) - 1994
Shop Stop 2 (Clerks 2) - 2006
Jay és Néma Bob reboot - 2019
Shop Stop 3 (Clerks 3) - forgatás alatt

Uhm, mi a picsa? Ez a kretén elfelejtette, hogy rebootolta a Jay&Néma Bob univerzumot? Minek a 3. része a Clerks 3, ha egyszer nincs többé Clerks 1 és 2?

---------------

4. rész: kit érdekel. Egy megjegyzés: NEM NYÍROD KI A SHOW MASCOTJÁT, legfeljebb a legvégén! Ennek úgy alapvetőnek kellene lennie.

5. rész: Ééés volt He-Man, nincs He-Man. Feltámadt, de már meg is halt újra.
Ezek tényleg hülyék.
Innentől kezdve nem lesz aki nézze ezt az egészet, legfeljebb az olyanok akik a The Room-ra, vagy a Troll 2-re ülnek be. Tudják hogy szar az egész és meg is gyulladt, de kíváncsiak milyen színű lesz a láng.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad