Evil Bong 2: King Bong (2009), Evil Bong 3: The Wrath of Bong (2011)

Erősen gondolkodtam csináljak-e külön posztot, vagy toljam egybe mint a Puppet Master szériát és hasonlók, de megvallom, nem számítok igazi kontinuitásra.
 
 A film szintén futott Evil Bong 2: Devil's Harvest címen is, ha valakit esetleg érdekel.

Műsoridő: ~80 perc. Ez igaz is, miután levontuk az előző film reproját. -3 perc intro. -8 és fél perc stáblista. Ha jófej vagyok, 66 perc tiszta műsoridő.


Larnellt éppen kirúgták, mert felgyújtotta a kampuszt. Buckmant a munkájából rúgták ki. Úgy tűnik, narcloepsziája van, azaz időnként akaratlanul elalszik.
És itt az első gondom amim lesz ezzel a filmmel. Az első ha szájbarágósan is, de azzal az üzenettel jött ki, hogy mindenki azt és annyit szívjon amennyit akar, se tiltani, se kötelezni ne lehessen. Ez meg itt jön nekem azzal, hogy a Kormány és a Gyógyszeripar összeesküdött hogy Te ne tudjál betépni.
Nos, egyelőre haladjunk. Lényeg, mindhárom lúzer potenciális fű-mellékhatásoktól szenved ezerszeres nagyításban.

Nerdet újracastingolták, és itt nem olyan zavaró a léte, ő találja ki mit csináljanak mint egyetlen józan. Bár azt mondom a léte továbbra sem szükségszerű, Larnel elbírta volna ezt a terhet.
Mindegy, irány a dzsungel, ahonnan a pipa jött!


Valami sámánkunyhónál kötnek ki.


A bongot állítólag egy elveszett törzs, a poon-tang törzs készítette.

 A film sajna nagyon erőlködik hogy előálljon egy eredettörténettel, meg legyen egy története egyáltalán, én visszasírom az ötperces, egypoénos sketcheket. Az se segít, hogy az új csaj tökugyanaz a karakter mint korábban Janette (a nerd barinője), csak ez most Larnelba zúg bele, mert neki korábban nem maradt csaja. És pont ezért hogy mi lett Janette-tel, említésre sem kerül.

Larnel nagyapja hogy szállt ki a tolószékből? A film is megkérdezi, csak hogy ne törődjön vele. Oké, végül azt mondják vmi helyben termesztett extra erős marihuana, ami még a rákot is meggyógyítja. (A valóságban a ganja sima fájdalomcsillapító/nyugtató.)

Uhum. Ha a pipa a szuperfű közelébe kerül, attól is életre kel. Ha elviszik a közvetlen közeléből, megint kihúny.

No, sztori, mármint helyzet az, hogy Velicity (ne kérdezd) gyógyítani akar, Nagypapa (Cyril) meg pénzt csinálni a drogból. És a kezébe kerülnek a pipa maradványai.



Csak az utolsó fél órára bukkan fel pár csöcs :(


A film "hajtóereje" hogy Evil Bong haragszik az exére, King Bongra, aki nem csak a leleked szívja be, hanem fizikailag is belekerülsz (ne kérdezd, magick).


A kameraman nem igazán ügyes hogy folyton szemből és így veszi a ffi-pipát, aminek amúgy elég jó design-ja van. A "való világban" úgy néz ki mintha egy fatörzs lenne mögötte, a "bong-világban" meg mintha kalapja lenne...

Hiányoltam a cameokat.

----------------------------------------------

Ennek is van alternatív címe, nem is egy. Kedzetnek Evil Bong 3: Reefer Madness. Másfelől ez egy gimmick-film volt, így  még a fejlécbeli címhez hozzájött egy 3D is (Evil Bong 3D: The Wrath of Bong), aminek ugyanakkor sok értelme nincs, hiszen már a 2. film is kijött 3D-ben.

Oké, szóval ez  a nyavaja tényleg 3D.


És ez nem is vmi intro, ez máris a film (műsoridő ~87 perc - 3 perc stáblista = 84 perc tiszta játékidő). Mai témánk: űrmarihuana.


Na, a cím kérdését is tisztáztuk


Namost vagy a készítők nem tudták használni a 3D-kamerát, vagy csak az effektek 3D. Egyes helyeken látni a 3D-hatást, de ez ritka, elenyésző, és jobbára fölösleges. Hacsak nem lesznek durva tripp-részek, nem kell erőltetni.

Úgy tűnik, Bratt sportkarrierje a 2 hetes kiesés miatt végleg tönkrement (ez van, ne kérdezd), Buckmannel drogkellék-boltot nyitottak. Nerd vmi tudós lett, L. meg vmi összeesküvéshívő ninja.
Az ufo-bong-világ egyfelől béna, másfelől csak 2 csajra futotta ezúttal :(


Luann és Bratt szétmentek. Ha valakinek számít.

Tudjátok, ezért kurva ciki hogy senki nem akar a nerd lenni. Megint újracastingolták.

Most hazsnálják először a "Bong World" kifejezést.

Megint erőlködnek a történetért, ahelyett hogy összehoznának pár stoner-viccet.
 
Ez meg mi az unalmas szar?
 

Kezd az egész nagyon kiszámíthatóvá válni. A feléig nem történik semmi, csak az aktuális bongot szedik össze. A film felénél bekerülnek a Bong világába, és addig nem történik semmi, amíg az tuolsó főszereplő is át nem kerül.
 
 Na, a végére csak összeszedtek 4 hölgyet.


Idegesít, hogy a franchise nem vállal be halálokat. Könyörgöm, úgy jutottak ki az Alien Bong Worldből, hogy Buckman elszívta magát!

A végén pedig belengettek egy olyan filmet, amit végül sosem gyártottak le:


Helyette legközelebb: Gingerdead Man!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad