Full moon - Babázós filmek 4. rész

 No fejezzük ezt be, mert előbb-utóbb minden véget ér.
Körbe is értünk, mert 2 brand maradt, egyik amivel kezdtünk: Demonic Toys, aminek van még 2 filmje. Az egyik lehet hogy olyan lesz mint az Oooga-Booga a Doll Graveyardhoz hasonlítva, azaz nincs köze az anyafilmjéhez.
Na jó, aggódjunk ezen akkor ha odaértünk.

Demonic Toys 2 (2009), aka. Demonic Toys: Personal Demons.


Valaki (szeirntem egy nő, de ebbe most ne menjünk bele) összerakja a babákat. Legalábbis a bohócot és Oopsiet. Elég nehéz kivenni mi történik, hol történik.
Az biztos, hogy valakik antik babákat vennének. "A" babákat. Amik a rekonstrukció miatt eléggé frankenstein-kinézetűek. Oké, akkor nem azokat, kit érdekel.
Tetszik a hely.
 

Na akkor ez az alku tárgya:
 

És igen, az ördögfigura is élő-baba. És életrekelti a másik kettőt.
Btw, eddig ez a film akármelyik DT után játszódhat - kivéve a képregényt, aminél a babák egészben maradtak.
 
A szitu röviden: a Gyűjtő felesége kavar az Alkalmazottal, csináltak egy másolatot az ördög-babáról. Ebbe fog bekavarni a pszí-törpe-nő. És ott van még a festményben rejtőző boszorkány is, akié a kastély volt.


Látom, a forgatókönyv nem terjedt tovább az ötletnél, meg hogy szerződtették azt a kis buzit húzónévnek. Lehetőség lenne konflijtusra, de a szálak vagy egymást gyilkolják meg (a boszorkány blokkolja a pszí törpét, az egyetlen lehetőséget a cselekményre), vagy egyszerűen nem történik semmi (pl. a kastélyban rohangászó bábok a film elején megölték a sofőrt, azóta nem csináltak semmit).
Azt se értem, mit baszakodnak a kastélyban. Arról volt szó, hogy megkarbondátumozzák az ördögbabát, és már mennek is haza.

Btw, fáj látni, mikor találnak vmi grimoirt, és 8-nyelven beszélő régészcsaj aki az osztály legkiválóbbja kesztyű és bármi előkészület nélkül egyszerűen belelapoz. És ha darabokra törnek a lapok? Eleve, minden profi tudja, hogy az ujjlenyomatok víz- sav- és olajtartalma azonnal tönkreteszik a régi iratokat.
 

 Ez a gagyi CGI-effekt meg egyszerűen zavar. A brand legalább azt elmondhatta magáról, hogy fizikai kellékekkel dolgozott, de ez simán csak spórolás, és az amúgyis olcsó film ettől olcsónak is néz ki.
 

Amúgy igen, ez a "szereplő" is csak azért volt a filmben, hogy meghaljon.
Btw, ha a "személyes démonok" ilyen szarokba
 

 vannak elzárva, mi közük a filmhez?
Amikor pedig a törpe nő hastáncolni(?) kezd az asztalon, mondván ő a boszorkány szellem, hát tényleg nem tudom túljutott-e a forgatókönyvírás az első változaton.

Héj! Ez a jóember megmondja honnan lett a Gyűjtőnek sérült arca!


A Full Moon Hideous! (1997) c. filmjében. No, vetünk arra is majd egy pillantást nemsokára. Különösen hogy ez úgy tűnik egy Hideous 2-nek indult, csak a brand-recognition miatt beerőltették a Demonic Toyst.

Kérdés: miért piros a babák vére, mikor eddig mindig zöld volt?

Tipp: ha van két gonoszod (itt: a babák és a Gyűjtő, bizonyos dr. Lorca), akkor nem pazarlod el őket azzal, hogy miközben üldözik a "jók"-at, kinyírják egymást. Nem. Beérik a jókat, és vagy szövetséget kötnek (amit mindketten meg kívánnak szegni), vagy a Kapzsi ráébred gonosz tetteinek következményére, és átáll a Jók oldalára.

Ördögöt összetörik, belőle a démoni energia átáramlik a vs. Puppets-ből ismerős stílusú kútba, ahonnan erre előmászik Mr. CGI-Démon(TM).
A maradék két babát lefejezik. Btw, az egyik vágásnál Bohóc zöldet vérzett. Miért?
Mr. CGI-Démon kiszívja a Boszorkány a Törpe Nőből, és távozik.

A Régészcsaj, meg a Gyűjtő Fia meg most viszi a Személyes Démonokat. Mert ahogy az író mondja: Jók lesznek azok még, valamire.


----------------------------
 
Baby Oopsie (2021)
 
No, mielőtt megnéznénk mi van a mutáns magzatokkal, lássuk mi van a démoni csecsemő-babával! Mármint képez-e bármi kontinuitást a franchise-ával, vagy csak úgy lóg a levegőben.
Amúgy az biztos, hogy ez nem lett vmi nagyszerű film, elég sokat kellett túrnom egy  megnézésért.
 
 Nos, itt egy babarestauráló, aki youtuberkedni is próbál:


A film egyértelműen nyúlja a Psychot is - Főszereplőnőnek van egy kiállhatatlan, ágyhozkötött anyja, akitől lassan megőrül.


A postás hajtana a nőre, de az persze nem veszi észre. Hajt rá amúgy egy másik muki is, egy kövér, nem is az a ognd vele, de egyértelműen csak saját érzelmei kielégítésére kihasználná, birtokolná.

Oké, akkor Muter mégse ágyhozkötött, csak egy rohadt bunkó.

 
Oh!
 

Egy legit folytatás! És az a vacak még jól is néz ki.
Darn, this thing is dope!
 

 Marilyn Bass viszont vacak színész. Amikor a kövér nő lejátszik a színről, tudod hogy rossz színész vagy.

A 30. perchez közeledve megvan Oopsie újáépítésének utolsó darabja:


Woah! Egy játék, amiben a hatkarú Puppettel tolod?


A leghalványabb fogalmam sincs hogyan lehetne irányítani, de érdekelne!

Az első kill elég jól van összerakva, de ami mégjobb, az, hogy kihasználták - ahogy várható volt - hogy az egy mű-baba egy magányos nőnél. Persze hogy megy a pinokkió-szindróma. Másik oldalról pedig azért működik, mert ... hát ... asszonyság nem feltétlen szokott tökéletes munkát végezni a szereléssel, általában akadnak kisebb hibák, glitchek.... Így érthető, miért nem tűnik fel neki hogy a bébikacaj átmegy őrült röhögésbe.

A második kill maga a mama? Ez meglepett. Btw, az effekt olyan gyors, hogy nem tűnik fel a kimerevítésnél tapasztalható árnyalatnyi gyengesége:


Ugyanakkor megy egy Megbízhatatlan Narrátor dolog is itt (nem véletlen ugrottam rögtön a Psychora).
 
A struktúra a hagyományos: kb. a film első harmadában újáépítette a babát, a második harmadában  megismerte mi az, és akkor jöhet a harmadik harmad, meg a befejezés.
 

 Na, mondom én hogy lesz itt még egy fordulat. Az 58. percnél összekülönböznek. Elfogytak a környékről a rosszemberek, na.

A film közben érdemes nézni Nő ruháját. Tudatosan vannak összeválogatva ugyanis.




----------------------------
 
Na és akkor: Hideous! (1997)
Igen, a felkiáltójel része a címnek.
 

 Tipp: ha egy toxikus üllepítőből kihorgászott vmit a karaktered, ne vegye már le a kesztyűt amíg be nem rakodta, mert piszkosul kizökkent.
Btw, hol lehet kapni ilyen titkárnőket?


Bármi is a cucc, most Nőnél van, és Fehér Pasi, meg Fekete Pasi verseng érte. Valami gyógyászattal kapcsolatos lehet...

Te jó ég, hová kerültem:


Ez kezd olyan lenni, mint a Ponyvaregény... Na jó, itt megmutatják mi van a táskában:


És akkor a ... "kétfejű" csápokat növeszt, amikkel ... feléleszti? irányítja? a többit.


Egy: a film felénél miért zárod be a szobába a két frakciódból az egyiket, hogy ne tudjanak mit csinálni?
Kettő: mi a retket olvasgat a kis mutáns? Ha varázsolni kezd, én nem leszek boldog.


Nos, szerintem a könyvből a kis izé megtanult olvasni. És hajlandó együttműködni Feka Gyűjtővel hogy kijussanak. A mutánsok nem tűnnek gonosznak... Egyelőre.
Eközben:


A mutánsok felfeszítik Feka Gyűjtő ajtaját, az meg rögtön begyűjtené őket. Embör, ki kéne jutni először a kastélyból! Egyedül a magánnyomozónak van bármi esze, és nem ugrana azon nyomban a kis nyálkásokra.
Szerencsére befut Fehét Gyűjtő, és abszurd módon elkezdenek alkudozni a formaldehid-szökevényekkel. Akik erre legalább fejlettségüknek megfelelően reagálnak: idegesek lesznek, és pánikba esnek.


Elvileg mindkét Gyűjtő beleesik a savmedencébe, ami a Rancor-csapóajtó alá van helyezve, de ezegyszer hajlandó vagyok engedményeket tenni, hiszen nem láttuk a holttesteket.
Ugyanígy lehetnek kétségeink arról, Nem-Bloodrayne sikerrel dobta-e bele a savba a lényecskéket.


Őszintén szólva, így láttatlanban, azt mondanám, legalábbis ihlette ez a film a Head of the Family-t.
 

 Összességében a film nem egy nagy szám, 5/10, de alkalmanként jó helyen nyomkodja az eredetiség-gombot, így feltornássza 6/10-re. A creature-design meg fenomenális.

------------------------

Btw, ha vki kíváncsi a Demonic Toys összes fő bábjára, akkor tessék egy összefoglaló kép:



 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad