Full moon - Babázós filmek 5. rész

Na és akkor a másik, a Család Feje brand - már ha le lenne magyarra fordítva, de nincs, így a címe marad itt is: Head of the Family (1996).


Uhm, milyen étteremben szolgálnak fel műzlit?


Szóval izéke dugja a pincérnőt, aki a tulaj nője. Miért is érdekel ez engem?


Három retardált lakik a városban: akinek nagy a szeme és kicsi az agya, akinek nagy az izma és kicsi az agya, valamint akinek nagy a csöcse és kicsi az agya. A posteren lévő nagy a feje és nagy az agya muksót egyelőre rejtegetik, de vmit összekísérletez embereken a házában, ez nyilvánvaló (később kiderül hogy egy normális testbe kívánja áttölteni az intellektusát).
Pincér(?)srác kiszúrja őket, és szeletet akar az üzletből. Oké, nem akar szeletet, csak szeretné ha a riválisa eltűnne az útból.


Hm, a fan-teóriámnak további alapot ad, hogy ezek a mutánsok(!) is 4-en vannak, és a nagyfejű telepatikusan irányítja a többit.

A probléma persze ott jelentkezik, hogy Pincér tovább próbálja zsarolni Fejet. És ezúttal már csak zsarolja, nem üzletet ajánl.
Ha rám hallgattok, a zsarolást úgy kell csinálni, hogy egyszer, aztán eltűnsz - vagy üzletet kínálsz. Nem csak elveszel, hanem te is felajánlasz valamit az illetőnek. Ha amúgyis megéri neki, annál jobb.

Nos, Fej ráállítja Szemet hogy szúrja ki Pincér Biztosítékát. Ez elég gyorsan megy, végülis a fickó gyakorlatilag Superman.


Igen kreatív kínzást eszeltek ki, de van egy érzésem, hogy Csajnak a botra tűzött papírról kellett volna olvasnia a szöveget:


Otis to the rescue!




----------------------------
 
A következő spinoffnak van ígérve, egy másik családtagot követünk nyomon a Blood Dolls (1999)-ben.
 

Szóval vagy egy excentrikus üzletemberünk, aki ha jól értelmezem az újságcímoldalt, épp most bukott egy jó nagyot.


Ez a kettő (most már csak egy) meg az ügyvéde(i), és nem elégedett.



Azért a nő megpróbáltatásai sem értek még véget.


A film három babája:


Igen, a női baba, az maradt az ügyvédnőből.
Lényeg, itt egyik üzletember bosszút kíván állni másik üzletemberen, mert üzlet.


Közben nem is a Másik Üzletembert kéne zargatnia, hanem annak feleségét.


Érdekes megközelítés, hogy a babák apró, de ugyanolyan hatékony orgyilkosok. Nincs a szokásos hülyéskedés a kellékekkel.

Az események úgy alakulnak, hogy Nő úgy dönt, miért ne egyesítené a két pénzügyi birodalmat, ha a jelenlegi - kirakat - férje úgyis elvesztére van ítélve?



Maszkos Ember, látván hogy Nő elborzad a maszk levételekor, úgy dönt, akkor nem is érdemes élni, és elárasztja a villáját mérges gázzal.


A babák kiengedik a zenekart, a zenekar lecsapja a törpét.



A bohóc pedig bejelenti, hogy leadják az alternatív befejezést.

A második változatban a nő jobban szerelmes a pénzbe, hatalomba és észbe, hogysem fennakadjon olyan apróságokon, mint egy deformált külső.

Érdekesség: a stáblista egyik játszott szám címét és előadóit sem tartalmazza. Ez vagy arra utal hogy mindegyiket a filmhez írta maga a stáb, vagy arra, hogy mindet lopták, ami összefüggésben állhat azzal, mennyire nehéz volt ezt a filmet megtalálni.

----------------------------
 
És akkor említsük meg a Bride of the Head of the Family című, soha el nem készült filmet. Pedig sázndék volt rá anno, és 2020-ban a Full Moon meghirdetett egy projectet The Deadly Ten címmel, amiben tíz filmet készítettek volna el, mégpedig úgy, hogy az egész forgatást afféle realityshowként közvetítették volna. Nyilván a Kínai Vírus szólt közbe.
Egyes filmek amúgy elkészültek, pl. a Blade a Puppet Master szériába, de ez meg pont nem. A wikipedia továbbra is úgy hivatkozik rá, mint ami megtörtént - de ez nem igaz.
Ellenben egy képregény kijött ugyanezen a címen, felteszem pótlékként, vagy ez olcsó volt, így ha már készültek rá, kitolták. Kétféle borítóval is volt, jelenleg már csak az alap kapható, és az is csak a saját honlapjukon, pedig találtam jeleket róla, hogy itt-ott, nagyobb láncok forgalmazták. Temrészetesen az egész csakis papíron, értsd, ebook verzió nem készült.
 











----------------------------



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad