Kozmikus bűn (2021) - Bruce Willis "utolsó" filmje

Oh, Bruce Willis. Ugyanabba a kategóriába süllyedt, mint Steven Seagal: pénzért bármit, pláne ha szerepelni sem kell benne.

És bár igaz, hogy ez után még 17(!) cím van a nevén mindössze 2 év alatt (illetve ebből 3 még premierdátum nélkül), de emiatt kapott aranymálnát, amit végül visszavontak, mert bejelentették, hogy öregkori leépülés miatt visszavonul.

Mert ha ebben szarul játszott, képzeljük el, mi volt utána!

De a filmje csak jobb lehet mint amit mostanában néztem, és vissza kéne kapaszkodni a normálisabb életbe, szóval próbáljuk meg.

2031: megalapítják az első marsi kolóniát
2042: megalakul a Szövetség (Alliance), kvantum-meghajtás -> csillagközi utazás
2281: a marsi kolónia "fails" (elesik? működésképtelennek bizonyul és felszámolják?). Három Szövetsgéi kolónia: Föld, Zafdie, Ellora.
2519: Zafdie megpróbál kilépni, kavtumbombát dobnak rájuk.
 
2524-ben járunk. Bruce Willis leszállt valahova űrhajó né'kül.

4217LYA: "claimed" bolygó. Ühüm. Akkor hány emberi telepesszervezet létezik? mi  a viszonya a Vander Bányavállalatnak a Szövetséggel?
Oooké, akkor ez vmi bányabolygó - 2 fő hogyan kívánja kitermelni?
És miért nincsenek érzékelőik? És honnan veszi a nő akkor, hogy "valakik pályára álltak"? Hallja? És miért lövöldözik a pasija az éjszakába, ha az a valaki még csak bolygó körüli pályán áll?
Pasi kimegy az éjszakába, és tovább lődöz, erre Nő idegen fajjal való találkozást jelent be a központba, és azt mondja, lelőtték a pasiját. Honnan vesz ilyeneket?
Kérdés: miért katonákra bízzák a bányászatot, pláne egy civil vállalatnál? Mi ez a Szövetség, Kína?

Gratulálok a szinkronnak, itt már K-bombának hívják amit az introban Q-bombának.

A sztori amúgy egykönnyen kitalálható: vannak az idegenek, meg van Bruce Willis, aki egyszer már lebombázta az emberiség harmadát. Vajon mi lesz a végkimenetel? Természetesen felrobbantják az idegeneket.
Miután eleve az emberiség támadt az idegenekre.

Amúgy muszály vagyok feltételezni, hogy az introszegmens vmikor a film későbbi időpontjában játszódik, ahonnan visszaugrottunk. Viszont annyi volt a felirat, hogy nem értem ezt miért nem jelezték úgy.

Az idegenek amúgy vmi Battlestar Galactika-szökevények, és nem  csak külsőleg hasonlítanak valamennyire, de a keresztény "írtsunk ki minden máskéntgondolkodót" mentalitásban is.
Csakhogy Bruce Willis nem igazán ellenpontja ennek. Hacsak nem valami elborult Amerika Nácitlanítja a Világot tézisre alapozták ezt az egészet.

Ami megér - számomra legalábbis - egy plusz sort, az "WWE Lana" (C.J. Perry) jelenléte a filmben. Az ex-pankrátor úgy néz ki átnyergelt filmezésre, és bár itt ezerrel fut a sajt-faktor, látszik hogy ő megteszi a magáét. Meg aztán úgy tűnik ért annyit a neve, hogy 2 extrát is raktak mellé, nem egymagában mesterlövészkedik a ki-tudja-hol.


Szóval ez  a film egy pihentető kis B-film lenne - egy másik történettel. Így valami rémes amerikai konzervatív szólamnak hat.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad