Mondo TV - Winner and The Golden Child

Kinyomozni, hogy ez mely előzménysorozatokkal áll kapcsolatban elvitt pár napot...

Az biztos volt, hogy a Mondo TV égisze alatt született. Az első epizód pedig annyira zsúfult, hogy zavaros és érthetetlen lett.
Kicsit utánanézve kiderült, volt ennek előzménye, gondolom azt meg kellett volna nézni hozzá. Na de a cég katalógusa elég masszív, és elég nyilvánvaló, hogy legalább 3 részleg dolgozott animáción (az egyik keresztény rajzfilmeken, szóval ne számítsatok jóra).

Az alaphalmazt sikerült szűkíteni azzal, hogy a koreai SEK Studio hozta össze, bár felmerült a gyanú, hogy mindenfélét beledolgozott mindenki a már meglévő katalógusából...
Végül sikerült leszűkíteni 2 fő előzménysorozatra, amiből az egyiknek volt egy spinoff-sorozata, amiről találtam egy review-t, ami megmutatta, hogy az nem simán spinoff, de igazából onnan kapcsolódik be majd a Golden Child.

Azt is rebesgették továbbá, hogy a The Jungle Book - egy A Dzsungel Könyve adaptáció - sorozat előzmény, de ahhoz ha a Mondo TV-nek volt is köze, a japánokkal gyártották, nem a koreaiakkal, így nem számít.
Szintén nem gyanús volt a The Great Book of Nature (A Természet Nagy Könyve), ami egyes állatokról - állatfajokról -, pontosabban azok főszereplésével ad elő egy-egy történetet, az epizód végén edutainment-résszel. 
No az is kiesett mikor sikerült megtalálni, mert a Mondo TV kabalaállata, egy bizonyos kutya nem szerepel benne. Habár a sorozat végére kifogytak az állatokból (54 epizód), így három kutyafajtát is epizódoltak.
 
Mivel az egész egy gigantikus időpazarlás amúgy, megragadom a lehetőséget, hogy amíg nem muszáj, nem szenvedem sajátkezűleg:


Szóval ez a The Jungle Book japán rajzfilmsorozatnak "spiritual sequel"-je, azaz folytatása is meg nem is, nyilván jogok, meg miegymás. Lényeg: egy csomó karaktert átvettek a Dzsungel Könyvéből, említik Mauglit, de egy rakás részlet viszont eltér, így nem feltétlen kell törődni azzal, így én se teszem, amúgyse tudhatnánk meg semmi újat.
 
 
A Simba The King Lion azzal kezdődik, hogy bambizzák Simba apját, anyja meg sose volt, így átadják a testvéreivel a farkasoknak nevelni. Emellett "vicces", hogy a sorozatban szerepel egy ripoff-Bambi is, akivel együtt Simba jól bosszút fogad Shir-Khaan és az emberiség ellen.
És ha már, akkor lopják rendesen a Disney Oroszlánkirályát, mert itt ugye Shir Khan a tigris tölti be Scar mint rivális szerepét, bár ő sose lesz a dzsungel királya. És a sorozatban egyszercsak feltűnik maga Scar is!

Ami miatt viszont iszonyú fárasztó, hogy pont olyan epizódikus állat-kaland nyavaja, mint Nils Holgerson Kalandjai, csak ugye annak volt egy határozott vonulási útja beépítve, így annyival erősebb ennél (de az se újranézős).
No, aztán egy idő (sok epizód) után elindul vissza(?) a szavannára, bár nem látom mi a különbség a sorozatban az és a dzsungel között.

Van 2 epizód dinoszauruszokkal - de az egész völgy/ország megsemmisül a végén?!? Csak gondolok itt a folytatásra, amiben megint vannak dinoszauruszok. Áh, mindegy, a hullahegyet növel a végén, mikor Simba legyőzi nem-Scart és kinyírja Shir-Khaant.
És ekkor még van 10 epizód hátra!
Ezen a ponton a sorozatban elég nyilvánvaló lett a keresztény hitterjesztés felhangja a beállításokkal (oroszlán trónon, Nap-szimbolizmus, királyok királya cím, a fejezetek címei stb.).

A 49. epizódban feltámad Shir-Khaan! Mármint a klónja! Mármint az ikertestvére! Mármint a valamilyen szintű rokona, aki semmiben nem különbözik tőle!
 
 
Simba Jr. Goes to N.Y. and the World Cup
 

Azzal kezdünk, hogy Winner, a stúdió-mascot elsétál egy másik kutyával, mire szíjra kötik, és elviszik őt is. Mert orvvadászok, vagy mi. Hát mindenki megy utána megmenteni. Kivéve simba Jr., mert miért legyen a címszereplő a saját sorozatában, hát nem?
Viszont amíg az előző sorozatban egyetlen dínó sem beszélt,  amelyik elkerülte a végpusztulást mert velük ment, az most nagyon is.
Közben New Yorkban a mentőcsapat belefut egy rakás Tini Ninja Teknőcök-gonoszba.
Idővel (6. epizód) Simba Jr. is elkeveri magát a Nagy Almába, és az első amibe belefut egy szellem macska. A felnőttek kiszabadulnak a TMNT-patkányok markából, és hazamennek, a keresést a juniorok folytatják. A fontosabb dolgok mégis a felnőttekre maradnak, merthogy hazaérve lenyomják nem-Shir Khaant.
Közben meg Winner egy kutya-focsicsapat edzője lett. Ne tegyünk fel kérdéseket mi lett az emberrel. Valószínűleg megették. lényeg, hogy itt most meg kell nyerni a világkupát New Yrokban, és ezt nem lehet az erdő varázstaván át nézni, a szülők repülőre szállnak, és visszamennek NY-ba. Hogy miért nem az erdő sétáló fájának vagináját használták mint máskor...
 
Lényeg (van lényeg?) a 12. epizódban felállítják a csapatot, de csak a 16. részben jön az első meccs, és az egész bajnokság, ami az Ágygömb és Seprűnyél-t idézi eltart az utolsó előtti epizódig.
Minket igazából az utolsó epizód érdekel egyébként.
Az első 10 perc mondjuk nem, abban egy 12 éves kislányoroszlán győzködi a szüleit, hogy a más fajból származó 30 éves barátjával szexelhessen...
Aztán jövő-látomása támad az erdő varázstavában.
Valami béka-király kijelenti, hogy márpedig Az Angyal mindenütt jelenvaló, és különben is. What.


Ja, és tündérek is léteznek.


Meg antropomorf dínók kőbaltákkal küzdenek mamutokkal és emberekkel...


Valami gyereket kell megmenteni, aki majd a Winner and the Golden Cshild címszereplője lesz:


Ennek az egésznek állítólag akkor van értelme, ha láttad a The Legend Of Sleeping Beauty-t, de az tűnik a fő történetnek, a Simba + Simba Jr. meg afféle becsatlakozó spinoff, amik Winner karakterét szállítják ahhoz a címhez, szóval az egész elég fölösleges és kihagyható, de legalább ezt az ágát átlátjuk a sztorinak, és nem lepődünk meg a még több őrültségen.


Elérnek Nem-Bambi országába, ahol éppen támadnak a farkasok, de Nem-Bambi lelézerezi őket, haladjunk.
Megérkezve Simba ... országába, az erdő fája közli, hogy a gyerek az Ötödik Orákulum gyereke. Bárki is az.
Mármint ez az egész csak látomás volt. Hehe.

Az utolsó 5 percben a stáblistán kívül megjelenik Próféta Oroszlán(nő), és közli a lány-kisoroszlán (nem Simba jr., aki fiú, hanem Light, azaz Fény) 30 éves pasijával, hogy ő is kölleni fog.


És valami pinty hülyeségeket dumál, ami senkit nem érdekel. mindenesetre mindenki megegyezik benne, hogy a látomást követni kell.


The Legend of Sleeping Beauty


Okkké, szóval Kindra, az itteni csipkerózsika éppen megszületett, jönnek megátkozni ... Úgy értem köszönteni. Az őrület már itt kezdődik, és gyors vágtában adja elő magát, de segít, hogy ezen a ponton még semmit nem tudunk ezen sorozatról, így az első érkező, a Simba Jr-ben látott békakirály teljesen oké. Az őt követő 5 elem-lovag (tiszta A Bolygó Kapitánya) már eléggé rezegteti a lécet, de még ők sem verik le. Tisztára mint sorbann ézni a Godzilla-filmeket, és egyszercsak feltűnik Minizilla, és bár máskor sikoltozva menekülnél a film elől miatta, úgy éppen átmegy a léc alatt.

A legtöbb időt a jövendő herceggel fogjuk tölteni, aki majd felébreszti a csajt.
A sorozat amúgy a szombati rajzfilmek epizódjaival a klasszikus történetet követi le nagyjából, egy plusz karakterrel kiegészítve: Aurora, tehát az eredeti Csipkerózsika valami szuperboszorkány, akit jól ki kell szabadítani, és ezért jó sok erőt ad a Hercegnek. Ta-da.



Winner and the Golden Child

A sorozat, aminek a pilotja kiverte nálam a biztosítékot, hogy inkább utánajárjak, hogyan is lehet ez emészthető bárki szerint.


Mint mondtam, a sorozat értékelhetetlen legalább a megelőző sorozat nélkül, ami viszont elég meredek ahhoz, hogy előtte kívánatos legyen a becsatlakozó spinoff-sorozatokat legalább ismerni.

A keresztény propaganda nagyon erős ezzel, már induláskor.

+1: The Prince of the Dinosaurs


Erről sajna senki nem csinált review-t, így magam vagyok kénytelen utánajárni, mi köze a többihez, ha van neki. A thumbnailből azért látni, hogy itt is csipkerózsika Hercege a főszereplő.

Na jó, mégse kell, csak létezik róla tartalmi összefoglaló.
A lényeg, hogy igen, ez a fickó az a Rakhal-herceg, aki az Aranygyermek apja lesz, és innen jönnek a háborúzó antro-dínók is.

Sajna ahhoz képest milyen erős, Masters of the Universe-szintű dologként indult, szinte azonnal átvedlik "ülünk a dzsungelben és meditálva erősödünk" epizódikus vacakba. És onnan tovább süllyedünk egy újabb foci-kupába.

Egy kérdésem még volna:


Miért? Miért van ott az a vonal? Miféle animációs technikával dolgoztak, hogy odakerült az a vonal? Miért nem törölték ki?


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad