Rossz filmek - Opapatika (Halhatatlan Harcos, 2007)

Technikailag nem a világ legrosszabb filmje, hiszen valaki ráköltött Egy Millió Dollárt.
 

De igazából ez a világ legrosszabb filmje.
 
Először nézzük az angol nyelvű posztert:
 

Oh, szóval X-men? No nem, senki ne várjon látványos szuperképességeket, senki nem fog szemlézerezni, sem tűzgolyót dobálni.
 
Most nézzük meg a magyar DVD-borító szövegét:
 

 Ha a palik "sérthetetlenek és legyőzhetetlenek", hogyan lesz ebből sztori?

Naszóval Tecsi rendőr. Miért csinál egy rendőr bármit, miért nyomoz valaki után? Mert le akarja tartóztatni a bűnözőket, azért. Ez meg itt inkább kiloccsantja a saját agyát, mikor a maffiafőnök elé hurcolják.


A rögtön ez után következő lore-nak se látom semmi értelmét. Aszerint 4-féle élőlény van:
- amik verejtékből születnek
- amik tojásból kelnek ki
- az emlősök
- és amik a semmiből jönnek elő, egyszóval az opapatikák.
Wut? Azon túl, hogy ez semmit nem árul el a nézőnek ezekről, azt is elárulom, hogy az első két kategóriával egyáltalán nem fogunk találkozni. Viszont valós hitrendszerre meg hiába kerestem rá több információért, úgy tűnik, ez az egész 100%-ban kitalált humbug. De akkor miért a 4 kategória simán az opapatikák helyett?

A vicc ez után, hogy Tecsi nem kel fel - hanem ott áll egy párhuzamos dimenzióban, gyakorlatilag egy második testben, ami ugyanolyan mint az előző...? De ha az opapatikák egy párhuzamos dimenzióban léteznek, hogyan létezik a maffiafőnök az emberi világban, meg hogyan működik ez az egész?
És ha az opapatikákból kevés van, meg minden, de "a két világ együtt fejlődik", akkor ebben az univerzumban az épületek azok így maguktól nőnek, vagy mi van?!?

Tecsi amúgy induláskor kurvára megszívta, mert ugyan az összes opapatikának van szuperképessége, de az övé az, hogy hatodik érzéke van, amitől viszont elveszíti az összes többi érzékét. Értsd: idővel mindentudó szoborrá változik.
A maffiafőnök bezzeg megúszta annyival, hogy hosszú lett a körme, vagy mi.


Ja, lesz-e bármi szerepe annak, hogy Tecsi rendőr volt? NEM!
Viszont maffiafőnök megbízza, hogy kerítsen elő 4 opapatikát, meg egy nőt.
Hány opapatika van a világon? Ki tudja!
Bár a 9. percnél azt mondja, az a 4 az összes opapatika.
Meg hogy maffiafőnök célja örökké élni, mert jelenleg csak 100 évet tud, és abból már csak 8 nap van hátra.
Ekkor a narrátor E/1-ből E/3-ba vált, és azt mondja: "Megbízott (l. fenn). Miután pedig [maffiafőnök] Tecsiből is opapatikát csinált, háború tört ki az emberek, és az opapatikák között." Természetesen ebből a háborúból semmi nem lesz jelen a filmben.

Opapatika 1 bérgyilkos, akinek a testén megjelenik a seb amit áldozatainak okoz.
Opapatika 2 nappal egy kis pöcs, este viszont ~vérfarkas.
Opapatika 3-nak Casper a barátságos szellem segít, de minél többet ő "annál jobban hasonlított rá". Bármit is jelent ez.
Opapatika 4 meg halhatatlan. Ugh! Subtility is for pussies!
Csaj meg tolja hogy "jaj, engem senki nem szeret".

A 12. percnél jön egy machetézős bunyó, meglehetősen unalmas és jellegtelen, és hát Mr. Halhatatlan halhatatlan, így igazán még annyi értelme sincsen. Amúgy meg a támadók igen hülyék, hiszen ha van pisztolyuk, miért karddal próbálkoztak kezdésnek?

Hm, van akkor egy másik zsaru is a történetben, Tecsi társa? Hm.
Azt meg nem értem, mi baja neki az opapatikákkal. Vagy honnan veszi kifogyhatatlan mennyiségű minionját, akik tucatjával hullanak mellőle. És azt se értem, ha toljuk itt hogy írtsuk ki mindet, meg már unjuk hogy folyton mindenki meghal, miért nem ruház be pár rakétavetőbe?

16. percnél valami 50-en lövik Opapatika 1-et, persze hiába.

Á! Opapatika 3-nak az a baja, hogy randa lesz. Nem tudom, ezzel miben különbözik Opapatika 1-től.
Pláne hogy úgyse sokat látunk a sminkből.


Jajj, te, jut eszembe, Maffiafőnök azt mondta "sose tudod meg mi a képességem", de aztán meg megmondta hogy az, hogy 100 évig él, és már csak 8 napja van? Hö, hö.

Btw, ha már itt tartunk: ha Zsaru ki akarja iktatni az összes opapatikát, miért vonszolta volna el Opapatika 3-at élve, ahelyett hogy megöli?

Az is tiszta sor, hogy figyelmeztetés nélkül ugrálunk az időrendben. Mert miért pont azt ne.

És te, Zsaru miért is dolgozik Maffiafőnöknek?


Mindenesetre Tecsi a 31. percnél megsüketül.

A 36. percnél előtolják ezt az "az öngyilkosok örökre a Pokolban szenvednek" dolgot, de ez ugye összeegyeztethetetlen azzal, hogy "minden opapatika más élethosszal számolhat". Eleve Maffiafőnök képessége, hogy 100 évig él.

A 42. percnél megint nem ölnek meg egy opát akit elkaptak.

A 46. percnél az opák kinyírhatnák végre Zsarut, de most meg megint ők nem cselekszenek logikusan.

A 48. percben kiderül, hogy semmiféle háború nincs "az emberek" és az opák között, Zsaru mindössze egy kis bérenc, hogy feláldozza Maffiafőnök a többi opát.

Az 50. percre Tecsi elveszíti a szaglását.
Btw, mi ez a hülyeség, hogy Tecsi az érzékei elvesztése után lesz csak opapatika? Akkor most micsoda?
És amúgy ki a főszereplő? Tecsi? Zsaru? Vagy Maffiafőnök?

Az 53. percben asszem Opapatika 1 megöli Csajt.

55. percben Opapazika 1 kapcsán nyilvánvalóvá válik, hogy nem, nem vesz át minden okozott sérülést, és nem, bár alapvetően ez lenne a szuperképessége, nem talál minden támadása.

56:50-nél a halhatatlanról megtudjuk, hogy halhatatlan. Ööö...

57. percnél meg Csaj mégis él? What?

A 60. percre Tecsi megvakul.
Aztán mindenki elkezd lövöldözni egymásra. Miért? Miért vannak itt egyáltalán? Mi van a Csajjal? Hogyan működik az opapatikaság? - Megannyi kérdés, de ez eddig 1 óra nagy semmi.

65. percnél Csaj közli, hogy szerinte a halhatatlanság jobb, mint a folytonos újjászületés. Álláspontját nem indokolja.

Zsaru egyáltalán zsaru? Honnan szedi az embereit? Mindenesetre sok időt nem tölt szolgálatban. Egyáltalán, honnan veszi az infóit, hol kell lecsapnia?
És ha már itt tartunk, mi van Tecsivel? Csak mert nem nagyon keresgéli az opapatikákat, se a Csajt, nem derített ki semmit, és egyszer sem jelentett. Plusz az elején kapott egy ember szolgát - azt se láttuk azóta.

74 percnél közlik, hogy ez a 100 év utolsó napja.

Amúgy hol vannak az emberek az utcákról?

76. percnél újabb értelmetlen lövöldözés tör ki. Amiben elég fontosnak tűnik a kérdés, ha már minden mást fel is adtunk: Tecsi miért lövi Zsaru embereit, ha egyszer mindketten ugyanannak dolgoznak?
És mióta tud Opapatika 3 szelleme repülni?


Btw, Opapatika 2 totál lehangoló. Semmi átváltozás, vagy hasonló, simán csak szupergyors.

A 78. percnél kiderül - Opapatika 3 meghal - , hogy ha egy opa megeszi egy másik opa szívét, akkor megkapja az ő erejét pluszban.
Korábbról pedig tudjuk, hogy minden képesség bármikor megjelenhet, több kópiában, így ez NEM egy Hegylakó sablon.
Viszont így igencsak felmerül a kérdés: ki akarná megszerezni Tecsi képességét? Ő így eléggé biztonságban van ha engem kérdezel. De akkor ennek a lore-nak mi az értelme, ha Tecsi egyszemélyben ellentmond neki, pusztán azzal, hogy létezik?

Mr. Halhatatlan meg vajon az Eredeti Opapatika? Vagy, ahogy a film más része sugallja, csak olyan régóta opa, hogy azt is elfelejtette, valaha nem volt az? És miért tűnt úgy az egyik jelenetben,, hogy a Második Opapatika, az első aki emberből lett az alig 100 éves Maffiafőnök?

A 80. percben azt igyekszik beadni a film, hogy Csajjal csalta ... lépre ... a többieket Maffiafőnök, eleve vele ugratta be őket hogy változzanak opapatikává - de ilyet nem láttunk, nem láttuk a szereplők viszonyait a Csajhoz, kezdve Tecsivel, és hát az se segített, hogy jelenetekben más volt a Csaj haja, így nem lehetett igazán tudni nem több van-e belőle, vagy tényleg ugyanaz a szereplő mindig.
És ugye az is zavaros, mit akart Maffiafőnök, hiszen úgy néz ki, Csajt arra használta, hogy opákká változtassa az embereket - de ezt minek? És miért állította rá Tecsit a nő felkutatására a film elején? Miért állította rá bármire, ha eleve ő manipulált mindenkit végig?
Ja, és gondolom "nem véletlen", hogy Opapatika 3-ról nincs flashback a nővel...

A 82. percnél pedig az merül fel: Maffiafőnök ereje nem az, hogy pontosan 100 évig él? Meg hogy megérzi ki lesz opa ha öngyilkos lesz? Honnan rángattuk elő most ezt az illúzióteremtés dolgot? És azt, hogy opákat eszik, különben ő is csúnya lesz, sőt meg is halna? És ha az élete mindig meghosszabbodik ha opát eszik, miért fontos most hogy a neve 100-at jelent? Ki nem fossa le hogy most 100 éves, ha ezt attól élte meg hogy opákat eszik, és simán túlléphetné a 100-at ha megint eszik? És a fene, hiszen tíz perce nincs hogy megette Opapatika 3-at!
Hol itt a logika?
Ja, és akkor már: honnan tud Maffiafőnök mindenféle lore-t? Pl. a szívevés-dolgot?
És honnan jött most hogy Mr. Halhatatlannak voltak társai, és azokat megölte?

A 85. percre Tecsi megnémul.

Te, itt most nem kitépte Mr. Halhatatlan szívét? miért megy még a film?


Mr. Halhatatlan meg mit motyog? "Ha tudtam volna mennyi kínnal jár a halhatatlanság, sosem vállalom." - Ez önkéntes volt? Az opává válásáról van szó? Nem arról volt szó, hogy ő "az idők kezdete óta opa"?

91. percnél Zsaru miért nyírta ki Opapatika 1-et? És miért rángatták elő (értsd: találták ki, mert most hangzott el először) közben azt a lore-t hogy ember nem tud megölni egy opapatikát?
 
És akkor tegyük fel (ismét) a kérdést: Maffiafőnök most halhatatlan akart lenni, vagy összegyűjteni minden erőt? Utóbbi esetben hány erő is létezik? És miért nem hajt akkor Tecsire? Aki mit is csinált eddig a filmben a semmin kívül?
Ha pedig halhatatlan akart csak lenni, akkor minek bajlódott opák kreálásával, eszegetésével, ahelyett hogy Mr. Halhatatlant kapja el?

93. percre Opapatika 2-t is kinyírja Zsaru.

94. percben Tecsi megtámadja Maffiafőnököt (nem tudni miért), és lead 11 lövést a hatlövetű revolveréből. Aztán elveszíti a tapintását is - de nem egyszerűen csak elveszíti a tapintását, hanem többé képtelen megmozdulni, szoborrá merevedik.

Tényleg: ha Csaj illúzió volt csupán, akkor Maffiafőnök egyetlen ereje nem csak az volt, hogy
- 100 évig él
- megérzi kiből lehet opapatika
- illúziókat teremt
hanem még a negyedik egyetlen ereje az is, hogy telekinézist tud?

És ha ez a szívevős dolog - ha már kérdések - van, más miért nem próbálkozott vele? A Hegylakóban bezzeg boldog-boldogtalan csapdosta egymás fejét.

96. percben kinyírják Zsarut. Asszem. Mármint végzetes sérülést szenved.

97. percben feljön a Nap, és Maffiafőnök meghal.

"Csakis a becsület és a tisztesség teheti halhatatlanná az embert." - mit akar így utolsó mondatként beadni nekünk ez a szar?!?


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad