Troll (2022)

 
Tudjátok, több mint 5,000 filmmel a hátam mögött elértem azt a pontot, ahol ordítani lenne kedvem a képernyőre, mikor ennyire nyilvánvalóan könnyen javítani tudnék a filmen, mint ennél:


Vegyük az első 10 percet. Áskálnak ott dínók után - ez oké, de klisé. Ma feltenném a kérdést: mit várnak az ásatástól? De ez igazán semmiség, nézzük tovább.
A "lásd mit láttak bele őseink" mondat feldobná picit a "nem láss hogy hogyj, hanem higyj hogy láss" klisét, de oké, még mindig elmegy.
Innen ugrunk Akárhova, ahol bányásznak, és persze "omlás" történik, értsd tuti trollok. Oké, de legalább 1 miért nem éli túl? Miért kell ez a "geológiai aktivitás", értsd földrengés dolog ide? Nyilván azért hogy mivel nem maradt túlélő valahogy menjen tovább a film, csak ez így gagyi. Ó, hogy nem volt több szerep egy túlélőnek? Kit érdekel?
Szóval Akárhol felküldenek egy gépet felderítésre. Eddig jó. Az viszont miért mondja, hogy "meteorkráter", mikor egyértelműen a bányabejáratot mutatják megint?
De oké, ezen még hajlandó vagyok elsiklani. De ami ez után jön, az már eltöri teve hátát. Nevezetesen a LÁBNYOMOK. Jó, nyilván abszurd a feltételezés. De mégis lenne pár észrevételem: miért hívunk ide biológust, ha ekkora élőlény nem létezhet? De ez még mindig nem az, amin kiakadtam. Hanem hogy oké, Titkár mondja hogy "olyanok mint a lábnyomok", és ott ül egy politikus, akikről mind tudjuk hogy paranoid hülyék. Namármost, ahová ki akarok lukadni, hogy a GÉP PILÓTÁJA szükségét érezte felhívni a figyelmet a horpadásokra. Amikről a Titkár azt mondta, "hé, tökre lábnyomok". Amire ha én egy politikus vagyok, tehát milliók életéért felelős paranoid pszichopata, azzal a kéréssel fogok fordulni a térképezőkhöz, hogy ugyan már kaparjanak elő fényképeket a legutóbbi alkalomról amikor ott átrepültek, vagy műhold, vagy valami. Nem azért mert elhiszem hogy lábnyomok, hanem mert bízom az embereimben, és nem kerül semmibe tán 5-30 munkaidőn kívül megszerezni az információt.
A film még így is izgalmas, meg minden, de marad ugyanilyen ostoba, és könnyen feljavítható. Miért nem szánjuk rá azt a kis időt, hogy egy jó filmet gyártsunk egy gagyi helyett?
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad