Csillagok Háborúja - A Bátrak Karavánja (1984)

No mink van.
Oké, mink nincs: az elején futó felirat. Van helyette egy narrátorunk, de minek.

Indulásként Papa és Mama két gyereke: Buzogány és Cindel, akiről egész eddig azt hittem fiú, pedig többször láttam a második filmet, most megtudtam hogy lány - no ők elvesztek. No de szülőket megtámadja egy ÓRIÁS, mire elszaladnak.

Máshol egy ewok két gyereke is eltűnt.  Ne aggódjunk, 2 perc és megvannak sárkányrepülős felderítéssel. Közben lát egy fényes villanást az ewok-szülő, de pont nem érdekli. Akkor minek van a filmben? Ki tudhassa.
Hazafelé mondjuk pont belefutnak az embercsalád lezuhant hajójába, ahol meg is találják a gyerekeket. Da fok. És azt még nem is mondtam hogy az ewokok marhára úgy csinálnak mint a wukik a Csillagok Háborúja - Holyday Specialben, azaz makognak. Buzogány meg is fenyegeti őket lézerpisztollyal, de jól elfogják. Útban az ewok faluba megtudjuk, hogy az Endoron élnek lámák.
Azonnal ott is vagyunk, amikor perceket vesznek el tőlünk azzal hogy először zabálni akarnak de nem kapnak, aztán Cindel rosszul lesz, arra bezzeg azonnal megvan a megfelelő gyógyszer.
Majd nézünk egy csemó ewok vacakolást, mert az "vicces". Aztán B., aki szart se tud, erősködik hogy több gyógyszer kell C-nek, így végül elmennek szerezni. Közben persze B-t meg kell menteni, mert mindenhez hozzápiszkál.

Az 5-évesC megpróbálja elmagyarázni hogy lezuhant az űrhajójuk, de minta tesója, ő is a Ha Hangosan Mondjuk Biztos Megérti nyelviskolából jött.
Aztán, számos haszontalan perccel később B és C lelépnek. Egy idő után befut az óriás, ami egy patkányfejjel megvert T-rex. Másnap reggel, ami egy gyors vágásra van, az ewokok legyakják a szörnyet.
A falu sámánja pedig megmondja, hogy mert a varázsbúgócsiga jobbra dőlt el, a szülőket amarra kell keresni. Ki is választják gyorsan a Tizenharmadik Harcost, mármint majd a karaván útja során összeszedik őket. Az egyik tag egy kristálypálcát gyíkká változtat - na ezt csinálja utána Yoda!

Útközben meg kell menteni B-t, meg a poggyászt. Aztán B beleköt egy csapat tündérbe(!), így mindenkit meg kell menteni, kiéve C-t, hiszen ő lány.


Hm, a film felénél asszem elhagytuk a narrátort.

Van itt egy Kötelező Óriás Pókháló, ami miatt feltételezek egy gyenge Krull (1983) ripoffot... Mondjuk a pókot pont úgy nyírják ki, mint a Gyűrűk Urában - a szégyentelenek.

Ekkor előkerül az óriás minotaurusz, akinél a szülők vannak.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad