One Piece - Mindent a One Piece-ről, Harmincharmadik Sziget

460-489. részek:

Apró pici probléma van ezzel a remekül animált gigantikus Végső Összecsapással. Az, hogy ez a gigantikus VÉGSŐ ÖSSZECSAPÁS.

Végső soron ugyanis NEM érdekel Fehérbajusz áruló volt-e. NEM érdekel Ace (Ász) megmentődik-e. NEM érdekel hogy nyíltan kimondják, a bohóc-kalóz (Buggy) csak comic relief, így érdektelen.
Végső soron az érdekel, mi az egész összecsapás jelentősége. Ami NEM háború, mert egy háború nem egyetlen csata.

Lássuk kik csapnak össze: Fehérbajusz szövetségbe hívta a világ ÉS AZ ÚJ VILÁG összes kalózát, akik mennek a Világkormány egyesített tengerészete ellen.
És ez a gond: itt már láttuk így mi van az Új Világban, és semmi meglepetés nem vár ránk többé. Viszont nincs is min továbbmenni, hiszen Lufi szisztematikusan elpusztított minden lehetséges nyomot ami a One Piece megtalálásához vezethetne. És ez így unalmas, hogy cél nélkül tengenek-lengenek.

Másik "csöppnyi" gond, hogy mi is a célja itt LUFINAK? NEM Ace megmentése. Az csak egy mellékküldetés. A One Piece történet szempontjából ÉRDEKTELEN. A cél végig a Fishman Island elérése. Amivel az a gond, hogy már találkoztunk a halemberekkel, és lezúztuk őket, méghozzá azt a halembert, aki egyszemélyben volt a világhatalom három pillére. A halemberek szánalmasak.

Ráadás: "a One Piece létezik"? Komolyan, eddig lehetőség volt hogy NEM? Sőt, ha így áll a helyzet: lehet hogy a fickó HAZUDIK?

Amúgy érdekelne: ha Feketeszakáll megtudott enni egy második Devil Fruitot, miért nem eszik meg mindenkit még több erőért?

Btw, Fehérbajusz kiesése azonnal negligálódik, mert Shanks rögtön átveszi a helyét a sorozat hierarchiájában. Értsd: Feketeszakáll fosik tőle. Szóval az egyetlen ami történt hogy Feketeszakáll,akiről nem tudunk semmit, egy fokkal feljebb lépett - de még mindig nem vált érdekessé, fenyegetéssé. Ez így nagyon gáz.

hierarchia:

#1 Shanks
#2 Feketeszakáll
#3 Marine/Világkormány, tömegben
#4 Új Világ kalózok
#5 Lufi
#6 Marine/Világkormány egyedül
#7 kalózok

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad