A magyar filmgyártás filmjei 291 - Lányok (2007) / Liberté '56 (2007) / A londoni férfi (2007) / Lora (2007)

Nos, a marketinget hibás volt egy konkrét esetre építeni. Onnantól elválaszthatatlana film és a konkrét eset, és ha a konkrét esetnél azelkövetők agyarok voltak, akkkor nem külföldieket szerződtetek a helyükre, akkor sem ha ők jobban mutattak a castingon.
Általánosságban kellett volna beszélni a taxisgyilkosságokról, és a konkrét esetet csak mint annak a jelenségnek csúcspontját említeni. Mert innentől nem lehet nyerni, valamibe mindenki bele fog kötni.

Rátérve a filmre, elfelejtve az évszázadokkal ezelőtti marketinget, az egy nagyon nagyon jól megcsinált film a suttyó félművelt plázamagyarról, akikettessel vette az iskolát, szókincse a b*zmeg, kurvaanyádon alapul, és nincs képessége többre mint hogy a plázát lássa a modern kor kastélyának, ahol mivel bemehet, ő is király/nő.
Persze ezek is többet akarnak, és korlátoltságukban szerencsétlenül választanak.

Viszont fenti mondás nem ítélet, csak megállapítás. Az az élet gyakran boldogabb, vagy legalább teljesebb mint a hűdeokos köcsögöké, vagy a marháké akik légzést akadályozó ruhákban feszítenek az irodájukban, és bár ki vannak tömve pénzzel, élni nem tudnak, meg az asszonyt/a pasijukat is csalják.

Én indítanék egy 8/10 el. Persze azzal a megjegyzéssel hogy 16-os karika.

---------------

'56-ozás.
Btw, úgyis mindenki ezzel kezdi: '58-ban SENKI nem állíthatta színpadra '56-ot.
Talán azért nyomatták ennyire a nagyimrézést, hogy az mszp-korszak mentegesse magát az elmúltnegyvenévtől, azaz a 2VH és a "Rendszarváltás" közötti időszaktól. Mit mondjunk: nem jött be.

Feketefehér. Csak hogy még egyet bele tudjunk rúgni.

És ez most karikatúra, vagy dráma? plusz nagyon sokáig milyen jól megvan éneklés nélkül. Mihelyst aztán elkezd énekelni abba sem hagyja, engem meg a frász kezd kerülgetni.

2/10

---------------


Ezzel a filmmel bajban vagyok.
Először is a wikipédia tisztán magyarnak mondja, de a port.hu már francia-angol-magyar-német kroprodukciónak (ebben a sorrendben), és bár a rendező Tarr Béla (és a film feketefehér), viszont van Tilda Swinton, aki valahogy ezzel a filmjével nem büszkélkedett sehol.

imdb comment section - pure jam:


Elindítom, és érzem, hogy Tarr a megszokott eszközeit erőszakolja használni, bár tudja hogy mást kéne csinálnia.
Tudja hogy nem szabadbna 10 percbe telnie annak ami máshol 10 másodpercbe telik, és mindenki tudja hogy a film noir nem attól lesz film noir hogy feketefehér.
Még csak az azértelmetlen Tarr Béla-szar se tud lenni ami máskor, szóval még nekem is csalódás. 1/10.

----------------

Vakok intézete reklám - király. No nem aza film, igazábóla film egy rakás shenaniganből van felhúzva, de felmerült bennem: a népek csipázzáka jótékonykodást, és ha problémamentesen be lehet szőni a filmbe, hát nem kerül semmibe, hm? Pl. ha kutyát vesznek, vegyék egy híres menhelyről. Itt koncertet adtak vakoknak. Ez reklám a vakoknak, plusz ingyenkoncert, a filmeseknek meg nem kell statisztát fizetni. Mindenki happy, még a néző is.
És mielőtt a szokásos dilettantizmusba esünk: nem, nem kell bemondania nevüket,számlaszámot. Elég ha megjelennek, és temrészetes módon jelennek meg. Persze ha nem fér be, akkor nem fér be, te meg lehet fontolni, hm?

A film amúgy meglepően jó minőséget produkál.

A főszerelplőcsaj/nő nem a tökéletes tehetség ha filmszínészetről van szó, és ez kihatással van a többiek játékára is, de valószínűleg így is a legjobb lehetett választékból a szerepre.

6-8/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad