A magyar filmgyártás filmjei 295 - Clara (2008) / Delta (2008) / Eszter hagyatéka (2008) / A hetedik kör (2008)

Brahms, az 1850-ben élt zeneszerző vmi nőjéről szóló életrajzi film. Miért nem Brahmsról szól a film? Mert hipszter.

Hm, a film németül beszél, spanyol felirattal. Így ezzel nem tudok mit kezdeni.

1/10

--------------

 Hát ezzel a címmel nekem ez jut eszembe:


Másodszorra meg egy folyótorkolat.
Mundruczó Kornél, a NextGen Jancsó Miki "alkotása".
Idézném a - nyilván rendező nyilatkozta - tartalpomból:

"A rendező célja nem egy vérfertőző történet hangsúlyozása. A film valós fókusza az emberi elfajzás, valamint Mihail és Fauna próbálkozásai, hogy ebből minél kevesebbet tapasztaljanak meg."

CSAKHOGY KÉT FŐSZEREPLŐ A TETŰ ELFAJZOTT GYÖKÉR!

Ha a rendező-úr ennyire el van tévedve, akkor mi sem látunk okot hogy hozzápiszkáljunk ehhez az undormányhoz.

---------------

Jajj ne,Cserhalmi György szerepel benne.

Nosztalgiázik vmi kiöregedő személy (értsd: késő-negyvenes) egykori szerelméről, és közben jön a H-ború!


Rentgetegszer láttuk már a történetet.

Hát, végülis nem olyan rettenetes, mert nem fut ki magára a "VH-ra, '48-ra, '56-ra, vagy amit éppen kitalálnak (akár a "fülkeforradalom"-ra).

Ha épp jó hangulatban kap el tévében, és mindenhol máshol ismétlések mennek, vagy a Beavatott szintű kreténség, akkor megnézném (megint). 4/10.

----------------

Hetedik KÖR. Nem pecsét.


Idézem az ajánlót:
"Nagyon megszoktuk és szeretjük is azt hinni, hogy a gyermekek ártatlanok, holott a gonosz bennük is ott lakozik. Valójában azonban kiszolgáltatottságuk, manipulálhatóságuk miatt akár áldozatokká is válhatnak (lásd egyes szekták, sátánizmus)."

Ez kérem rasszista beszólás, ráadásul nem is igaz.
A sátánizmus - jobbára luciferiánus irányzat létezik - az egyéni felelősségvállalást hírdeti, ezért közöttüka bűnelkövető nagyon kevés.
Annál több a keresztényeknél a gyermekáldozat: no kiknél dugdossák a hatóságok az újabb és újabb gyerekeket megerőszakoló bácsikat (és néniket)?


Mindegy, azért nézzünk bele.

A forgatókönyv és a rendezés pocsék, de az operatőri munka remek. Mentse ki az illetőt valaki.
A gyerekek jól néznek ki, DE a szövegetcsakfelmondják amatőrként, semmi természetes nincs bennük, a film meg pont arról szól. Hogy minden lehetetlen dolog valóságosnak tűnjön.
Persze a saját keretei között. Hiszen szabály: nem a nézőnekkell félnie a szörnytől, hiszen a szörny csak a vásznon létezik, így nincs mitől félnie. A szereplőkről kell elhinnie a nézőnek hogy félnek, és akkor a legbénább film is eladható lesz.

Kifejezetten felháborítónak tartom hogy a film egy keresztény papot próbál meg követendőnek beállítani, miközben az egyetlen amit a karakterétől hallunk az "imádd Jézust mert azt mondtam, a dróg az rossz, értem?".
Nevetséges és felháborító hogy az ajánló holmi "gyermeki befolyásolhatóság"-ról fröcsög, miközben ilyesmi egyáltalán nem jelenik meg a filmben. Az van a filmben hogy az előző generáció, a felnőttek nem állítottak eléjük értékeket, nincs bennük semmi tiszteletreméltó, egyre csak azt mantrázzák "tedd amit mondok, mert azt mondtam, a dróg az rossz, értem?", nincsenek célok, nem vár jutalom, nincs miért élni. Ezért a gyerekek megsemmisítik önmagukat, megsemmisítve az értelmetlen társadalmat - megfejelve azzal a beütéssel, hogy ezt a Halál Utáni Élet reményével teszik, amivel a Tőzsgyökeres Keresztény (katolikus?) Pap rontotta meg az elméjüket.
Nincs itt szó befolyásolásról, sem szektákról.

Ha nem baszta volna fel az agyam az ajánló folyamatosa hazudozása, hamis állításai - ha magam elemeztem volna ki a filmet -, akkor egész jó pontot kapna minden gyengesége ellenére.
De így 1/10, mert köpök a sírjára.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad