Milyen a jó névjegykártya?

Nem fogom itt megmondania tutit, de bemutatok pár lehetőséget mit lehet kezdeni a névjegykrtyával mint önreklám-felülettel:

1. Van a legstandardabb középen név, sablon méretű kártyán, tökéletesen bejáratott betűtípussal:


Ez amúgy tökéletes, a klisék azért lesznek klisék, mert működnek. Könnyen átlátható, könnyen kezelhető. De nincs abszolút megoldás!



2. Választhatunk egyedi betűtípust, akár saját kézírásunkat is imitálhatjuk. Ettől kicsit személyesebb, egyedibb lehet a kártyánk. Szintén elcsúsztathatjuk az egyik sarokba az adatokat, úgyis megtalálják, az elrendezés ráadásul segíthet különválasztani a kétféle adatot (a nevet és a címet/telefonszámot), nem kell keresgélni pl. telefonáláskor kivel is beszélnek.


3. Íme egy több jellegzetességet is felvonultató kártya. Nemcsak a neve kezdőbetűit emelte ki, de rögtön abból alkotta a céges logót is:


4. Ez az egyikszemélyes kedvencem vállalkozóknak:


A kártyán nem csak a nevünk és fellelhetőségünk szerepel, illetve céges emblémánk, de itt remekül sikerült bemutatnia azt is, mit kínál ténylegesen ha őt választjuk.

5. Ez szintén egy értékes megoldás lehet:


Oké, ez mondjuk eléggé el vancseszve, de képzeljük el hogy egy google-map részletet illesztünk az itt látható városkörvonal helyére! Lehetőleg feltűntetve nemcsak az utcaneveket,de pl. a legközelebbi metró/busz/villamor-megállót is. Tuti segít odatalálni a kedves reménybeli vevőnek.

+1: és ez az amit ne kövessünk el:





Ez mégis mifasz. Tuti viszik majd amúgy minta cukrot, de rohadtul nem fognak ránktalálni vele. Mert a kép az annyira kitölti a felületet, hogy elvonja a figyelmet a közlendőről: nevünkről és elérhetőségünkről. Puszta dekorációs vadhajtássá silányul az egész.

PS: a gyűjtés az Iparművészeti Múzeum Breuer Marcell (és korának építészei, a Bauhaus stílus Magyarországon) kiállításán találtható szóróanyagok segítségével készült (kivéve az utolsó kép, azt a neten vadásztam).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad