Könyvek Karácsonyra Kamaszoknak

Először hogy egy régi kedvencem új könyvet írt: J. Goldenlane: Napnak fénye/Holdnak árnyéka.
Iker-regény, de legalábbis a holdas spinoff, vagy háttérregény a tartalmi ismertető alapján. A Japán-Ausztrál 2. Világháborús frontra helyezett történet nyilván a szokásos bonyolult cselekménnyel (segíti a szövegértés fejlődését) és általánosan fogható humorral lett tálalva, korábbi könyveialapján nem okozhat csalódást.
Mondjuk beleolvasva én is inkább a napossal indítanék, az talán egy picit jobbnak tűnik.

Ezt amúgy bárkinek lehet ajánlani aki szereti a jó akció/fatnasykat (mégakkor is ha ez kvázi a valóságban játszódik. Az írónő követett már el hasonlót a Papírtigrisben), vagy aki ismeri a munkásságát.

-------------

Másodiknak egy könyvsorozat feltehetően önállóan is működő darabja:


Fogalmam sincs mi a címbeli "átoknyúl", de ilyen borítóval nekem bármit el lehetne adni 12esen.

--------------

És végül, de nem utolsó sorban:


A Szupergonosz Lettem látszólag sikeresen kombinálja a szuperhős-műfajt a Monster High szintű marhaságokkal ami egyel fiatalabb korosztály. Esetleg ha vki olvasta a folytatásait, vagy tetszett a film, az Arany Iránytűt is merném ide említeni mint korábbi, hasonló jellegű cuccos. Mindenesetre a szuperképességűekkel teli iskola, ahol véletlenségből/látszatra illető kisdiák a "rosszak" közé kategorizálódik kiváló téma az iskolába készülő, iskolát váltó, vagy szimplán kamaszodó gyereknek.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad