A magyar filmgyártás filmjei 313 - Csak a szél (2011) / Az ember tragédiája (2011) / A Hópárduc talpra áll (2011)

Hát csak eljött. Elértünk a Viktatúra korszakába. Indulunk is rögtön egy erőteljes filmszám-csökkentéssel, bár az alapesetként majd csak 2012-nél kezd el igazán érződni.
Ismeretlen hova bírtak elszublimálni a korszak elméletileg legyártott filmjei.

2011-ről biztosra vehető hogy még az Előző Kormány szerződései (nem feltétlenül megrendelései!) szivárogtak át, azért gyárthattak elvileg 26 filmet, ami megfelel nagyságrendileg a várható filmszámnak, amennyiben 2010 fennmaradt 22 filmjét, illetve a 8 év mszp filmgyártási tendenciáját (mennyiségileg) nézzük.
Aztán beáll a szám 13-15 filmre - legyünk nagyvonalúak, és mondjuk azt hogy 15 volt a cél. Az továbbra is picit több mint havonta 1 film, ami rendszeres magyar filmért való mozilátogatást feltételezne.

Ha azonban az online fellelhető filmeket nézzük, a tendencia már aggasztóbb - persze kinek. A (jelen pillanatban) megtekinthető filmek darabszáma évekre bontva:
2011 - 15
2012 - 8
2013 - 7
2014 - 9
2015 - 5(!)
2016 - összes gyártott mozifilm év eleji előrejelzés alapján: 14 db. Ebből megvalósult:

Az alig-tíz még elmegy, de a tendencia inkább mutat egy 5 db fim/év irányelvet, ami azt kellene jelentse, mind legalább közepesen élvezhető film. Pedig nem az.

De a filmről szólva, TE EZT el tudod olvasni? (linket innentől nem fogok adni, mert a filmek még nem "abandomed" kategória")


Politikailg korrekt cigányosfilm.
Teljes mértékben nézhetetlen, azoperatőr nem vett fel SEMMIT. Ez az első 10 perc:

Itt kikapcsoltam, mert nyilvánvalóan soha nem nézte meg senki hogy még díjat is kapott. Ne szórakozzunk egymással.

-1000/10

---------------

Ez a film volt az ami "rohadt sokáig készült" - szerintem nem engedték befejezni, mert szarnak ítélte aki csak ránézett. Lássuk azért a végeredményt.

Egy-az-egyben az eredeti színdarab szövegkönyvét használták, azaz ez kötelezőirodalom-film, nem animációsfilm.
Lévén az eredeti mű olyan mint a Dante: Isteni Színjáték, amiből csak a Poklot olvassuk el úgyis, a többi ugyanis unalmas szar, úgy ennél is az első 3-4 szín még megvan, az utolsó is kötelező, de a többit javarészt átalusszuk olvasáskor (amúgy nem túlrossz élmény a cucc, csak nem kéne 15 szín, amikor a közepe úgyis mind egyforma és lényegtelen).
Plusz tök értelmetlen is a sztori, szóval végülis jóváhagyom ha inkább megnézed mint elolvasod.

Korrekten meg van csinálva, mert kötelezőirodalom kap 4/10-et,de ha ajánlhatom, nekem volt egy ilyen alig 10-15 cm élhosszúságú, kommunista időkben kiadott példányom, aminek a végén volt elemzés. Nagyot is nézett az irodalomtanár mikor a kommunista filozófia szakszavaival tűzdelve lefeleltem neki XD

--------------

Erőss Zsolt, a kétes hírnevű hegymászóa"film" központi alakja, aki azzal szerzett magának ismertséget hogy elveszítette egy lábát mert elbaszta a mászást. Amúgy 2013-ban megint elbaszta, abba már bele is halt.
"Dokumentumfilm", de könyörgöm, ez inkább híradóba készült anyag mint moziba való.
2/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad