Amerikai szuperhősfilmek - BatmanSuperman ellen (2016)

Hö. Tisztára fel sem tűnt hogy már 2016-ban járunk.
Úgy tűnika DC-nek sem, hiszen szinte látom magam előtt azokat az összeollózott képregényoldalakat amikből a filmet farigcsálták. Sajna elég régi történetekről van szó, amiket ma már nem lehetne - és nem is lehet mint a példa mutatja - eladni. Példának okért a nyamvadt istenezést. Az olyan mintha rasszista viccekkel töltenénkfel a filmünket csak úgy mellékesen.


No mindenesetre Bruce Vén szüleit megint lelövik, szerencsére most az eredettörténetet letudjuk 5 percben. Ez persze 5 perccel több mint kéne, de hát...

Aztán vmi robotok vegzálják Metropolist.


Közben megy egy fasz istenezik (1):


Hol van eközben Superman?


Nos, a film ezen válaszával nem tudok mit kezdeni, de bevallom mikor először próbáltam megnézni a filmet azt hittem a nagy csinnadratta Superman megérkezése a Földre, az ő űrhajója tarolja le véletlenül a felhőkarcolókat. Tévedtem, nyilván mert nagyon akartam hogy ez a fostalicska jó legyen.
Batman/Bruce-Véjn itt egyszerűen a Közvélemény valamiért, akik csak a járulékos károkkal törődnek, miután a Hős lenyomta a nagyon-szuper-gonoszt. (Aki amúgy nekem úgy tűnik a Superman 2: Acélember (2013) Zod-parancsnoka hogy radírozódna ki a francba.

Aztán vki talál egy random kőbe rejtett random kriptonitot (oké, nem kell gondolom magyarázni mi az a kriptonit), majd random politikai rosszarcúak (persze harmadikvilágbeli feketék - ismétlátszik az elavult forrásanyag: nemaraboknak kéne ma lenniük?) random CIA-ügynököt lelőnek Luise Lane társaságában. Aki vmiért itt vöröshajú, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Nagyobb probléma szerintem hogy Random Magányos Fickó pisztolyával, ami következp snittre géppisztollyá mutálódott egyszálmaga a terrorista/milicista-tábor közepén leáll legyilkolni az összes ottlévőt. Egy snittel később már osztódik is, és ketten van. Majd ő négyen motoron elhagyja a tábort, otthagyva életben nem csak Louse Lanet, de a főgerillát is. Khm.
De akkor betoppan Superman Deus Ex Machina.

És akkor jön a második istenezés, méghozzá nem is feltételes módban. Nyilván a lüke terroristák(?) is Jesszum-pepisták, heh, heh.


De miért is? Oké, azamcsi katonák megint legyilkoltak egy rakás embert egy idegen országban ahová senki nem hívta őket, majd otthagyták a fő"terroristát" az ország nyakán. Jött közben Superman és megmentette a csaját, szó nincs róla hogy bárki belehalt volna ebbe. Tehát WTF a problémája a bíróságnak?

Váltsunk a zömített leírásra.
Faszság, faszság, még többfaszság - álom? Bazd meg, a legabszurdabb, legértelmetlenebb faszság amit valaha láttam, és ilyenek miatt lesz ez a faszság 2 és fél óra hosszúúúú!!


Semmibe vezető történetszálak, majd CGI-kalapálás (érdekel az önbmagában bárkit?), amiben Batman nyers erővel legyőzi Supermant? Azt meg mégis hogyan? Mindigis alapvető nyilvánvalóság volt hogy Batman SOHA nem győzhet puszta erővel. Pl. mert Superman bármikor kettészelhetné a lézerszemeivel.


Meh, felejtsük el.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad