Így dolgozunk mi - a munkavállaló

A munkavállaló és a munkaadó közötti kapcsolat ÜZLETI KAPCSOLAT. Ők EGYMÁS ÜZLETFELEI.

A munkavállaló ugyanis eladó. A munkaerejét adja el.

És ez az ahol elakad a dolog, mégpedig a munkaadó kapzsisága, és méginkább erőfölénye miatt.
A munkavállalóból ugyanis sok van, és mind ugyanazt árulja: munkaerőt. Ha egyik elmegy, a munkaadó egyszerűen felvesz egy másikat, legalábbis számára optimális esetben. Számára optimális esetben nulla fizetségért halálra dolgoztat.

Persze ha a "nép" meghal, akkor nincs kit alkalmazni, nincs kinek eladni, és ő maga is megdöglik, de sajna az oktatás még mindig nem áll azon a fokon hogy ezt megértesse a csak-a-következő-banánra gondolni tudó majomcsökevénnyel.


Tehát a tömegek feltalálták a TÖRVÉNYT, hogy az erősebb hatalmát korlátozza. Azonban a JOG csak addig él amíg számon tudjuk kérni.
Márpedig itt megint kisiklott a vonat valamiért. Itt már valószínűleg a munkavállaló is ludas volt, a rövidlátó kis barom, mert azt mondta magának: "hát, amíg találok jobbat ez az összeg is jól jön".
Csakhogy - mint az nyilvánvaló - a viselkedés a munkaadóknál elterjedt, mert "ha ez belement, te miért nem mész bele?", és ezzel máris MILLIÓKAT ÍTÉLTEK HALÁLRA.
Mert az a pénz bizony nem elég a megélhetésre, a tartalék pedig előbb-utóbb elfogy. És ha a tartalék elfogy, már a fizetésből kellene megélni, ami LEHETETLEN.

A munkavállalónak pedig egyetlen lehetősége marad: feláldozni önmagát a közösségért. Ha ugyanis kitör a rabszolgalázadás, parasztlázadás, kollektív sztrájk, és kiöntjük a tejet az utcára, akkor az árak végre felmennek.



FelmenTEK, amíg a technikának hála ki nem tört a globalizáció, és a munkaadó ki nem jelentette, hogy akkor tulajdonképpen néhány millió fő ha úgy dönt éhenhal, az őt nem érdekli, el tud költözni.


És itt tartunk most.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad