Így dolgozunk mi - A főnök

Van néhány trend ami elterjedt ebben az országban:

- a főnök megközelíthetetlen, felsőbb kasztba tartozik, semmit nem lehet megbeszélni vele, semmit nem lehet közölni vele.
Ezzel szemben jó lenne ha kommunikálna a beosztottaival, mert azok tudják mit, hogyan, és mennyi idő alatt lehet elvégezni. Ha egyszer azt mondják a kiszabott határidő nem tartható, akkor nem az a válasz hogy "old meg", "akkor bentmaradsz" (ez természetesen nem jelent fizetett túlórát a szóhasználatban!), "vidd haza és legyen kész", hanem vagy tessék tudomásul venni, vagy tessék plusz munkaerőt biztosítania feladatra amennyiben az lehetséges (akár a feladat, akár a költségkeret, akár a rendelkezésre álló munkaerő miatt - ha bármelyik hiányzik, akkor egyszerűen tudomásul kell vennie a tényeket)

- a főnök maga ISTEN, és amit mond az úgy kell legyen, akkor is ha törvénytelen, akkor is ha életveszélyes.
Az ilyen főnök bassza meg.

- a főnök vezetési módszere nélkülözi a pozitív megerősítést, ha bármi kapcsolata van a beosztottaival az kimerül a fenyegetőzésben, pl. "sokan állnak sorba munkáért" meg hasonlók.
Ezzel tökéletesen megútáltatja magát, a munkát, rontja a hatékonyságot. És hiába keni a beosztottra, az egészségtelen munkakörnyezetet ő teremti, nem a nyomorult aki csak dolgozni akar hogy legyen mit ennie, legyen hol laknia.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad