Amerikai szuperhősfilmek - X-men - Apokalipszis (2016)

Kérdés: az eredeti idősíkban hol volt Mr. "Mindenmutáns"?

Hm, szóval kezdésnél kiderül hogy a Gízai Piramis(ok) tényleg goauld kütyü, csak a goauldok nem űrlények (az csak a Kormány fedősztorija és propagandaműsora), hanem egy kőből épített Cerebro.

Btw, nem ismerek egy tanárt se aki egy balhénak csak egyik résztvevőjét büntetné meg. Pláne nem ismerek olyat aki beszélgetésért a dirihez küld.

Ééés... Komolyan Wolverine ketrecharc remake? Nightcrawler meg megint össze-vissza teleportálgat - tökéletesen egydimenziós karakter, fölösleges volt visszahozni. Egyáltalán - miért nem teleportál el a bánatba a klubból?
No és Jean Grey - az is milyen jól sült el a múltkor is! De legalább Sansa Stark jól hozza Sansa Starkot, a hataloméhes - de roppan unalmas - picsát.
Azt is hibának tartom hogy a főellenség nem-Thanis. Nem "nem Thanis", hanem hogy "nem-Thanis". Pont úgy néz ki, pont úgy el akarja pusztítani a világot, de legfőképpen pont úgy néz ki. Az pedig gond meglátásom szerint.
De legalább a film "rögtön megszeretteti" velünk a jókat, főleg vezérüket, az agymosó perverz kukkoló Mr. xxx-et, aki úgy lett professzor hogy alapított magának egy iskolát...

No de a csúcs mindenképpen a kreácionista tanok terjesztése! Hogy valójában csak devolúció van, mert a tökéletestől távolodunk a "bűnbeesés" miatt. És a Gízai Piramisokat nem 8,000, hanem több tízezer évvel ezelőtt építette valami illuminátus eltűnt kultúra. Ha nem mindjárt az ufok.
Bár hogy ez így most vallástámogató vagy vallásellenző...

A "Wer bißt dich" az nem "takarodjatok", hanem "hol vagytok".

Magnetoval eljátszák amit Magneto játszott el az első filmben...

Auschwitzban megint nem mutatják a rabok úszómedencéjét...

-----------

Összességében viszont nincs vele nagy baj, azon kívül hogy ez egy képregényfilm, inkább a képregényeken a hangsúly mint a filmen.
Btw, mintha mcu-sorozat lenne az x-menből. Azt hogy? Mi vana jogokkal? Vagy most mi a szösz? Ez most canon? Vagy mi a szösz? Tökmindegy, pont annyira érdektelen minden szempontból (Infinity War) mint a Polgárháború...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad