Amerikai szuperhősfilmek - A fantasztikus négyes (2015)

Hát nem kreatív címadás? A történet is a 2005-ös filmé (eredettörténet, Fátum Doktor, semmi nem történik). Mindegy, nézem.

Valójában (az első 20 perc) elég érdekesen indul. Felépített karakterek, elég komoly tónus. Most kéne történnie valaminek.
Történés helyett még 10 percet szánnak rá hogy behozzák Johnny "karakterét" (#blackwashing), és hogy elrontsák Doomét. De kit érdekel, neki amúgysincs súlya, haladjunk. Bár belegondolva, Sue és Richard között sincs felépítve a kapcsolat.
Notehát, az alkoholtól bemariguánozott(?) csapat elindul a más-dimenzióba. Mert miért ne.


Na itt kellett volna dobbantani valami ÓRIÁSIT. Pl. hogy Máshol lakott. Ehelyett megy a Prometheusozás. Vagy az a rész a Star Trek TNG-ben ahol Tasha Yar meghalt? Megette az Értelmes Takony...
Az erőszerzés meg értelmetlen. Miután a Takony megette Doomot, Józsiék kapszulái összetörnek (így vissza sem kerülhetnélnek a Földre). Fáklya elég - tűzelementál lesz. Bent szétzúzzák a kövek - földelementál lesz. Sue ott sincs, Reeddel meg nem történik semmi. Pontosabban beszorul egy acéltraverz alá (már ezen az oldalon! Tehát a Nyálka Átka nem súlythatja), és ettől lesz nyúlékony.

Visszakerülve pedig hol is vannak? Kiknél vannak? Most ott kéne maradniuk, vagy meglógni? Így egyszerűen nem érdekel hogy nem tudom milyen kérdéseket kéne feltennem.

Uhm, most higyjem el hogy az F4 minden tagja szemrebbenés nélkül tömeggyilkos katonának állt? És 1 év után kezdik el feltenni az olyan kérdéseket mint "nem engedhetjük hogy kihasználjanak"? Miután megöltek több századnyi embert titkos bevetéseken? A rendező egy hülye.
Ja,és lesznekszíves a rendezőt nem engedni forgatókönyvet írni. És vki lesz szíves a stúdió részéről (olyan aki látott már filmet) elolvasni a foirgatókönyvet mielőtt elkezdik legyártani!
Fasz, most esik le: ezek még GYEREKEK. Ben pedig nem az intézetnek dolgozik. Ellenben bizonyíthatóan odament, és ott tűnt el. Sehol egy aggódó szülő, rendőrség, ügyvédek, média?
Reed meg csak úgy eltűnt a CSI, FBI, CIA, NSA, és azösszes többi hárombetűs elől? Egy szál faszban, pénz és kapcsolatok nélkül?

Újabb forgatókönyvi problémák:
- Reed miért keresi Bent? TUDJA hol van: a Cégnél.
- a zene mióta segít gondolkodni Suenak? Ahogy bemutatták a zenével fejleszti a mintafelismerő-képességét. Ha egy mintakeresés közbenberak zenét, az éppenhogy elvonja a figyelmét.
- az F4 tagjainak mindenre, amit azösszes hárombetűs összes dolgozója1 év alatt nem tudott megoldani csak 10-10 percre van szüksége. Btw, mi volt Reed terve a Cég felszerelése nélkül?
- nagyon megy a "jajj mi történt velünk", de az egyetlen aki ténylegszív az Ben. A többiek mind csakis nyertek a dolgon.
- miért nem mozog Doom szája mikor beszél?
- ha Doom csak végigsétál az épületen a kisujját semm ozdítva, és körülötte mindenki meghal mert ő akarja - a karakter nem megállítható.
- a Gép működése teljes összeomlás a forgatókönyvben. Ami amúgysem lukad ki sehová.

Ohbazmeg, ez a lowbudget kép tényleg ebben a filmben van?





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad