Son of Godzilla (1967)

Prepare for shitfest.
Az amcsi verzió ismét rászarik az eredeti filmre, kivág egy jelenetet és mindent átnevez. Gyakorlatilag rágrafitizik. Akkor meg dögöljön meg.

Indításként vmi repülő rádiójával agyhullámokat vesznek. Az agyhullámok a godzilla-franchiseban fontos dolog, lol.


Godzillának nem tetszik hogy kétségbe vonják:


Na jó, nem G a forrás, hanem a Zorag-sziget ahová tart.

A zenére eddig nem hívtam fel igazán a figyelmet, mert nagyjából állandó szinten mozgott. Most nem. Ez egyértelműen gyerekműsor-zene.

Látom megvan még az előző film díszlete. Ja, ezt ugyanaz rendezte. Jajaj.


A szigetet amúgy vmi őrült prof vezeti.
Ők is fogják a zavart, amiről ők is azt mondják D-DNY-ról jön, a radar mégis NY-DNY-ról jelez valamit. Oké, nem szóltam, repülő jön ami egy riportert hoz. És hiába a titkosság, nem lövik agyon, hanem befogják dolgozni. Végülis a kutatók az ENSZ-től jöttek, nem az USA-tól...
Közben vmi óriás imádkozósáska riogatja a népet azzal hogy végigsziszeg a dzsungelben. amúgy van saját dolga, szóval hagyjuk.


Meg ez is van a szigeten, valószínűleg ezt is jobb lenne békénhagyni adott körülmények között:


Nem tudjuk EZ honnan jött, de legalább tudjuk mi folyik itt. A túlnépesedő világnak lehetővé tennék hogy még tovább túlnépesedjen azzal hogy a terméketlen területeket (az Antarktisztól a Saharáig) időjáráskontrollal termékennyé tennék.


A kísérlet befuccsol, hála az interferenciának. Sőt, fagy helyett forróságot csinált, no meg radioaktív esőt. Mer' hát e' gojira-film vagy mifene, csaknem haggyuk kija rádi-jó-akitivitivitást, eh?

Négy nappal később a hőmérséklet elviselhető. Persze mindent átáztatott a radioaktivitás,de ne legyünk már ilyen szőrszálhasogatók, oké?
A sáska mindenesetre megnőtt mint a gomba:


Ráadásul nincsen egyedül. De legalább elvégzik azt amire az emberek nem voltak képes: megtalálják a rádiózavar forrását. Egy tojás az.


Közben kiderül hogy a lányka is túlélte a nukleáris katasztrófát. Nem, ő nem nőtt meg. A ruhájának viszont annyi. Úgy bukott le hogy épp ellopta az egyik katona/tudós/akármi száradó ruháját. Ami tökugyanolyan mint a sajátja volt...
Hát, végülis innen a 21. sz-ból nem ítélkezünk ilyen csip-csup dolgokon, ugye?

A sáskák közben kibontják a tojást, és ez van benne:


 Ez Godzilla fia. Hát... Hát befut Godzilla:


A stáb próbál úgy tenni mintha komoly rombolást lehetne elérni 2 fakunyhón ami a kutatók tábora, de lássuk be ez messze túl ambiciózus.
A sáskákkal való harc is az. Egyfelől csak egy támad, másfelől annál is látszik mennyire vigyáztak nehogy megsérüljön a ruha. Oké, eddig:


Ez viszont leírhatatlan:


A riporter, egyedül, vhogy a lány barlangjába lett hurcolva, vagy vmi. Bemutatkoznak:


A lányban amúgy nincs semmi titokzatos. A 2VH-ban ottragadt katona-régész volt az apja, az anyja is ember volt, mind meghaltak. A barlangjában meg meglehetősen hűvös van, ezért nem lett baja a tűzesőtől. Ahha. I call bullshit.


Oké, főleg Minilla (ahogy a japcsik hívják) miatt útálom a filmet, egyszer azért nézhető.
Na mondjuk mikor Minya (ahogy az amcsik hívják) ugrókötelezik a Random Módon Manifesztálódott Godzilla farkával, az azért elég elgondolkodtató. Elgondolkodtat hogy kikapcsolom ezt a szemetet.

Egyesekben felmerülhet ki rakta a tojást. Godzilla nőstény? Vagy van egy Godzilla-asszonyság akit sose mutattak? Részemről a godzillák nemzés nélkül szaporodnak és kész.


Megvan mitől ismerős a downkóros kis rohadékhangja: szamárnyihogás! 14. mp-től:


8. mp-től:


A táborban mindenki megbetegszik, lassan egy óra eltelt a filmből, és még mindig nem tudjuk mivégre van Godzilla a filmben. Pláne minek van neki fia. Vagy hogy miből tudjuk hogy az a mutáns köpedék fiú. Hacsak nem a címből.
Ah, van megoldás: át kell vágni Spiga az óriáspók lakhelyén Godzillához a Vörös Vízért - várj, az előbb voltatok Godzillánál, és nem jött szembe egy óriáspók sem. Nem lehetne ismét arra menni? Vagy ha arra mennének máris vége lenne a filmnek?


Ezt a shenanigant is el kell szenvedjük:


Mikor a sáska égnek emelt láb-karral ott áll ledöfni készen a lányt, rögtön a Starship Troopersből az jutott eszembe mikor a végén a két pilótát ledöfve tartják a bogarak hogy az agybogár kiszívja az agyvelejüket. Csak itt a bogár sosem csap le.
Ez a mondat pont olyan random mint a jelenet amiről szól.
Nyomi megjön, lángkarikát ereget, mire a sáska vállonveregeti, mire maga alá csinál. De tényleg. Ez az ökörség amúgy csak arra jó hogy a pókszörny aktivizálja magát. Íme Spiga:


A kis gyurmagombóc persze ebbe is beleszalad - akar valaki fogadni hogy ez is egy lehellet lesz Godzillától, és kész? De előtte a pók még összehálózza a kiszillát, meg a maradék sáskát.
Ja, azt mondtam hogy Minilla tud beszélni? Legalábbis azt motyogni-nyüszíteni hogy "Papa"?

Na jó, elismerem, a pók tartósabb egy lövésnél. De semmi izgalmasat nem produkálnak: a pók hálót köpdös, Godzilla meg radioaktivitás. Ennyi.
A tudósok közben lefagyasztják a szigetet. Érdemes megnézni a fagyási folyamatot.


A legvége azért poén. Fodrozódva jön feléjük a víz mintha egy kaiju jönne. Persze nem az, hanem a mentőtengeralattjáró. The End.









Btw, később gyártottak egy filmet, aminek a címe "All monster attack". 1969-es, innen a második film. Ötlettelen szar, amit a korábbi filmekből vágtak jórészt össze, és azok még a jobb részei. A film főszereplője elvileg ez a godzillafi. Ott már beszél is, és tetszőlegesen növelni/csökkenteni tudja a méretét. Hogy miért? MERT AZ EGÉSZ CSAK EGY KISGYEREK ÁLMODOZÁSA. Szóval az a film kapja be, én nem fogok foglalkozni vele külön.
Ha vkit érdekel az amcsi dub nem változtatott semmit rajta. Látszik hogy annyira rossz volt hogy ennyire sem érdekelte őket.

Amúgy szerintem eredetileg csak a sáskák voltak a filmben. Jobb is lett volna úgy picit több történettel.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad