2022-ben kiosztott Golden Globe

 Így azért mégis több esélye van hogy 2021-es filmeket díjaznak.
És ha már egyáltalán meg se rendezték, gondoltam megnézem kik nyertek és kiket jelöltek.

Legjobb Dráma: majd szólok ha láttam vmelyik filmet, de addig pusztán a poszterekről ítélek. Nos, először is fura, hogy ide jelölték a Dűne Első rész 2021-et. Kínosan erőlködő, de legalább nem nyert. A legjobb posztere a Belfastnak van, de nem értem miért lenne a téma MA fontos, és miért egy rakás vénember van a poszteren. Az igazán kínos a nyertes, mint olyan szervezettől amit konzervatív rasszizmussal vádoltak meg. És ez a kategória került első helyre. Így már mindenképpen kínos.


Öntelt fehér fickó mosolyog ránk lenézően, fontosságának tudatától eltelve a képről.

Legjobb ... zenés vígjáték? Vagy musical VAGY vígjáték? Na ennyire ismerem a Golden Globe-ot XD
Mindenesetre a West Side Story? Az a fölösleges fos? Úgy, hogy mindneki tudja ezen a ponton, hogy reklámnak is fölösleges?
A legígéretesebb posztere a Licorice Pizza-nak van, de amikor megpróbáltam kideríteni miről szól, egyszerűen nem találom az információt. Vagy egy semmitmondó egysoros van, vagy egy falnyi szöveg. És egy teljesen másik poszter, amiről legalább a Golden Globe érezte hogy kifejezetten kínnos, 1930 óta senki nem próbálkozik be olyannal.

Újabb kifejezett probléma a kategóriával a Don't Look Up, ami tudtommal sehogy nem zenés film, és vígjátéknak csúfolni is igen kínos. Sokkal inkább mocku-dráma, ami vígjátéki elemeket is használ. Egyébként olyan film, amit tervezek megnézni! Jó casting, jó téma, mindenhogy jónak néz ki.

Legjobb színésznő: a mumifikált Nicole Kidman. Oké, megértem hogy nem adunk díjat Lady Gagának, már a jelölés is kínos, de miért Kidman? Nincs szüksége a díjra, szívesebben látnék olyat aki nem csak a polcra tenné a többi száz mellé.
Kristen Stewart még meglepetés itt, nem láttam tőle még díjat érdemlő alakítást, emiatt akár meg is nézném ezt miért kapta.

Legjobb színész: Will Smith. Ismét: miért? WS rég túl van a fénykorán, kizárt hogy ne lett volna jobb a mezőnyben.Különben is, milyen fos filmek voltak mára mezőnyben? királydrámák baz'meg. Fehér konzervatív keresztény rasszisták tipikus jelölése.

Legjobb színésznő musical/vígjáték: a West Side Story megint kapott egy díjat.

Legjobb színész musical/vígjáték:Itt úgy tűnik, a sokféleséggel nem volt gond - de gondom van a győztessel! Az egyetlen vállalhatatlanul gagyi cím kapta a díjat. Fehér konzervatív keresztény rasszisták tipikus rúgjunk bele a kisebbe viselkedése.

Legjobb mellékszereplő nő: na, itt is megint ugyanazt az 5 filmet jelölték mind eddig végig, megint adtak egy promó-díjat a West Side Storynak.

Legjobb mellékszereplő:100 éves emberek, és egy filmet kétszer is jelöltek. Bár nem nyert, ez mindenképpen kínos.


Legjobb rendező: Na ezt legalább nem a West Side storynak adták. És volt annyi eszük, hogy a Dűne Első Rész 2021-nek se. Amúgy telejesen jelentéktelen és fölösleges filmek vannak a kategóriában.

Legjobb forgatókönyv: Ébresszetek fel ha az eddigi 5 filmen kívül más is megjelenik a jelölések között.

Legjobb animációs film: Egyértelmű szégyen hogy a The Spine of Night még jelölést sem kapott. Vagy a Mad God. Az nyerhetett is volna, azt tippelem.Ehelyett van 3 Disney-filmünk, egy Az Utolsó Léghajlító-wannebeenk amit nyilván azért jelöltek mert a Fehér konzervatív keresztény rasszisták Jézus-történetnek nézhették (és azért nem nyert mert nem az), valamint a Flee, ami egy rakás szemétnek tűnik, pláne az eredeti poszter alapján:


Legjobb nem angolul beszélő film: a Vezesd az autómat nyert. Ami a címből ítélve autóreklám. Tipikus fehér-konzervatív-amerikai hozzáállás.

Legjobb filmzene: Nem tudom mennyire élvezhető a Dűne Első Rész 2021 zenéje, vagy mennyire variáns, de akár.

Legjobb dal: ránézésre itt sincs kötözködnivaló.

Legjobb drámasorozat: ez a kategória miért létezik? hogy az első helyen szerepel a sorozatok közül, az tipikus Gazdag Fehér Konzervatív mentalitás. És a Squid Game mióta dráma?

Legjobb musical/vígjáték sorozat: magyarázza el valaki, hogyan hasonlítasz össze egy musicalt egy vígjátékkal!

Legjobb tv-film: Ez egy rakás szemétnek néz ki, amúgy meg ki forgat még valaki tv-re streaming helyett?

Legjobb színésznő, tv: nem érdekel.

Legjobb színész, tv: Miért a fél lábbal a sírban lévő Michael Keaton nyert? Az viszont itt már egyértelmű hogy legalábbis egyes nevek pusztán reklámcéllal kerültek a listára. A színésznőnél a Wanda/Vision Wandáját még megértem. De Vízió? Eh. Ennyit a Golden Globe maradék hitelességéről.

Legjobb színésznő, drámasorozat: ki a faszt érdekel?

Legjobb színész, drámasorozat ki a faszt érdekel?
 
...musical/vígjáték: l. fenn

Legjobb mellékszereplő, nő, tv: Stiffler Mamájának (Jennifer Coolidge) grat a nevezéshez, amúgy gyanítom hogy "legdögösebb nő" alapon válogatott a Gazdag Fehér zsűri.

Legjobb mellékszereplő, tv:Ez az, ahol egyet tudok érteni a nyertessel. Abból amit láttam tényleg jól játszott, és bár ezer éves, de kb. ez az egyetlen szerepe!
Oh bazdmeg! A fickó volt a titkos matematikus-csillagásza Misilnek a Silla Királyság Ékkövében! És ez kb. az egyetlen szerepe volt! Ez így tényleg egy jó díj :D


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad