Mark Polonia - Feeders (1996)

 1996, olyan filmek jöttek ki akkor, mint az Alkonyattól Pirkadatig, a Sikoly, a Szikla (Sean Conneryvel és Nicholas Cage-el), The Craft (Bűvölet), Bogaras Joe - és ez a videora forgatott filmecske.
Itt tulajdonképpen még megbocsátható a VHS - az internet is még nagyon friss volt, és főleg betárcsázós. De vigyázat, '999-ben jött már a Mátrix!

A minőséget előre jelzi, hogy még stock-felvételekre és újságkivágásokra se futotta a lelkesedésből bizonyos illusztrációkhoz:


A Llamageddon tisztességesen meganimálta egyes részeit, amikre nem futotta költségvetésből, és mindent megtett hogy integrálja azokat az élőszereplős felvételekbe. Ez itt - ez itt viszont Mark Polonia.


Ez az effekt azért nem rossz:


Ami viszont elég szar, hogy van egy fickó aki horgászik, vagy egy másik egy terepjáróval aki ufo-t látva azon aggódik le ne égesse az a szar az erdőt, és Polonia a haverjával egy piros cabrioban, és ezek nem tudom hogy fognak összejönni.
Ha pislognod kellett, akkor pedig elszalasztottad az idegeneket akik lesugároztak a csészealjból:


Predator-vision!


Transition!
 

 Amikor ilyet látsz, különösen kisköltségvetésű filmben, KÜLÖNÖSEN ezzel ak onzervzenével, tudod hogy baj van, mert csak a műsoridőt nyújtják:
 
 

 Ha egyszer az életben legalább egy jumpscare-re kifutna...

15 perc eltelt, és már megint nem halt még meg senki. Muszáj lesz legközelebb valami rendes filmet találnom, mert ez kezd keserves lenni.
Na, mégis lesz valami?


Az audio mindenesetre szar, és helyenként még szarabb lesz. Polonia meg egy kanos seggfejet játszik, és szar színész. Ja, ez amúgy John, nem Mark. Mark az idegeneket kezelte.

No, hamarost meghótt a horgász is.
Tehát a gond az, hogy nincs ritmusa a filmnek, amihez az kéne, hogy valami folyamatosságot érezzünk valahogy a különböző részek között. Ki hol van, merre megy, érted, hogy az idegenek haladnak valamerre, emiatt Főszereplőink veszélybe kerülnek... Ez hiányzik. Meg hogy Poloniáék beszéljenek valamiről. Majdnemm indegy miről. Lehetőleg Polonia helyett valaki más szerepeljen. És akkor be lehetne tolni valami marháskodást, mint a Sikolyban, Amerikai Pitében, vagy valami. És akkor a vágó még megmenthetné a hiányzó forgatókönyvet.

Főszereplőink közben halálra gázoltak egy embert, mert kretének. Sajna a stábnak annyi esze nem volt, hogy előtte az embert megtámadják az idegenek.

Ez a nő le se tagadhatná hogy az egyik Polonia barátnője:


Ha a Poloniás-kocsikázós jeleneteket ki tudnánk cserélni, lecserélnénk Poloniát mint színészt, raknánk a jelenetek alá valami más hangot (akár 0 zenét), ez lehetne egy egész jó filmecske is.
De azok a részek olyanok, mintha a Time Machine (I Found at a yardsale)-ből jöttek volna :(


A filmmel a legnagyobb baj, hogy komolyan veszi magát. Ja, az a letépett fej, az kellően komolytalan volt, de a legtöbb gyilok egyenesen van csinálva, semmi extra.

Hoppá, a film közepén a két idegent véletlen kinyírta az egyik nő, akit randizni hívtak. Lolwut.

A film második felében elkezdik nyúlni a Gonosz Halottak 1-et, amiért nagy kár.

Az 58. percnél van egy egész jó alien probing jelenet. De az is csak fél percig tart, mint itt minden érdekesebb rész.

A film vége pedig még működne is, ha a) a dolgok végig Főszereplővel történtek volna, nem tőle függetlenül, pl. a "csajok" az után, vagy aközben halnak meg hogy találkoztak "hőseinkkel"*. Nem pedig előtte. És b) ha a film nem vmi erdőben játszódik, hanem a városban. Ehhez 5-6 házat kellett volna használni (ügyes helyszínhasználattal ez ugye akár felezhető - ház egyik felében forgatunk egy háznak, másik felében a hátsó kijárattal/udvarkijárattal az máris kettő).


Akkor hajlandó lennék elhinni a stockfotót, meg a Nagy Lerohanást.

*korrekció: az egyik nő, akit Polonia eredetileg felszedett meg sem halt. Egyszerűen eltűnt a filmből. Mintha itt két forgatókönyv lett volna, amiket különösebb megfontolás nélkül, a műsoridő miatt raktak egymás mögé.

 
****Folytatása Következik****
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad