Örökkévalók (2021) - amikor a Reprezentáció megölte a filmet

 No mi is ment gallyra ennél a filmnél.

#1 A rendezésre felkértek egy művészfilmest. Ez viszont egy A-költségvetésű látványfilm blockbuster kellett volna legyen. Mindezt tették a Reprezentáció nevében, de nézőként alapvetően a végeredmény érdekel, és művészfilmest egy nagy akciófilmre felkérni idült hülyeség.

#2 A rendezés az MCU-ban ma már nem úgy megy, hogy a rendező rendez. Úgy megy, hogy a CGI-stáb akár évekre előre legyártotta az akciójeleneteket - ezért is néz ki VGI-tucatklónnak minden Marvel-Gonosz.


Tehát az MCU manapság tisztára úgy működik, mint a Power Rangers: két egymástól független produktumot hegesztenek egymásba, ahol a tartalmi részt úgy kell megírni, hogy az akciórészekhez lehessen illeszteni.
Vegyük hozzá, hogy nagyfilmekben teljesen tapasztalatlan a rendező...

#3 A casting ott van elbaszva ahol. Kezdjük a teljes gárda csaportképével, akik miatt eleve meg lesz sértődve az a fél kézen megszámolható rajongó, akik valamiért odavoltak az Örökkévalók képregényekért, amik sose éltek sokáig, mert eleve nem volt erős a brand.
 
Mint látható, a Reprezentáció nevében a színészek kicsit sem hasonlítanak az eredeti karakterekre. Persze ezt lehet menteni, végülis a rajongótábor nem olyan nagy - ha csak az Örökkévalókról van szó. De ha a Marvel-képregény-purist-okat vesszük, már gond lehet ha nem hoznak valamit a színészek a vásznon. Valami komolyat.

És akkor ezen túl nézzük meg őket egyesével. Kedzjük Angelina Jolie-val.


Nem tudom ki hogy van vele, de Angelina játszott egy karaktert, ami külsőre nálam zavaróan hasonlít a Thor Hela-jára, és a maszkok miatt az se nagyon tűnik fel ezekben a számomra érdektelen filmekben, hogy különböző színésznőkről van szó.
Szóval én eleve nem hívtam volna castingra Angelinát, de emelett ott van ugyanaz a probléma, mint a Dark Universe Múmiájában Tom Cruise, vagy a DC Suicide Squadjában Will Smith esetében: a legjobban fizetett színész, nagy műsoridőt fog követelni - viszont nem tudjuk a franchise-ban tartani, olyan sokba kerül, ami megöli a feszültséget.
Itt ugye nem arról van szó, hogy egy szóló-filmbe keresünk húzóarcot, itt arról van szó, hogy egy új franchise-ba keresünk állandó szereplőket. Ez tehát szimplán hülyeség.

Következzen Salma Hayek.
Ő a '990-es években volt nagy sztár. Nyilvánvaló miért. Két ok is volt rá.

30 évvel később nem fogod tudni eladni ugyanazt. Ráadásul mivel ő is Sztár volt, ő is nyilván sokba került, így ő sem jön vissza ha lesz folytatás.

Gemma Chan...
Nézzétek, egyfelől nem egy név. Stabil sorozat-mellékszereplő, ami sokat elmond a "kvalitásairól" mint színész.
Nagyobb problémám, hogy az ázsiaiaknak nincs mimimkájuk. Globális piacra nem dolgoztatok velük alapos casting nélkül.

Kumal...
Szegény Kumal. Ő tényleg mindent megtett azért, hogy a nemzetközi globális piacnak megfeleljen. Nem az ő hibája hát hogy elbukott.

Lia MegHúz.
Egyszerűen rossz ötlet. Gyerek-karakter. Azt mégis meddig használhatod?
Még rosszabb a franchise és rajongói ismeretében hogy gyerek. Nem tudom az-e a rosszabb ha a színész is. Nem, ez egyszerűen rossz ötlet.

Brian.
Ellene első körben nincs kifogásom.

Lauren ellen sem.

Barry is jöhet.

Tényleg akarjuk Harrisht? Nem túl kövér ő ehhez?

Ma Dong-seok...
Most MMA-harcost válogatunk, vagy színészt? Másik, hogy most jöttünk ki a Shang Chi-vel. Miután az sem érdekelt, beüt az effekt, hogy mit keres ebben Shang Chi? Ez nem rasszizmus, ez egyszerűen tény, sokszor a babaarcú fehéreket se tudom megkülönböztetni filmekben egymástól. De ez a pali a modellalkat többiek közül kilóg mint tehénen a gatya.

Ez máris TÚL SOK SZEREPLŐ, és akkor a nykunkba varrják még John Snow-t is, akit útálunk, mert sz*r volt a sorozata vége, minek támadt föl a kutyaütő. És semmi értelmesben nem szerepelt azon kívül. A fickó egy sorozat-babaarc. Ami miatt nem meglepő a motiváció a producerek részéről, hogy a film egy backdoor-pilot lett volna a Sötét Lovag sorozathoz, ami kontrasztban indult volna a Moon Knight-sorozattal (aminek amúgy ritka pocsék a trailere, egy skizó benne a főszereplő, tök Harcosok Klubbja, csak semmi menő nincs benne).
A Fehér Lovagban amúgy a Disney Wars tökre-nem-meleg pilótája szerepel, aki simán összetéveszthető arc Rob Starkkal. Richard Madden, Kit Harrington - mi a különbség!

Szóval a casting pocsék, a rendező pocsék, a produkciós háttér teli van idiótákkal, akik azt szeretik üvöltözni hogy "Rasszista troll mindenki aki nem szereti a filmünket!"
 
 ---------------------
 
Ha viszont már ekkora erőfeszítést tettem, akár meg is nézhetem a filmet - hogy nektek már ne kelljen.

Elöljáróban annyit, hogy a sztori az első képregénysorozatot (The Eternals) dolgozza fel, úgy 20 számot képregényben. 2 és fél óra műsoridőben. Ez nem áll össze.

Ja, azt említettem hogy egyszer már egy ilyen projectet elbasztak alulfinanszírozássel?


A nagyobb gond itt ugye az, hogy a Marvel Kap'tányt átrakták a Phase3-ba, így a kree vs skrull háború nem adhat átfogó vonulatot a Phase4-be, és a többi P4 film legfeljebb azt tudja suttogni, Sliders.


-------------------

A film így kezdődik:


A szöveget pedig nem olvassák föl, és nincs aláfestőzene sem.
Viszont máris tengernyi kérdésem van:
- ami a fasz egy szingularitás?
- hogyhogy már 6 is volt belőle?
- kik azok a Celestialok?
- honnan jöttek?
- miért érdekel ez engem?
- hogyan létezhet bármi a "teremtés" előtt?

A sztori:

Szóval Arisham (egy Celestial) csinálta az első napot, ettől lett fény és élet.
A mélyűrben viszont lettek Deviantok - de mitől tértek el? A deviáns ugye azt jelenti...
Erre a Celestialok felszólították az Örökkévalókat, akik a z Olümposz BOLYGÓ lakosai, hogy tartsák kordában a Deviánsokat. Miért? Csak!
 Mindenestre valamiért átkapcsoltunk a 2001 Űrodüsszeiára...
 
 
2. percnél kérdésem: Mi történt most? Miért viselkednek úgy, mintha nem ismernék egymást?
Ez meg csak úgy kurvára zavar:


Ez sértő minden nem-keresztényre nézve, mert ugye ez nem egy keresztény film. A helyes jelölés, amit államilag is használnak, mert az a hivatalos: BCE, azaz Időszámításunk Előtt.

És oh, jaj, feliratot kell olvasni:


Miután pedig az Örökkévalók földönkívüliek, és ők egymás közt "magyarul" beszéltek, akkor minden földiekkel beszélgetés feliratozva lesz, ugye?

Jaj ne. Egyiknek van ghostbusters-kesztyűje, a másiknak másik, azonos elven működő mütyűrje. Akarjuk ezt nézni?


Itt meg rögtön az első csatánál a CGI-csapat elkúrta, mert az az ütés nem kontaktolt:


A csata végeztével egyik Örökkévaló (a tucatból eddig 3nak a nevét tudjuk, ezét pont nem) arannyá változtatja egy ember tuti kőkését, ezzel használhatatlanná téve azt szerszámként. Gratulálok neki.
Amúgy nem úgy volt, hogy itt Ajakkal lesz valami? Az introszöveg azt írta. De ha nem, akkor nem, legközelebb nem izgatom magam. "Ne arra figyeljetek amit mondok, hanem amit csinálok."

Oh. Ugrunk a jelenbe. Pazar.
Az aranycsináló Örökkévaló éppen selfie-zik a kiásott kés posterével. Na ettől sem fogom szeretni.

A szinkron is csapnivaló. Miért nem John Snow hangja adja John Snow hangját, és miért erősködök, hogy Rob Stark az John Snow?

Miért tanulnak általános iskolások egy egyetemen?

Kérdés: miért nem változtatja Kirké a deviánst élettelenné?

Oh, várj, ebben Rob Stark ÉS John Snow IS szerepelnek! Jaj szegény fejem.

És akkor Kirké egy buszt, teli utasokkal virágszirmokká változtat.


Honnan jönnek a Deviánsok? Miért csak a földön fordulnak elő? Ha 500 éve kihaltak, hogyan "tértek vissza"?

Btw, Ámerikában miért beszélnek feliratozás nélkül emberekkel? Ez rasszista.

Random harc tör ki, de 2 perc után kiírják, hogy nem érdekes, ez vmikor 2,500 évvel ezelőtt volt.
Ennél a jelenetnél is számos kérdésem van.
1) miért védik BABILONT? Miért nem vadásszák aktívan a Deviánsokat, és miért szabad préda a Föld többi része?
2) oké, akkor vannak már Örökkévalók is. Minden csapat egy GALAXISÉRT felelős? Akkor miért dekkolnak a Földön?
3) Az elején láttuk, hogy kikapcsolt állapotban vannak két bevetés között. Miért lófrálnak felügyelet nélkül 500 éve?
4) Tulajdonképpen mi történt? Kijött belőle a Phantasm-ball, vagy sem? Teleportált, dimenziótváltott, vagy mi? Miért nem az űrhajó biztonságából telefonált haza?

Ha tilos bármibe beleavatkozniuk ami nem Deviáns-írtás, akkor milyen alapon gyárt kütyüket Nem-Hephaistos az emberiségnek?
És miért nem tudja Salma Hayek mi az a gőzgép?
És miért dolgoznak az Örökkévalók a Celestialoknak?

RETKON! Korábban kirké azt motyogta, 5,000 éven keresztül voltak együtt Ikarusszal. De 2,500 évvel ezelőtt még nem voltak együtt!
Btw, Szemiramisz Függőkerje i.e. 800-ban létezett, nem i.e 500-ban mint a filmben,

Kínos szexjelenet következik


majd ugrunk előre 900 évet i.sz. 400-ba. Kirké és Ikarusz összeházasodnak. Ki nem szarja le, nem tudok róluk szart se. Ahogy a többiekről se. Ahogy semmiről se, pl. mi lesz a sztori? Random csatákat várhatunk Deviánsokkal, de mivégre?
És: nem arról volt szó, hogy 2000 évvel a jelen előtt Ikarusz lelépett? De, de arról volt szó. Azaz Ikarusz volt Jézus, arról volt szó. De akkor RETKON!
És ennyit erről a korról, mert máris visszatérünk a jelenbe, még egy random fightot sem kapunk.
Oh, ne, Ajak meghalt! Ez azért érdekel mert NEM.
Mindenestre az új vezér Kirké. Nem érünk rá ezzel foglalkozni, ugrunk i.sz. 1500-ba, Dél-amerikai indiánok közé, hogy elmagyarázza a film, mi az a "Sorstéboly".
"Azt hittem, a Sorstéboly csak legenda" - erre a mondatra majd még emlékezzünk.
És miért mondja Druida, hogy "7,000 éven át bíztunk benned", mikor még csak 6,000 éve?
Btw, NEM derül ki, mi az a Sorstéboly.

Visszaváltunk a jelenbe, hogy kiderüljön végre, mennyire szúrtak ki az indiai színésszel, aki külön az MCU miatt kigyúrta magát: Bolywoodi színészt csináltak belőle. Kínos.

RETKON! Vagy pedig a hülye keresztények még mindig abban a hitben élnek amit a Biblia ír, hogy a növények TÁRGYAK.

ÖTVEN perc után végre asszem tudjuk az összes nevet, és komolyan felmerül bennem - a fele miért híres mitológiai alak, am ásik fele meg miért nem?

Komolyan gyerekként kezelik Sprite-ot csak mert gyerek teste van? Amit egyébként nem a filmből tudok. Mármint 7,000 éves, nehogy már vonatkozzon rá a kiskorúak alkoholtilalma mikor egymás között vannak!

No, végre kapunk valami történetet, de annak persze semmi értelme. Elvileg 1milliárd évente születik egy új Égi, ami egy parazitafaj, a születésükhöz értelmes lények energiáját szívják el, ezzel végül megsemmisítve az adott bolygót.
A probléma ugye nyilvánvaló: Thanos ügyködése a célt komolyan akadályozta, tehát az Örökkévalóknak parancsot kellett volna kapniuk a beavatkozásra.
Ugyanakkor a dolog szimbiózis az univerzummal, amibe az Égiek teremtik az égitesteket.
RETKON! "Sok égi ébredésében segédkezett évmilliókon át" - akkor mégsem milliárd évente 1 Égi születik, akkor viszont nyugodtan békén lehet hagyni a Földet kivételként.
 
Áh, az Olympia nem létezik, és ezeknek folyton kitörlik az emlékeiket. DE akkor ugye van néhány problémánk. Pl. hogyan lehetnek legendáik egy emlékek nélküli fajnak? Miért ülnek ezek itt 500 éve dologtalanul, ha a Deviánsokat galaxisszerte féken kell tartani? Ha az Örökkévalók robotok, minek programoztak beléjük mindenféle hülyeséget ami akadályozza a feladatuk elvégzését?
A Deviánsok pedig raptorok a Jurassic Parkból.

1 óra alatt sikerült felvázolni pusztán az alapszitut. A szereplőknek ez alatt nem sikerült karaktert adni, sem történetet.
Még a vicc kedvéért sem vagyok hajlandó tovább nézni, legfeljebb annyit még:
a végén Spirte-ból halandót csinálnak. Jó nagy kibaszás. Ugyanazzal a mágiával felnőtté is növeszthették volna a testét - de nem, öljük inkább meg!

Ajak:
 Ajax az nem a Deadpoolban volt?
 
 

Ikarosz:
 
Oh, ne, ő repül, és lézert lő a szeméből, meg szupererős. Ő Superman. Nem nézhetnénk inkább aZack Snyder Igazság Ligáját?
 
Szirszi (Kirké?):
 
Nem is tudtam, hogy ebben szerepel Cersei.
 

Naszóval 2,000 évvel ezelőtt Ikarusz, a kedvese lelépett mellőle, és nem jött vissza, most John Snowval jár, annak ellenére hogy az halandó.
Képesség: transzmutáció, csak élettelen dolgok.
 
 Sprite (Sipor)
 
A képessége technológia-alapú (illúziókeltés). Azaz nincs képessége. Miért létezik a karakter?
És miért hívják a magyarban Sipornak?


(He)Phaistos:
 
Kütyüket tervez.
 
 (A)Théné:
 
 kütyü-szigony = Aquaman. Ismét valaki technológia-alapú "képességgel".
Egy ponton megőrül, és közveszélyes lesz a többiekre, vagy mi.
 
 Makari:
 
Néma.
Képesség: szupergyors = Flash.
 
Druid:
 
Agykontrol.
 
 Gilgamesh:
 
 Képsség: kesztyű. Ismét valaki technológia-alapú "képességgel".
 
Kingo:
 
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad