Asylum-filmek - 2004-2006

 A halál völgye: Véres Bill bosszúja (2004) - Hát bizony ez kijött magyarul!
 
 Elég okés zombis horror, de minden túl sokáig tart. Túl sokáig futnak, túl sokáig autósüldöznek, túl sokáig...
Amúgy úgy indul, hogy Drogüzért éppen lekapcsolnák, de elmenekül, bemegy egy kisvárosba, amiről kiderül hogy elözönlötték a zombik, amibe jól bele is hal. Főcím, új szereplők. Akik vmi versenyre mennek, de tökmindegy, mert soha nem érnek oda, mert belebotlanak Feka Csávóba, aki összeszínleli magát, holott nem is kéne, mert elvinnék amúgyis. Tényleg nem lehetett volna valamelyik bunkó, hogy "ne vegyük már fel, így sose érünk oda", vagy valami?
Véres Bill amúgy a főzombi.
Háttérzajnak egyébként tökéletes egy házibuliban.
Technikai oldalról megemlítem, hogy az Asylumosoknak volt annyi eszük, hogy tudják, a vágásokkal fel lehet gyorsítani a filmet. Csak ők szarul csinálták. Hasonlítsuk össze a Quartz Vein-nel (2021-es microbudget film). Költségvetés hiányában ugye mindenképpen lesz mondjuk sétálós jelenet. Vegyük mondjuk hogy a szereplő 30 mp-et sétál. Ha ezt vágással megsegítjük, azt a hatást kelthetjük, hogy sokkal nagyobb távot tett meg az illető. Jared Masters így is tesz. De mit csinál az Asylum? Ahelyett, hogy az illetőt mutatná különböző szögekből, kivágna pár másodpercet innen-onnan a sétából, az asylumosok random tárgyak képét vágják be. Kocsikereket ami hever az út szélén, szénaboglyát, házat.. De ez így...
 
VAMPIRES VS ZOMBIES (2004) - Na ez egy Mark Polonia-jellegű film. Kapunk egy ígéretes plakátot, amiből semmi nem igaz, a film olcsó gagyi szar, színészi képességek nulla, a filmanyag olcsó, nem küzdenek vámpírokkal zombik. És a jelmezek/effektek a pirosfestékes papírmassé kategória.


Van itt egy trilógia, ami talán 2004-5-6-ben készült: Frankenstein Reborn (2005) -> The Beast of Bray Road (2005) -> Drakula átka (2006). Igen, az utóbbi film kijött magyarul.
A probléma az, hogy az elsőt az imdb jegyzi asylum-ként, de a wikipédia nem, a harmadikról meg semmiféle információ nincs hogy ki volt a gyártó (a stáblista végén mondjuk szerepel a The Global Asylum név, de a logót sehol nem látom).
A trilógia minden részében lenyomnak egy klasszikus szörnyet: frankeinstein, farkasember, vámpír.
Az első low budget produkció, a második szinte már eléri egy SYFY-chanel szintjét.
Ja: a három filmnek amúgy semmi köze egymáshoz, nem tudom miért írja az imdb hogy ezek valami módon kapcsolódnak.
Jöjjön a harmadik film.


Drakula meg egy ork:


A sztori szerint anno Dracula és Van Helsing meg nem támadási egyezményt kötöttek.
 Eléggé haosnló érzéseket kelt bennem, mint mikor Kövér Steven Seagal küzdött vámpírokkal.
A sztori hamar nagyon elszaródik. Arról van szó, hogy valaki jól megsérti az Egyezményt a vámpírok oldalán - egy "független vámpír", akire a vámpírok legyintettek, hogy a) vagy 100 éve nem hallott  róla senki tehát biztos halott b) eleve senki nem állna szóba vele.
Amikor pedig a vadászok felhánytorgatják az Egyezmény megszegését, a vámpírok csak legyintenek, hogy ugyan már, ne pattogjatok.
A legrosszabb, hogy a vége egy Witchcraft-filmek szintű béna kardpárbaj, meg hasonló gagyiságok.


Testrabló Idegenek (2005) - CGI-erdővel indítunk:


Aztán vmi csaj elmenekül a nagy semmi elől, aztán vmi másik csaj enyeleg a barátjával, majd visszanézik a felvételt a kamerán amit elhagyott az erdőben, aztán a kamera úgy tesz mintha szörny volna. Ennél a Vérmedvék Bolygója syfy-originals is jobb volt.
A történet pedig teljesen értelmetlen. Szereplőket elrabolják és klónozzák az idegenek, az egyik klón azt hiszi ő az eredeti és kinyírja az eredetit, ezzel bizonyítva hogy selejtes, ezzel bizonyítja hogy tökéletesen megbízható, azzal visszapaterolják a Földre, hogy végrehajta a Legfőbb Terv csak általa végrehajtható elemét, mert egyébként ő egy senki, semmi különleges nincs benne.
Ejha!

Az elveszett sziget kalandorai (2005) - Lost-ripoffal indítunk...


Van itt minden: törött láb, pisztoly, aktatáska, őserdőben repkedő titokzatos árnyék... Jeladó amivel probléma üzenni...
A film második felében meg ott van az áldozatbemutató törzs a King Kongból, de King Kong az nincsen. Na jó, az utolsó percre mégis beesik:


Fantáziátlan, vértelen mockbuster ez.

A halottak légiója (2005) - Ennek a gagyi posztere maradandó nyomot hagyott bennem:


Az alkotást a Baaad Movies is feldolgozta, és bár sokszor nem értek velük egyet, de itt hajlamos vagyok feltételezni, hogy a csóka ráhibázott.
Az alapkeretet ellopták a Brandon Fraseres Múmiából, de a film nagyja egy generic fosh.


Jolly Roger: Massacre At Cutter's Cove (2005) - Én ezen szénné unom magam. Vmi zombikalóz járkál körbe, öl meg random embereket, és az effektek kurva gagyik:


A Dead Men Walking (2005) ahogy nézem a második olyan film ami elérhetetlen. Bár lehet, hogy a u2bon fent van, de én nem adom meg nekik a bankkártyám adatait, se a személyimet.
Ha vki leszedi és átrakja máshova, és szól, lehet rápillantok.

Snakes on a Train (2006) - Szóval  ez egy Kígyók a Fedélzeten olcsó kivitelben, de a kígyók...! Ezeket vmi nő szüli, bemásznak a bőröd alá, és a végére felfalják a vonatot!


EZ már végre igazi Asylum.

A Da Vinci-rejtély (2006) - Na vajon mit ripoffoltak?

 
Természetesen a cím itt is megtévesztő, és inkább a Nemzet aranyát (Nicholas Cage) másolja.
A megtalálandó főkincs amúgy a Torinói Lepel... Hagyok időt leülepedni mekkora ostobaság ez.

When a killer calls (2006) - Először is, ebben senki nem hív senkit. nnek ellenére erős Sikoly-utánérzésem van.
Az elején kinyírnak egy csomó arctalant, aztán nem történik semmi. Nagyon sokáig.
 
Halloween éjszakája (2006) - "Valós történet alapján." Na persze.


No, a sztori, hogy halloweenkor vkik betörnek vkihez, akiknek a gyereke(?) vmi lehetetlen módon (helyen/pozícióban) túléli a gyakást, közben leég az arca, bezárják a dilibe, aztán mindenkit lemészárol egy diákkollégiumban.

 
Legalább csöcs akad. Mondjuk bevallom, ha még a tv-.korszakban lennénk, valószínűleg végigülném.
 
Pirates of Treasure Island (2006) - Htá. Kalózos film. A kis költségvetés még előny is lehet, attól csak legalább egy kicsit röhejes.


Ha már itt tartunk, Lance Henriksen még él?
Áh, tök jó, óriásbogár:


Egyébként az alapot tényleg a Kincses Sziget adja. Tehát bármennyire is vádolható máskor a cég ripoffal, vagy legalábbis látszólagos ripoffal, valójában csak meglovagolták a kalóz-őrületet, és gyártottak egy saját kalózos történetet, aminek egyáltalán semmi köze a Karib Tenger Kalózaihoz.
Persze ha ennek ellenére nem tudták elkerülni a vádaskodást, akkor nem csodálom ha később szartak bele, és következetesen tényleg nyúltak más filmeket.
 
Kannibál szikla (2006) - A leírás egyértelműen a Sziklák Szeme sikerét lovagolja meg, de lássuk mit tud a film!
 

 Hát ez nem néz ki jól.
Itt amúgy sivataglakú beltenyésztett mutánsok hejett mivel ezek barlangászni jöttek, echte barlanglakó ősemberek jönnek. A parti fele azonnal meghal, egyik lányt elhurcolják, a pasija mentheti meg - legalábbis ez a felállás a következő vágásig, ahol hirtelen egy rakás másik ember is fogságban van, és innentől nem érdekel, mert szerintem ugyanazok a színészek játsszák őket mint a főszereplőink.
 
Exorcism: The Possession of Gail Bowers (2006) -  Nem szeretem azt érezni, hogy a film vesztegeti az időmet, de itt azt éreztem, nem kevéssé az intro-jelenet miatt. Vmi pap ördögűz - mint akárhány perc után végül, mikor elkezdődik a valódi film, kiderül, hogy nem a címszereplőt. A dolog úgy alakul hogy a "démon" győz, kinyírja a papot - mire a megszállott is holtan esik össze.
Ennek mié értelme volt?
Majd 1 óra 3 perc után magyarázzák el, mit kellett volna belelátnunk az intro-jelenetbe. Ez őrültség.
 
The 9/11 Commission Report (2006) - nem találom, de elég ízléstelennek tűnik.
 
A sárkányölők legendája (2006) - Elmésen az eredeti cím egyszerűen "Dragon" (sárkány). Bár persze magyarul nem találtam meg. Bár ellenőriztem, elvileg volt premierje az országban. Az egyetlen kópia amit találtam hindi, felirat pedig csak szerb, bolgár, román és portugál volt. A portugált benyomtam googlebe, hogy rakja át angolra.
Na jó, ez kurva unalmas. Minden Excalibur ( 1981) stílusú középkori környezetben játszódó film unalmas. Ha kosztümös történelmi dráma, akkor még indokolható, de egy fantasynál soha. Az legyen könnyed és vicces, még ha csak annyira is mint a Gyűrűk Ura. De ne vegye magát véresen komolyan, mert ez lesz a vége.

666: a gyermek (2006) -  Egyértelműen adódik az Ómen ripoff, de szokás szerint a jelmondat: meglátjuk.
 

 Nem éri meg a figyelmet.
Indításként Sátánfi lezuhantat egy repóülőgépet, majd örökbefogadtatja magát telepátiával, vagy valami, mert nem érintkezik velük (nem találkozik, nem beszélnek) az esetről tudósító riporterekkel.
Akik persze az egyháztól kell kikoldulják az árvát, mert Állam az nem látezik, vagy tudomisén.
A film elején pedig van a szokásos 2 perc(!) főcímstáblista (Asylumra nagyon jellemző), és 10(!) perc stáblista a film végén. Mivel a film alig 1 óra 16 perc, ez azt jelenti, kb. 1 óra filmanyag van ténylegesen benne. Átverés.
 
666: a szörnyeteg (2006) - Annak ellenére, hogy az első szar volt, jött a folytatás a felnőtt nem-Damiennel. Nos, ez legalább 2 filmre szorítkozott az eredeti 3+1 helyett.
ELVILEG létezett magyar szinkron itt is, de "valahogy" nem találtam. Yo jel :D
Hogy hogy a faszba kerültünk egy svájci alpokba az amerikai metropolisból, hát nem tudom, de nem lett tőle jobb kedvem.


Bónusz: ez az Antikirsztus ZSIDÓ. L. Jelenések Könyve 2.9. De attól ez még antiszemita.


Másik, hogy ez NEM egy hexagram, azaz hatszög egyetlen, megszakítatlan vonallal rajzolt alakzat. Ez bizony egy dávidcsillag, ami két egymásba tolt háromszög.
És ezt a gagyi hülyeséget folyamatosan képes ontani, ezért rá lehet sütni, hogy "olyan rossz, hogy már jó".
Az Omega Kód 2: Megiddo még mindig jobb azért.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad