Asylum-filmek - 2012-2013 (franchise-ok)

 Pontosabban olyan filmek, amiknek lett folytatása, és valamelyik ezek közül erre az időszakra esett. Na csapjunk bele, mert lesz annyi, mint simán filmekből!

11/11/11 (2011) - Elég tetü húzás volt ez a címmel:


Found footage szinten olcsó produktum:


A film leírásából, és a másik film történetéből ítélve az Asylumnak bennfentes embere van a nagy cégeknél.
 
 
 A film leírása egy Ómen-szerű filmet ígér, de ez igazából egy kísértetházas sztori, amiben elég ütemesen adagolják a történéseket.
Aztán mert a szomszédban sátánista szekta lakik, nem tudom eldönteni, hogy ezm ost Paranormal Activity, vagy Rosemary's Baby inkább.
 
 A folytatás(ok)ra iszonyú kíváncsi vagyok, mert a gyerek rohadtul meghótt ebben, és a 11. hó 11-e nehezen értelmezhető 13. hó 13-ánek.

12/12/12 (2012) - Tulajdonképpen örülnöm kéne hogy az Asylum úgy gondolta, feldobkák kicsit a témát, de szerintem ez így műfajidegen:


Oké, ez idiotizmus :D Van az előző filmből következően az Isten-hívő szekta, aki körbejár és kinyír minden 12-12-12-én született babát. Őszintén szólva leszarom hogy a harmadik szám év vagy óra. Lehetséges hogy ez az előző film folytatása, mert abban a nő terhes volt a végén, és utaltak rá, hogy az a baba afféle B-terv.
Na, mondom mi a poén: gyerek megszületik, abban a pillanatban a köldökzsinórra megfojtja az orvost! Egészen elképesztő! Ekkora marhaságot XD


 És ez ilyen beteg marad! A 19. percben pl. Sátánivadék kinyalja anyut! Ez kibaszott beteg XDXDXD

Ezt elrakom máskorra, ez megér egy külön posztot XD

13/13/13 (2013) - Ez szar. Unalmas semmi váltogatva unalmas random egymásnakeséssel. Ez a világvége, mindenki mindenki ellen, nincs mit tenni. 0 történet. Ez tényleg 0.
 
----------------
 
 Atlatic Rim (2013) - Elsőre nem néz ki leköpendőnek:


De aztán! Lusta cashgrab ez, egy éjszaka alatt összecsapott házidolgozat, csak hogy be lehessen adni valamit.
A főszereplők úgy néznek ki, mintha a Fan4stickból szöktek volna.
Azt se tudjuk miért megy tovább a filml a semmin úszva miután legyakták a szörnyet (mert még van másik, nyilván, csak ezt nem ártana valamivel jelezni, vagy tudomisén).
A végeharcot viszont szívesen látnám/láttam volna egy MCU-filmben.
 
Atlantic Rim: Resurrection (2018) -  Hú. Lehet hogy sokakat sikerült átbaszni az elsővel, és itt kifutottak az ötletekből, de ez gány. The Amazing Bulk szinten gány:


A karakterek nem érdekesek, és nem szerepeltek az első filmben. Ha foglalkozni akartok a dologgal, a felétől kezdjétek nézni, és akkor kaptok valamennyi kaiju-akciót. Ennyi.
 
----------------
 
100 degrees below zero (2013) - tOTÁL FELEJTHETŐ KATASZTRÓFAFILM, DE akit érdekel, egy részét agyarországon forgatták:

Legalább 2 filmet tudok ami ugyanezzel a plottal operál, az egyikben helikopterrel, a másikban tengeralattjáróval húznak el a végén. Mind a kettő jobb enneél. Majdnem minden jobb ennél.

Apocalypse Pompeii (2014) -
 
 

Nope. Nope, I'm out.

----------------
 
Paranormális jelenségek (2009) - Mennyivel lehet szarabb valami valaminél ami semmi?
Paranormal Passivity minden rész, de meg se próbálnak úgy tenni, mintha összefüggés lenne a filmek között. 


8213: Gacy House (2010) - A cím rá utal:

Ebben a szokásos családzargatás helyett paranormális kutatócsapat szállta meg a lakatlan(?) házat.

Anneliese: The Exorcist Tapes (2011) -Lol:


Ez nem a found footage dolog, inkább dokumentumfilmnek tetteti magát. Érdekes ötlet.
Az alapszitut hozzá az Ördögűzés Emily Rose Üdvéért-ből lopta, ha bárkit érdekel.

100 Ghost Street: The Return of Richard Speck (2012) - Ez olyan koncepcióval dolgozik mint a 2. film:


A különbség, hogy ezek még nem költöztek be, és csak 1 napra mennek. Szóval ezek inkább ilyen félamatőr banda.
Valamivle jobb minőségű mint az átlagos found footage. Bónusz vagy mínuszpont a ghostrape jelenet miatt.


 ----------------
 
Hansel & Gretel (2013) - Az Asylum az akkoriban népszerű Grimm Mesék Újragondolást kívánta meglovagolni a'la Disney. Volt ott ugye The Huntsman, meg Male-akárki (Angelina Jolie), meg ilyenek környékén érdemes keresgélni ha megfogott az ötlet. Na ez is azok sorát gyarapítja, főszerepben Jancsi és Juliska. Tehát tökugyanaz mint a  Hansel & Gretel: Witch Hunters, de ebben nem Sólyomszem szerepel. és a mkurva anyját, majdnem bedőltem én is, csak épp fordítva, értsd, majdnem azt néztem meg ehelyett a lónyál helyett.
 

Uhm, w8 a minute - mikor játszódik ez?
 

 Jancsi a Tommy Wiseau-iskolában végezhette a színészetet, annyit mondok.
Az alapszitu, hogy Apu új asszonyt hoz a házhoz, ezen János kiakad, besétál az erdőbe, belelép a medvecsapdába, Julcsa beviszi a közeli kunyhóba, mert az olyan yo ötlet.

Sok nem történik ebben. Jancsi ba van zárva a többi NPC-vel, a nyanya meg megpróbálja megtenni utódjának a kannibál-kifőzdében Juliskát. Onnan meg megy a Viasztestek/Texasi láncfűrészes és hasonlók mintájára a házban kóddorgás és meghalássorozat.
 
Hansel vs. Gretel (2015) - Az előző film azzal ért véget, hogy Julcsi mégis kedvet kapott az emberhúsra. Ki nem találnátok mi jön most. Jánosnak azonban miért kéne drukkolnom? Egy pöcs a fickó!
Jelenleg egyébként "boszorkányvadász"-nak állt, ami azt jelenti, körbemászkál, és embereket gyilkol. Azaz a fickó sorozatgyilkos. Remélem megnyúvad.
Hogy ki ne fogyjunk a boszikból, előző film nyanya barátnői jönnek bosszútállni.
És hogy mi a vége? Mindneki meghal, kivéve a testvérek, aminek semmi értelme.
 
 ----------------
 
Van itt a végére még egy franchise, de had mondjak el valamit, mert előtte bekönyvjelzőztem az összes elérhető Asylum-filmet. Elég sok van még mindig. Sajnos. Kigyógyulok ennek a végére a közepes minőségű filmekből.
No, egyfelől észrevettem, hogy idővel az Asylum kezdi újrahasznosítani önmagát. Én nem tudom mi járja a többi stúdiónál, de ez szerintem nem jó jel.
Másik, hogy a címlopásról mintha egyre inkább kezdenének áttérni (a 2020-as évekkel, illetve ahhoz közeledve) a remake-ekre. Lehet persze hogy megint csak a címeket lopják, annyira tényleg nem érdekel. Ez nem tudom hogy a fejlődés, vagy a visszaesés jele-e.
De csaka címekből és a plakátokból arra következtetek, hogy az Asylum így 2022-ben kezd kifújni. A legjobb címek amikre építeni lehetett már fel lettek használva, a mozik egyre kevésbé jelentősek, a stream-szolgáltatók kártyáiba meg nehezebb belelátni már nézőként is, nem hogy gyártóként. Meg azok se feltétlen a minőségről híresek. A mozi az egy szűk keresztmetszetet adott, de mostanra teljesen leépült, üres, színvonaltalan, mondanivaló nélküli filmek mennek oda, ami azt jelenti, nincs különbség a trash-cinema és a mozis élmény között, úgy meg nehéz Sherlock Holmes a Dinoszauruszok Ellen címekkel rajongókat fogni. Pedig a minőségi trasht soha nem fogja a mainstream gyártani.
További két kifogásom van: elkezdtek (világ)háborús filmket gyártani -. Polonia koma példáján ez nem tetszik, hanyatlást jelez számomra. A másik, hogy teljesen egyértelműen elkezdtek lopni bizonyos jól ismert franchise-okat, nevezetesen Verdák és Némó Nyomában. Könyörgöm, ne már!
 
No. Az X-fejű Cápa franchise egyértleműen a Sharknado miatt született, de ha ránézünk a címekre, a MegaCápa fillmek helyét vette át.
Ha pedig itt tartunk, 2018-ban benyomtak egy új nevet is: Megalodon. Vannak ezen kívül is cápás filmjeik még, meg más óriáslényes filmjeik, de a Megalodon az egyetlen ezek közül, ami 2021-ben folytatást kapott. Az őscápafaj népszerűségét még gyorsan el lehetett sütni még egyszer, gondolom.
 
Kétfejű cápa (2012) - Emlékszem ezt anno tv-ben is láttam, nyilván a Sharknado miatt nem kapcsoltam el, és elment, sőt, volt benne valami vicces. A két fej se csak dísznek volt, volt néhány harapás aminél kihasználták hogy jobbra is, balra is volt egy-egy áldozat.

Háromfejű cápa (2015) - A plusz itt, hogy a három fej "vitatkozik" egymással. A CGI elég jó minőségű, nem az a PS-grafika mint szokott:


És az olyan jelenetek, mint mikor a térdigérő vízből ugrik egy szaltót a cápa, hogy a végén "totál nem az iszapba fúródva" nyeljen el valakit, hát totál királyság!
Strukturálisan a különbség az előzőhöz képest, hogy ott random fiatal felnőtteket hajkurászott a cápa, itt meg elvileg egy kutatóbázis tagjait zaklatja elsősorban. Persze megesz mindenkit a környéken, de körülöttük köröz.
Btw, technikailag már ez is 5-fejű cápa a végére


ami egy picit lehangoló, de legalább futotta egy inside-joke-ra, hogy "a cápa olyan mint a hidra, ha levágod az egyik fejét, újakat növeszt". Plusz a következő filmben az igazi poén, hogy hová tették az ötödik fejet.
A cgi jó, az alakítások elmennek, a film jól néz ki, a forgatókönyv halad.

Ötfejű cápa (2017) - ez egy jó tlet, hogy nem egyesével mennek, egyúttal potenciális lezárása a brandnek, mert hová rakok még egy fejet.
Mert amúgy elég száraz ötlet hogy még több feje van, de hogy 5 van, már meghallgatom mit mondanak róla. És mikor meghallom, meglátom hol van  az 5. fej, megérzed hogy ebben lélek volt, és az fontos. Még akkor is, ha a forgatókönyv alapvetően a Spielberg Cápáját használja.
Mert a legtöbbször csak 4 fejet látunk, ez pedig gondolkodtat, hol az 5. fej amit ígértek?


Sőt, igazából nem tudom mikor szerezte a cápa az 5. fejet, mert ezen a képen egyértelműen normális farka van:


De máskor egyértelműen ott van az 5. fej:

 
Hatfejű cápa (2018) - cashgrab
 
 Íme az új cápánk:

 
Egyébként nem csak úgy néz ki mint egy tengericsillag, de úgy is használja a fejeit, ezzel tulajdonképpen lopva a Cápolipot.
 
És nem csak ez  a baj, meg a romló minőségű cgi. Súlyos gond, hogy a cápa nem szennyezéstől lett ilyen, hanem vmi kormánykísérlet miatt, mint a Háborgó Mélységben.
 A halálok okék, de ez a probléma a low budget produkciókkal: megvannak a kulcsjelenetek, az összekötőelemek meg cellux és spárga.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad