Asylum-filmek - 2012-2013 (újabb perek)

Hófehérke (2012) - Ez még nem az Asylum Grimm Mesék Univerzuma.
Szóval akkor van egy meteor, meg a Bestiák amik őrzik, meg az elfek, amik szintén őrzik, de ők messziről, és az emberek között élnek, és az emberek leigázták az elfeket, és majd eljön a Fényes Elme...
Mi a fasz van?
A film valószínűleg elmenne, de nem értem mért fontos a Zöld Láng (a meteor), mitől tud varázsolni a Gonosz Királynő (aki most jól összeházasodik az elf(?) herceggel mert annak nincs pénze háborút indítani a folytonos zaklatások ellen), tehát nem látom mi mozgatja a filmet.
Az is gond, hogy Hófehérke ezen a ponton már van, holott a Tükör azt mondja, a Királynő a legszebb a vidéken.
Szintén nem értem mi köze van Hófehérke szépségének BÁRMIHEZ.

Bikini Spring Break (2012) - Oké, akkor ez is az egyik Aslyum-pornó lesz.


De tudjátok mi a különös? Mintha ízlésesen lenne megcsinálva. Ez megér egy hosszabb pillantást. Apróbb nehézségeim támadtak a streamoldallal, de leküzdöm. Addigis:

Hold Your Breath (2012) - Állítólag ez vmi zombis film, nem tudom, de a smink tetszik:


A szokásos Tiniket Mészárol A Kivégzett Sorozatgyilkos marhaság, viszont a mérleg pozitív oldalán ott van, hogy az Asylum ezúttal felvett valakit, aki komolyan értett a practical effectekhez!
Annyit mondjuk nem fizettek hogy eleget lássuk a munkáját (meg jobb színészek se ártottak volna, vagy tudomisén), de ezen a vonalon el lehetett (volna?) indulni.
 
Abraham Lincoln, a zombivadász (2012) - Abinak sűrű éve volt akkoriban: előbb vámpírok, aztán zombik...
A film hihetetlenül unalmas, nem tudom hogy sikerült ennyire elbaszni. Az egyetlen aki komolyan vette amit csinált az Abe-t játszó színész, aki 100%-ot beleadott. Pluszpont neki.

Alien Origin: A kezdet (2012) - De a címet láttam olyan variánsban is, hogy Origina - a kezdet, vagy Alien: A kezdet.
Az Asylumot elkapta a Found Footage-láz, és hát azt nem szeretem. Itt konkrétan olyan vadul lengetik a kamerát, hogy nem látni semmit.
Az alapsztori az lenne, hogy a lény ami itt vadászgat rájuk egy ősember, amitől minden homo-faj származik, de ez az ős-ősember, ami a mai napig fennmaradt mint a példa mutatja, csészealjat vezetett, mi utóbbi tényt onnan tudják, hogy nem, ugyanis csészealj sehol, és minek van akkor még itt, meg különben is ősember.
Na hagyjuk.
PS: ez is egy olyan DVD-borító volt, ami mindent elöntött egykor.

Amerikai hadihajó (2012) - Ez volt az első valódi per, az eredménye peren kívüli megegyezés lett egy névváltoztatásról.
A film "furán" indul, nevezetesen egy vadászgép meghibásodik és lezuhan (nem látom a pilótát katapultálni, khm), aztán a nagy semmi rakétákat lő egy anyahajóra/csatahajóra, mittomén a szakszót. Komolyan, visszapörgettem hogy ezek most meg vannak támadva, vagy a vadászgép lőtt ki rakétát, vagy mindenki meghibásodott és egymást lövik, de semmi.
Aztán váltunk, és lopjuk a Torpedó-ból készült Csatahajó (2012)-t.
Ekkor beletekertem a filmbe, hogy megkapjuk-e legalább a katonaság-pornót, de nem, a film nagyja emberek beszélgetnek. Meh.
A különbségek, hogy itt az ellenséges hajó nem igazán láthatatlan, vagy mi, de főleg nincs gond a felségvízzel, mert a hülye idegenek megtámadták a partot, ahol Korea van (valamelyik), így Amerika A Legnagyobb Hős.
De igazából minden különbség teljesen lényegtelen, ez tényleg egy ripoff, az eredeti minden értéke nélkül.

Clash of the Empires (2012) - WTF?


Az eredeti címe: Age of the Hobbits, avagy A Hobbitok Kora. A per miatti megváltoztatott cím Az Elfek Ura. És ugyebár ez egy A Gyűrűk Ura/Hobbit ripoff.
Azért ehhez pofa kell.
Egyébként ez egy ilyen ősemberes film, a főszerepben Tilk a Csillagkapuból.
Amúgy szerintem az Apocalyptot lopják.
Most olyat teszek amit egyébként nem. Itt egy "review" ami elmondja mi történik a filmben.
Itt van maga a film.
Én ezzel nem vagyok hajlandó foglalkozni. Annyira más elvárásokat támaszt a marketing ahhoz képest amit kapunk, és annyira szégyenletes volt a Csatahajó-lopás, hogy ezt most nem.

Utazás a nácik központja felé (2012) - Na ez megint egy ízléstelen cím. Viszont nem fogjátok elhinni, én ezt láttam moziban. Azon a Corvin-moziéjszakán adták, amikor a Sharknado (az első) is vetítésre került!
Ilyen haverokkal-sörözős film.

A zombik lázadása (2012) - Indítanék megint a poszterrel:


Danny Trejoval nekem egy ideje gondom van. Konkrétan a 2016-ban készített Cyborg X című projectje óta. Az egy olyan film volt, ami közönsségfinanszírozással készült. kurva sokára rakták ki, én meg azonnal le tudtam szedni valahonnan, ennyit az exkluzivitásról.
Másik, hogy addig Trejot megbízható minőségként tartottam számon. Nem feltétlenül jó, de hozza azt, amit tőle megszoktunk. Hát a C:X-ben nem. Ellazázták. Plusz eredetileg arról volt szó, hogy EGY szörny van, az tökre különleges, és akkor azt le kell nyomni mint egy alien-t az első filmben, csak ebben több lesz a gore, meg valami testépítőre rakják a gumiruhát. Ehelyett egy rakás zombi jött. Dögunalom. Azóta nem szeretem Mr. Trejot. A régi filmjeivel semmi bajom, de azóta...
És a pali ezer éves. Őskövület. Nem is csak az, de vén mint a fene. És erre csinál évi tízezer filmet. Miért? Menjen nyugdíjba. Már elrontotta. Legalább ne rontsa tovább.
És bár ez 2012-es, de egyértelműen már lejtmenetben volt a pali. Asylum, basszus. És a poszterből látom hogy ő nem poénból vállalta be, hanem mert másban már nem kapott szerepet. Ez ciki.

Ez a film amúgy nem végtelenül rossz, de egyértelműen Danny miatt volt "érdemes" beülni a filmre, de ma már észreveszed, hogy itt már sújosan lehanyatlott.

The haunting of Whaley House (2012) - Ahányszor az Asylum csinál egy kísértetházas filmet, ami egy valódi helyszínt használ a címben, az amerikai közönség azonnal panaszkodik hogy a ház nem is hasonlít az eredetire, és a történések nem azok amik állítólag történnek ezeken a helyeken. Itt van egy ilyen méltatlankodás:


Amúgy megy a szokásos tinik/fiatal felnőttek a kísértetházban, alacsony költségvetésből:


Kutyabaj (2012) - Nem értem én hogy miért ragaszkodik az Asylum ezekhez a családi filmkehez a portfóliójában, mikor senki a büdös életben nem fogja őket ezekről ismerni, és azonnal elfelejtik hogy ők ilyet is gyártanak, ha valamiért kinyomozzák hogy ők követték el.
A film amúgy "Kutya egy karácsony"-nak hívja magát. Khm.
Beszélő kiskutyás film.
Az első 20 percben nincs ember, amitől vagy furának számít, vagy 101 kiskutya koppintásnak, de aztán megjön valami plot, aztán elvan. Azért nem egy Beethoven. De elmegy, moint egy film azokkal a szőke ikrekkel, akik közül az egyik egy 50-éveshez ment feleségül, a másik meg anorexiásnak néz ki. 8-évességük óta nem dolgoztak. De jó egyeseknek.
 

 Egy pozitívat el lehet mondani. Az Amerikai Pite cserediákja játssza Anyut.


Celebrity Sex Tape (2013?) - Vagy 2013, vagy 2012. A források vitatkozzanak róla, a cím ízléstelenségén mindenki húzza fel magát, aztán nézzük ez mégis micsoda.
 Ez a film teljes első perce:


A film megrekedt valahol a szexkomédia és a nyers pornó között. Ilyen se-hideg-se-meleg. Ez így senkinek sem jó.

Gondoltam rá hogy berakok ide valami látnivalót, mert vannak itt jó arcok, kockás hasizmok, de meggondoltam magam. Különösen amiért nem mondják meg senki nevét, így nem tudok rákeresni a színészre. Van akinél még több húsra lettem volna kíváncsi, de volt akinél arra, milyen filmekben szerepelt még. Konkrétan utóbbira az egyik főszereplő mormon barinője érdekelt volna.

Szuperorkán (2013) - Ez egy olyan film, amiben már felmerültek elemek (pár filmben korábban is) amik majd a Sharnadoban állnak össze mindent elsöprő szuperviharrá, pun intended. Még kétségbeesett ex-"sztár"juk is van, itt Casper Van Dien.
És a megoldás is hasonló hülyeség. Itt nem felrobbantják a tornádót, hanem lézert lőnek az orkánba, hurrikánba, vagy a faszom tudja mi ez.
A filmben amúgy van annyi sebesség, hogy ha szereted a katasztrófafilmeket, lehessen ajánlani. Dante Pokla, meg hasonlók szintre raknám.
 
A Föld után: Apokalipszis (2013) -  A poszter király, tehát a film gyaníthatóan szar.

A film jeleit mutatja az Asylum rossz szokásainak: (viszonylag) jó jelenetek váltogatják egymást Emberek Beszélgetnek Olcsóba. Itt mondjuk nem szobában, greenscreenben, hanem künn az erdőben, de ez nagyon gáz.
Kicsit lopják az Avatárt a hiperspéci effektek és növény-haj-punci nélkül, a főszereplő meg sorozat-Hegylakó. Meh. Nagyon kapargatja az alját az 5/10-nek, még egy hajszál kéne és átlukad 4/10-be.

Reszkessetek, kutyaütők! (2013) - Na ez az, ahová én sem süllyedek. Reszkessetek Betörők, csak most kutya marad otthon.

Jack the Giant Killer (2013) - A nyúlt cím: Jack the Giant Slayer. Kurvára kíváncsi vagyok, később is megmaradtak-e ilyen pofátlannak.
Hijnye, dinoszauruszok ellen küzdő mechák. Legalábbis 1 db mecha. Ígéretes...

Jurassic Város (2013) - Ez egy dínóinváziós szörnyfilm. A casting nagyon szerencsés, szép és karizmatikus, ráadásul viszonylag ismert arcok mindenhol. Világítás, forgatókönyv, párbeszédek mind teljesen jó. Oké, nem egy tripla-A-film, de nem is azt keressük, sőt.
Az igaz hogy pár jelenetben túlságosan nyúlja a Jurassic Parkot, 
 
 
de unalmas park Disney-giccsel helyett egy egész várost nyomnak a szörnyfilm alá, ami azért poén.
Az egyetlen ami kizökkent, az viszont ráadásul a film elején van, ahol nyilvánvalóan tudati átvitelt végeznek egy dínóba - de kit vagy mit visznek át, azt meg nem mondom, és később sem merül fel ez az aspektus.
Az is igaz, hogy a vágás helyenként tényleg értelmetlen. Valószínű, hogy a műsoridő szabott volt, ezért pár percet kénytelenségből vágtak ki a végén, akkor is, ha így egyes jelenetek között jó kis juk támadt.

Social Nightmare (2013) - Kirsten Zien tök úgy néz ki mint Bridgit Mendler, a Disney-channel "sztár".
Ilyen iskolábajárós-felnövős tinifilm, teljesen korrekt és nézhető. Oké, pár felvétel a kelleténél olcsóbbnak tűnik, de ilyenből szerencsére nincsen sok.
 
Attila (2013) - A hun hódító, igen. Bár a fickó itt fekete... :És a poszter gyanúsan csodálatos:


Amúgy nem rossz. Ilyen Xéna/Herkules/Skorpió Király szerű slock. Legalábbis annak indul, aztán áthelyezik a modern korba, és egy tucat-akciófilm lesz belőle, de ezt valaki nyilvánvalóan lelkesedésből csinálta, nem tisztán pénzért. Igen, a rendező volt (részben) a forgatókkönyvíró is. Az mindig segít.
Ami hiányzik belőle, az némileg több pénz egy normális szörny-degisgnra, de 12-17 fiúknak, vagy haverokkal egy sör mellé, buliban kivetítőre simán.

Jack the Giant Killer (2013) - A film jól néz ki, már ilyen matinéfilmhez képest. Pechjére sehol nincs a ...Slayerhez képest effektekben. Itt összesen van 1 dinoszaurusz. Ami miatt a film még önmagában is egyetlen dolgon áll: a végén milyen lesz a mecha vs dínó összecsapás. Megmutatom milyen lett:


Ez értékelhetetlen szemét.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad