Asylum-filmek - 2007-2008 (az első per)

 Transmorphers - az alakváltók (2007) - Erről már tuti írtam régen. A címében és látszólagos tematikában Transformers ripoff, de sokkal inkább egy jöbőben játszódó Terminátor-szerűség. Van itt minden: óriásrobotok, gépek által teremtett post-apokalipszis, az emberiség utolsó reménye hőscsapat - ami csak kell.
Az egész szintén kellően eredeti ahhoz, hogy igazából az Asylum saját filmje legyen. Jó kis B-akcióscifi. Én ajánlom.

Transmorphers - Robotinvázió (2009) - Ez jóval olcsóbban lett forgatva, legalábbis a mindenhol-CGI sehol nincsen. Jobban is hasonlít több téren a Transformersre (pl. mobilból változó robot), mert ez egy prequel, azaz az egész hacacáré elején vagyunk, a robotok még csak most veszik át az uralmat az emberiség felett.
Egynek elmegy. És tekinthető a Dög-trilógia folytatásának is egy vizuális gag miatt.

The Hitchhiker (2007) - Az Asylum rengeteget dolgoztatott bizonyos Leigh Scott rendezővel, annyit, hogy még nekem is feltűnt, hogy a filmjeik többségét ő rendezte.
Ez is elvileg van u2bon, de 18+osan, így én máshol néztem. Megjegyzem, lehet hogy a u2bon mint annyi más helyen a Hitcher (2007) van, nem tudhatom.
És akkor tisztázzunk egy tévedést: ennek a címe NEM "A Stoppos" kellene legyen, hanem az aki felveszi a stopposokat. Mármint... eredetileg van kocsija, csak miután végzett az első áldozattal (offscreen), nekiáll stoppolni.
Kicsit olyan nőgyűlölő-sorozatgyilkosos mint a Grindhouse - Halálbiztos (2007).. Csak már az is szar volt, ez meg még olcsó is.
Se csöcs, se vér film.
 
Az Alien és a Vadász harca (2007) - Asyluméknál egyértelműen kezdett beindulni az üzlet, felkúszott a film/év ráta. Ez még a Baaad Movies-ra is nevezett.
A cím egyértelműen az AvP-re játszik rá, de a történet közelebb áll a Critters-hez.
Btw, 2020-ban a filmet újrahasznosították egy újabb filmhez XD
 A film amúgy harmatgyenge. Két szörnyünk is van, de összesen ha 1-2 percet töltenek a képernyőn, a többi emberek magánéletének megtárgyalása miközben az erdőben bóklásznak. Azt se tudjuk a címen kívül hogy a Vadász az vadász, így lövésünk sincs a film alapján a címet leszámítva, a végén miért nem öli tovább a népeket.

The Apocalypse (2007) - Ez pl. egy olyan film, ahol az imdb-n szerepel hamis magyar cím, de persze soha nem forgalmazták az országban, így ennyit erről.
Kurva gáz, de ez echte igehírdetős film az Asylumtól (koprodukcióban).
A hangkeverés egy rakás fos, a háttérzajoktól szart nem hallani mit beszélnek. 
Meteoresővel indítunk, de baromi üres lehetett a kassza, mert az indítóhalálok után a lebombázott városból csak ennyit sikerült mutatni:


Aztán emberek beszélgetnek egy házban. Film-tinik, de keresztények lehetnek, mert szex az szóba sem jön.
Aztán ketten elrepülnek kisrepülővel, de őket is eltalálja pár meteor, aztán kétségbeesetten néznek a kamerába, film vége.
0/10.

Invasion of the Pod People (2007) - Ha már csináltunk aszteroidás témát, nehogy már elakadjunk vele egyetlen filmnél!


Az idegen ... tojások ... amik meteorral érkezte ... gyömbérek.


És megint azt ordítom CSINÁLJATOK MÁR VALAMIT!
 Rengeteg az imitált szex, de nem látni szinte semmit. Az papíron jól hangzik, hogy ezek az idegenek mind leszbikusok, de a kivitelezés élvezhetetlen.
És a hangok megint szarok.

Mélytengeri kalandok (2007) - Oké, a videa lévén legit, azokat is elkezdem iderakni.
Szóval az alapszitu, hogy Némó Kapitánynak a tengeralattjárója egy mechanikus óriáspolip.
Rájöttem mi zavar kurvára ilyen intro-jelenetben aminek semmi köze a film többi  részéhez. Van amikor ilyen működik, de ugye se  karaktert nem viszünk tovább, se semmi úgy igazán, így eleve kínos. De hogy egy teljesen más hangulatra váltsunk, az kurva gáz, ott tényleg úgy érzem az időmet vesztegették.
Az meg kibaszott ciki, hogy egy katonai tengeralattjárót civilek mentsenek.
Megmondom én mi ez: a Mélység Titka (1989) ripoffja.
A film harmadánál megjelenik azért Némó Kapitány is, és pont olyan unalmasra vált a film mint az eredeti regény, ami a maga korában elment, de ma már egy kissé elavult.
 
 Freakshow (2007) - ízléstelen remake-je az 1932-es Frwaksnek, amiben a szörnyszülöttek tényleg gonoszak. Legalább annyi, hogy itt csak egy sima cirkusz van, nem egy freakshow.
De annak a filmnek az egyetlen vonzereje a furák voltak, ugyanaz nélkülük teljesen üresjárat. A vége pedig baromi ízléstelen. És hiteltelen. A Lány megcsonkítását végig mutatják, de források híján képtelenek produkálni a végeredményt, így a végeredmény leleplezése egy pólyába tekert ember, ami baromi lehangoló.
 
 Omega vagyok (2007) - Alapvetően a Legenda Vagyok-ot nyúlja, tökmindegy hogy adaptációt vagy az eredetit (később kiderül hogy az adaptációt, mert van egy Biztonságos Város), de sima zombiapokalipszissel.
 
 100 millió évvel i.e. (2008) - Baaad Movies alert. Ezzel a filmmel átlépünk 2008-ba. A címmel egyértelműen az i.e. 10,000-et nyúlták, de a poszter Jurassic Parkos.
Amúgy ilyen címmel és poszterrel miért ez a nyitókép?


És hogy mi a fasz köze van a hegymászóinknak a filmhez? Szerintem semmi, hacsak vissza nem mennek a múltba, és majd ők, vagy a Valódi Fősztereplők nem dobják a T-Rexre a sziklát.
Ha pénzt adtam volna ki rá, én komolyan végignézném, de nektek inkább ajánlom ezt az ajánlót/kritikát, vagy bárminek is kéne fordítani a "review"-t (magyar nyelvű):


2012 - Ha eljő a világvége (2008) - Oh-o, ez ráadásul ismét Faith Films coop.
Az alapszitu, hogy földrengések és viharok, mert megáll a föld forgása, mert csak.

2012: Végzetes robbanás (2009) - A 2012-trilógia második filmje, és ahogy korábban, ennek sincs köze a brandnéven kívül a többi filmhez a brandben. Az igazán kínos az asylum-vallásos-filmekben hogy nem teljesítenek katasztrófafilmként, de szintúgy nincs bennük elég vallás sem.
Ebben nem volt benne a vallásos gyártósor, a főszereplő viszont Leo a Bűbájos Boszorkányokból. Ez nem segít a minőségen, de legalább a vallás nem bántja a fülünket -> +1/10.
Az alapszitu, hogy valami szupernovarobbanás volt, és abba most mindenki belehal. A megoldás: felrobbantani a Föld felé tartó robbanást. Atommal!
Ha még létezne tv, és tényleg nem lenne semmi, és nagyon akarnék nézni valamit, rajtahagynám.

2012: Jégkorszak (2011) - Az alapszitu, hogy egy vulkán kitör az Antarktiszon, és most egy bazi jéghegy száguld a szárazföld felé, neki fog ütközni az USA-nak.
Rohadtul érdekelne tényleg mi indokolta ezt a filmet.
 
Allan Quatermain és a koponyák temploma (2008) - Ezt láttam tv-ben, bár igazából sanszos hogy a 2004-es Salamon király kincse ugrik be, és a Baaad Movies is feldolgozta. A 2004-es verzió miatt szót sem érdemel ez. De még a '980-es években készült feldolgozások is jobbak. Azért nyilván nem a nézhetetlen kategória.
 
Halálos futam (2008) - Baaad Movies eléggé rajta van az Asylumon. Ez itt egy egészséges kreténkedés, sajna ezeket is bevették a filmbe:


Journey to the Center of the Earth (2008) - Szerintem itt az egyetlen ok hogy sikerült elkerülni a pert, hogy ebben az évben HÁROM azonos nevű film is kijött:


Bevallom, az Asylum posztere a legdögösebb (jobb szélen). Emiatt ez külön gyanús.
 Meglepő módon ez nem olyan szar, bár modern változatot gyártani ebből a klasszikus Verne-történetből talán picit kizökken a supsencion of disbeliefből.
Ja, ez csak angolul van, de olyan kurva nehéz megtalálni így is, hogy LINK.
Ja, és a film a címadó történethez A Mag (2003)-at lopja az egyik történetszálához a kettőből.
 
Iszonyat (2008) - Ez durván nyúlta a Cloverfieldet, a földből a felhőkarcolóra kúszó polipcsáp pedig nem volt számomra bizalomgerjesztp a DVD-borítón.
A legtöbb kép ultraközeli, amin szar se látszik, pedig már a Cloverfield is 0 pénzből forgott, de ez így már komolyan szánalmas.


Street Racer (2008) - Na ez is egy olyan amit kurva nehéz volt megtalálni, mert helyette folyton csak a koppintott Speed Racer (2008)-at dobálja fel mindenhol. Mondjuk a fazsnak töröm magam ha egyszerűen beírhattam volna a u2b-ba. Hogy a faxba nem dobja föl az ilyet a gúgül (a u2b a gúgül tulajdona). Akit zavar a képarány stb., az megtalálhatja máshol ha jmuszály neki. De ez csak a Halálos Iramban 1 kibaszott olcsó ripoffja, szóval minek.
 
Sunday School Musical (2008) - Szégyenletes cashgrab, becseng némi hittérítés, és szerintem egy csöppet olcsóbb mint az eredeti, pedig az is kínosan gagyi volt:


A zenei része amúgy nem lenne rossz, bár itt minden rap/jazz/blues, mert a főszereplő(k) fekete. Gond, hogy túl kevés a zenei betét, és musical helyett néha átmegy Limonádé (2011)-be.
 
A nap, amikor a Föld megállt (2008) - Hát mondjuk elnézve a postert, meg is értem hogy azonnal beperelték végre a stúdiót:


Oké, csak megfenyegették vele őket, de lássuk be, ez igen indokolt volt.
No, egy rakás űrhajó jön a Földhöz, de csak az egyik pottyan le, és kiszáll belőle egy Terminátor.... De legalábbis egy pucér bige. A Városban meg ott a gigarobot.
A vágó egy idegbeteg állat, akinek fogalma sincs mit csinál. Mondjuk gondolom a rendező sem sokat segített.
A katonaság talál egy pucér pasit, de az lekamehamezza őket.


De nem sokkal később altatólövedékkel mégis leterítik, és megvan a  nő is, ahogy nézem, ő lesz a helyi Lilu (Ötödik Elem):


Egyébként elég rizikós földönkívüliekre altatót lövöldözni. Vagy nem hat rájuk, vagy akár meg is ölheti őket. Ki tudja mi a kémiájuk.
A filmben amúgy nem sok minden történik technikailag, de a történetet asszem jól hozza. Egyfajta vallásos élményt nyújt, de technikailag kiahgyja belőle istent, így ezt afféle szekuláris módon teszi.
Fura, de nézhető.

Világok harca - Az invázió (2005) -  Oké, lépjünk egy kicsit vissza, a folytatásal szépen beérjük magunkat. 
Megjegyzem, az eredeti filmadaptáció máig nagy kedvencem, faxa kis scifibe oltott háborús film. Spielberg Tom Cruise-os szarja meg egy szar.
Ah, csöcs. Mármint ezzel indítunk.


A főszereplő meg a Föld Megálltban is szerepelt, mázlink van vele.
A gyerek viszont egy katasztrófa.


Az az igazság, ennél a sztorinál valahogy nem érdekel a személyes sztori. Mármint ez a VILÁGOK harca, nem Tamás Harca. Persze értem, személyes kötődés karakteren keresztül - ez papíron jól is hangzik, de itt, nenél a sztorinál nem működik, Spielbergnek is ez volt az első hibája.
Az igaz, hogy nincs elég a hadseregből - amit az eredeti adaptáció jól megfogott -, de nélkülözi a melodramatikus pátoszt is ami a Spielberg-változatot jellemzi, szóval valahol a kettő között. Igazából ez egy helyre kis road-movie-vá növi ki magát, ahol a háttérben halljuk a csatározásokat, de igazából Főszereplő megy át a világégésen és találkozik érdekes emberekkel.

Világok harca 2: Második hullám (2008) - Hogy miért változtatták meg a címformátumot, rosseb tudja.
A Baad Movies it komoly tárgyi tévedésekben él. Ez NEM a Spielberg-film folytatása, és nem kell megvenni semmiféle jogokat, lévén a könyv jogdíjmentes. A srác még a képernyőre se nézett rá, mert "lány"-t emleget, holott a felirat is mondja ha nem lát a szemétől, hogy FIÚ.
 
A filmről konkrétan szólva, retkonnal indítunk. A felvezetőszöveg szerint  nem betegség győzte le véletlenül az ufókat, hanem hogy globálisan összefogott az emberiség.
Másik, hogy az első filmben 6-lábó rovarlépegetők voltak, itt viszont megkapjuk a tripodokat.
A dolog mindenesetre működik egy 1. és 2. VH allegóriaként.
 Igen, ez a film egy kicsit olcsóbb:


Kiderül, nincsenek kis zöld emberkék, a gépek kiberlények. Hol is láttunk már ilyet...
Ebben próbáltak több hangsúlyt rakni a tudományos-fantasztikus részre, és az akciókra, így jelentősen különbözik az első filmtől, így vagy bejön a nézőknek, vagy nem. Mindenesetre nem feltétlenül rosszabb.
Őszintén szólva, semmivel nem rosszabb mint egy Stephen King Végítélet. Leszámítva a gyártás dátumát, így esélye nem volt, A tv-korszakban simán megnéztük volna, és szerettük volna, de legalábbis nem panaszkodtunk volna.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad