Vampire klánregények - Assamita

 Eh, újabb érdektelennek ígérkező kötet, most a bérgyilkos-klánnal, akik a fókuszba rakott szereplő miatt majdhogynem megkülönböztethetetlenek a Lasombrától, Fatima pont olyan Elektra-típusú karakter lévén mint Lucinda.


 A nyitás pozőr. És mivel az Arab-félszigeten lebzselünk majd' a regény harmadáig, hát nem is túl mozgalmas.
A mostani feladat kinyírni Monkadát, a lasombra csaj vámmpírapját. Ez biztos rohadtul jó önálló regény lehetett volna, de itt szimpla mellékszál, némi leszbikus körítéssel az assamita csaj és a lasombra csaj között.
 
 Szóval ez a kötet nem jó, pláne nem itt, pláne nem a Lasombra után, de ha keresünk, találunk benne világépítő érdekességet.
A fő eseménysor totálisan standard akció, a főbb karakterek bármelyik akció-történetben szerepelhetnének. Ugyanakkor ott van pár mellékkarakter, és a róluk szóló pár mondatocska, ami egy Vampire the Masquarade rajongónak érdekes. Egyes karakterek ugyanis rávilágítanak, ezek a szereplők, lények mennyire nem mérhetőek emberi mércével.
Ott van pl. a Courier, a nosferatu. Ő kb. a Gumiember az X-aktákból. Az anatómiája kb. kicsit sem emberi, és minden szuperképessége ellenére (a fickó gyakorlatilag Mr. Fantastic a Fantasztikus Négyesből) idegenségében taszítő.
És innen ugorhatunk Vykosra, aki nemhogy a külsőt, de a belső szerveket is át szokta alakítani, mert olyanja van, és időnként nemet is vált. Próbáljuk elképzelni ezt a lényt, milyen is lehet az ő én-tudata? Milyen kép él magában magáról? Milyennek képzeli el magát? Kapunk is erről pár utalást, ami a legkevésbé sem emberi.
Hozzá nem csak a teste, meg a húsformázása zavaró, hanem lévén ezeket mostanra tökéletesre vitte, egy "pislants és nem veszed észre" pillanatban megtudjuk, hogy mostanra abban gondolkodik, hogy egy egész várost formázzon mint a gyurmát saját elképzelései szerint. Nem a lakókat értve ez alatt, hanem a működését.

Ha úgy nézzük, technikailag ezzel a kötettel vége a nagy, keleti parti sabbat inváziónak, lévén az értelmi szerző legyőzetett.
De ez annyira technikai részlet, hogy tényleg senkit nem érdekel.

Legközelebb a Ravnos következik, és az se lesz sokkal jobb emlékeim szerint, sajnos.
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad