Asylum-filmek - 2016-2017

Sinbad and the War of the Furies (2016) - Semmi köze az előző Asylumos-Szinbádhoz. Ebben egy Aladdinba oltott Indiana Jones (értsd: kardos sírrabló/régész) rohangászik vmi kincs után a modern korban.
Ha valaki egy B-kategóriás kalandfilmet keres, ajánlható.

Zoombies (2016) - valljuk be, elbaszottul jól néz ki a marketing:


Annyir atetszik, hogy elrakom alaposabb szemrevételezésre.

Zoombies 2 (2019) - Hát persze hogy lett folytatása. Kicsit másként működik mint az előző a zombulás, de pont ettől működik. Végülis itt izomból minden állat zombul. És nem kímélték a költségeket, seregnyi állat van nemegyszer a képernyőn.
Megvan a szükséges plusz is hogy ne csak egy szörnyfilm legyen: a fertőzéshullámot a túlzott önbizalom okozza.

Zombik akváriuma (2021) - Szerintem jól teszi egy cég, ha egy befutott franchise-nál is hagy 2 évet két rész között, hogy legyen kifutási idő, és ne váljon unalmassá.
 Ügyesen csabvartak egyet a franchise-on, bár valószínűleg nem lesz tovább. 2 filmben a szárazföldi állatok zombultak, itt a viziek.
Sajna úgy tűnik a költségeket visszavették, ezért nincs elég állatos jelenet, helyüket átvették az Emberek Beszélnek Szobákban/Folyosókon felvételek.
 Azért egynek elmegy.

Izzie nyomában (2016) - Finding Nemo ripoff.
 

 Igazából kurvára mindegy, mert a célcsoport 5-évesek, és az eredeti sem volt jó!

Ben Hur nevében (2016) - A téma nem érdekel, de ez egy kardozós-film. Szerencsére. Attól az én könyvemben máris jobb mint egy keresztény propagandafilm.

Independents’ Day (2016) - Az Asylumosoknak ideje lenne megnézni pár új filmet, mert ez így kezd unalmas lenni. A helyzetet az is jól jellemzi, hogy review-t sem lehet már találni az ilyen címekről.
Meg legyünk őszinték: feltétlen szükséges volt ufokat tenni egy háborúsfilmbe? Egyedinek akartak tűnni a tizenhúszezer Steven Seagal-film között, vagy mi?


Az előzetes meg pont úgy néz ki, mint egy sima Függetlenség Napja ripoff.
Ja, tényleg, volt egy Függetlenség Napja (Independent's Day) 2. Így kényszerűségből annál egyel több pontot adok, mert ez nem került 100,000,000 $-ba.

Plusz miután belenéztem, be kell valljam, a film dinamikája és a rendezés egyáltalán nem rossz! Tiszta szégyen hogy egy ilyen filmre ment el az a tehetség.

Little Dead Rotting Hood (2016) - Ez egy 8/10 film lehetett volna ha nem hozzák költségkímélő okokból a modern korba.
De láttam valamiért korábban, és hála az imdb-nek tudom hogy tetszett. Amennyire lehet. Lehet kicist jobbra értékeltem anno a valóságosnál, eszembe jutott hogy farkasemberes filmek között volt. De akkor sem szar.
 
Ghosthunters (2016) - Szokásos paranormális-szellemvadászóshows film, azzal a csavarral, hogy ezek hoztak csapdát is, és van kütyüjük látni a szellemeket a'la 13 Szellem ha jól emlékszem. A kosztümök jól néznek ki.
Szerintem alaposabban körül kell ezt járni.

Dead 7 (2016) - A trailerből azt mondom az 1000 halott háza kombinálva a Hét mesterlövésszel, zombiapokalipszissel körítve. Bónuszként pedig:


Trolland (2016) - ez annyira szarnak tűnik, hogy feltétlen elrakom máskorra.

Planet of the Sharks (2016) - Ez az Empire of the Sharks úgymond előzménye. Mondjuk. Technikailag. Később a koncepciót másfelé vitték, de az.
Itt nem voltak akkora ambíciók mint a folytatásban, így valamivel jobban működik.

Empire of the sharks (2017) - Gond, hogy ekkoriban az Asylum böfögte kifele a cápás filmeket. A koncepció nagyon jó amúgy. Valaki kitalálta hogyan irányíthatja a cápákat, de a találmányát lenyúltas a Waterworld-gonosz.
A probléma, hogy megpróbáltak igazi városokat odafantáziálni a vízre, nem csak cölöpházakat (tutajházakat), mondhatni falvakat, de sosem megyünk közéjük, sosem érezzük hogy köztük vagyunk. Nagyon elkellt volna pár nagyongagyi cgi utcakép mint a Dínótópában.
Meg hát a forgatókönyv hemzseg a lukaktól. Amint mondtam, 2 év nem ártana egy film fejlesztésére, hogy lehessen csiszolni a problémás részeken, át lehessen látni mi a fenét csináltok. Pl. ha csávókám heroikusan beúszik Akárhova hogy elterelje a cápákat, ne menjetek már utána a főerőtökkel, mert idegbajt kapok!

Jurassic School (2017) - animációs cukiság jön. Ha a Baaad Movies cisnál róla értékelést, az nekem lesz köszönhető, mert én vadásztam le nekik hol tudják megnézni.
A trailer alapján egy ET-ripoff.


Ez egy ET-ripoff:
 

 Cuki, ártalmatlan film gyerek célközönségnek. Nem látok benne kivetnivalót.

Ja, és ha valaki nem hinné el, itt a link:


Ice Sharks (2016) - Hogy most 2016 vagy 2017 azt egyeseknél vita tárgya lehet, de az biztoos nem, hogy túl sok cápás filmet hoztak ki ekkoriban.
Ehhez van magyar kritika is a u2bon! Joggal, mert elég meredk filom, totál őrület. A jégsapkák olvadnak, a cápák jönnek a töréseken, sőt, alulról áttörik a vékonyodó jeget, aztán az egész bázis elsüllyed...
Ilyen egy jó állatos akció-horror.

Psycho Brother-In-Law (2017) -  Ennek vajon mi a címe, és miért nincs trailer az Asylum hivatalos u2b-csatornáján, és miért mondják egyesek hogy a film 2018-as?


Ilyen családi dráma-thrillerről van szó, és mindegy mit mond az imdb, én nem látom a 18+ szükségességét.

Elfelejtett gonosz (2017) - Előzővel együtt nem lesz ez kicsit sok a jóból?
És ezt én tényleg láttam? Hát, magamnak márpedig hiszek.
Nyilvánvalón akkor nem dömpingben néztem filmeket az értékelésem alapján, mert elég sok pontot kapott.
 
Locked Up (2017) - Washed-up version of Jailbait. A különbség, hogy itt a csaj a'la Riverdale illegális börtönbunyóban vesz részt.
A pozitívum, hogy az Asylumot nem kötik a mainstream-Hollywood szabályok, ezért itt minden mehet: öngyilkosság, gyilkosság, meztelenség, (nemi)erőszak...
 
A lelkész titka (2017) - Tipp: az imdb-n a más nyelven való (szinkronos) cím a "dubbed version".
Az eredeti cím poénnak hangzik: Sinister Minister. Ennek ellenére ez egy komoly thriller/dráma.
Szintén kezd feltűnő lenni hogy akad pár "igaz történet alapján" cím a listán...

King Arthur and the Knights of the Round Table (2017) - Most én vagyok hülye, vagy ehhez a címhez ez a poszter tényleg nem megy?


De ehhez a szokásos módon nem tudok hiteles képet festeni, ezért iderakom az előzetest:


Mai kor? Fantasy? Scifi? A tippem, hogy akinek a Dolph Lundgrenes He-Man bejött, annak ez is be fog.

Oceans Rising (2017) - A Föld magja elkezd leállni, ezért napkitörések pusztítják a népet, ezért építeni kell egy-két Halálcsillag-sugarat vagy mi.
 

 Nem  a legizgalmasabb katasztrófafilm, de lehetne rosszabb. Az elején van egy kis katasztrófa, meg a végén van a nagy izgulás időben sikerül-e aktiválni a Gépet, közte meg van a családi dráma a jó mostohaanyuval, meg hogy el kell jutni a Géphez.
5/10, tv-ben/unalmas szombaton elmegy.
 
The Fast and the Fierce (2017) - Na mit lophattak itt? És van ám folytatása is Fast and Fierce: Death Race (2020) címmel. Bár utóbbit mégis inkább In The Rift névvel találjátok az imdb-n.
Ezek kapcsán eszembe jut egy film, amit úgy reklámoztak, vmi 200$ volt a költségvetés, de enny-annyi kocsit törtek össze benne. Ehhez nyilván ismerni kell valakit aki kocsimegsemmisítéssel foglalkozik, de akkor is.
De ha valakinek megvonása van autopornóból, egynek elmegy. A másodiknál biztosan
Btw, fogalmam sincs az első filmben miért látunk két repülőt, és kész. Talán azért mert NINCSENEK BENNE AUTÓK.

Evil Nanny (2017? 2016?) - Az alapötlet hogy van egy lakód akit nem tudsz kidobni. Ennyi. Persze vmi film.feszültség kell, így átmegyünk thriller-horrorba. De ennél többet nem tud.

Nightmare Wedding (2017? 2016?) - Ez az előző film párja, csak itt a férj borult el.
Tipikus példa az egy megrendelés, két ötlet, két film gyakorlatnak.

Geo-Disaster (2017) - Na, "végre" újabb katasztrófafilm. Rövid leírás: "sötét anyag ütközik a Földdel". LOL!
SyFy-channel-hulladék.

CarGo (2017) - Sok sikert pusztán a cím alapján megtalálni ezt imdb-n. Újabb Animációs Cukiságról van szó, mutatom a posztert:


Az eredeti is hulladék, szóval megint nem sajnálom tőlük a megkeresett pénzt, mert tőlem ugyan nem látnak egy buznyákot sem.

Alien Convergence (2017) - Komolyan érdekelne melyik volt az eredeti poszter, mert az eredetibb poszter jobban tetszik (amelyik asylum-eredeti, kevésbé lopja az Alienst).


Az előzetesből úgy néz ki, ez egy kaiju-film. Még az is mlehet hogy érdekes! Félrerakjuk.

Operation Dunkirk (2017) - Újabb (világ)háborús film.
Harckocsikra ezúttal nem futotta, csak egy fatelep kibérlésére, így francia ellenállóknak adják ki magukat a filmesek.

Troy The Odyssey (2017) - Senki ne mondja hogy ez nem mockbuster!


Ki sem tűnne ha egy Kevin Sorbo-s Herkules-epizód lenne.
 Ez a review jobb mint bármi amit én itt össze tudnék hozni erről:



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad