Asylum-filmek - 2014-2015

 Nyissunk egy szériával: Avengers Grimm (2015), Gyilkos Osztag (2016), Avengers Grimm: Time Wars (2018). Erről a ~trilógiáról volt szó korábban külön posztban, a középsőt tudom igazán ajánlani, de a többi kettő is korrekt, és kiadnak egy szép 'trilógiát', az idézőjel annak szól, hogy a középső igazából ~spinoff, a Grimm-multiverzum egy másik dimenziójában játszódik. Valószínűleg a harmadik filmnél jutott eszükbe hogy összekapcsolják az első kettőt. Nincs azzal baj, és hát nekem az MCU-bosszúállók csalódást okozott.
 
Age of tomorrow (2014) -  A poszter kiváló


de a leírásnak semmi értelme. Kivál háborúznak az ufok ha az űrhajósok pusztán annyit közölnek, és ez nagyon fontos fegyvertény, hogy itt vannak az idegenek? Ha a Föld harcol a csészealjakkal, ezt nyilván már tudták.
A trailer szerint nincs semmiféle belopakodás, az űrhajósok azért mennek fel, hogy felrobbantsák a giga-aszteroidát a'la Armageddon. És az űrhajósok az aszteroidán láthatóan meg se halnak.
Semmi egyedi nincs benne, és legalább részben a Predátorok-at nyúlják, amit nem éri meg lenyúlni.

Airplane vs. Volcano (2014) - A poszter gagyi, és pont mint az előző film semmi eredetiséget nem tartalmaz. A pitch, amivel meg akarnak fogni jól néz ki, de ennyi:
 

Alpha House (2014) - A poszter Katasztrófalim-szinten szar, szokás szerint 35+osok játsszák a tiniket, és az alapszitunak sincs semmi értelme: az Animal House-t (Party Zóna, l. leújtó véleményem róla korábbi posztban) mostantól ko-ed lesz! Azaz lányok is laknak majd a házban! Oh jaj! Lévén ez a parti-ház, hát kurvára ko-ed volt eddig is.
Ja, hogy ők úgy értik, kitűnő tanuló lányokkal töltik fel a fél épületet? Most abba ne menjünk bele hogy hová rakják a plusz embermennyiséget, de mind ismerjük mi lenne ennek az eredménye, már ha reálisnak vesszük, hogy a fiúk mind 2-es tanulók a világon, a nők meg mind színötösek (csak tudnám kik jártak eddig a parti-kollégiumba, khm). Az eredmény romló átlag, és egy rakás nemi erőszak lenne.
 
 És senki ne mondja nekem hogy az Asylum készítői nem az Animal House-lon szocializálódtak, mert más nem magyarázza az Undorító Zsírdisznó Karakter létét az ilyen fiolmjeikben:


Android Cop (2014) - Ez egy robocop-ripoff akart lenni, de gyanítok egy peren kívüli megegyezést az elsődlegesen használt poszter okán:


A Tűzben Edzett Férfi és más fekete-zsarus filmek jutnak eszembe amik nem vígjátékok. Igazából pedig amit lopnak, az a Társam Robot, vagy faszom mi volt az a sorozat, mert szétlőtt kiborgzsaru nincs a filmben.
 
Asian Schoolgirls (2014) - se nem DoA, se nem Machingun Girl. Felejtős.
 
Asteroid vs. Earth (2014) - nem elérhető. Amúgy a szokásos jön a nagy aszteroida, robbantsuk föl film. A vonzereje a húzónevekben lenne: Tia Carrere és Robert Davi.

Mercenaries (2014) - Egyértelműen genderswap ripoffról van szó:


Viszont akad pár húzónév: Kristana Locken, Cynthia Rothrock...
Később alaposabban ránézek, mert nem tűnik rossznak.
Igazából annyi filmet néztem így töményen, hogy igazából a cél itt kiszórni a nagyját, és majd később visszatérni azokhoz, amik érdemelnek egy második pillantást.

Csápok a mélyből (2014) -  Az eredeti cím viszonylag ígéretes, mert nem ripoff, hanem szóvicc: Bermuda Tentacles (tentacle = csáp, triangle = háromszög).
Az elnök gépe felrobban egy villámcsapástól, és a kurvára vén Linda Hamiltonnak kell megmentenie, mert persze a gazdag fószer katapultált.
Tv-film.

Herkules: Feltámadás (2014) - A szokásos történelmi-fantasy slock.

Jailbait (2014) - Ilyen címet adni... Aki nem ismeri a kifejezést, azt takarja, amikor vmi beépített zsaru kiskorúnak tetteti magát, és úgy tetteti magát prostinak hogy pedofilt fogjon.
És igen, ez a film minden amitől tartani lehet: elvileg kiskorúak folyamatosan pucéran rohangálnak.
Ez nekem nem fér bele, hiába tűnik teljesen jó filmnek amúgy.

Sleaping Beauty (2014) - Egy kicsit nehéz megtalálni ezt a feldolgozást, de nem is éri meg. A szokásos alacsony költségvetésű kosztümös-film.


Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys (2014) - A poszter überkirály:


de még az Asylum is lerövidíti a nevet:


Az imdb viszont hiába ígérget magyar szinkront


az sosem volt.

A trailerből viszont valami hiányzik: A HIBRIDLÉNY. Minden ultragagyi cgi-t és a Cápa lopását megbocsátanám, ha látnám az ember-hal hibridet, ami úgy néz ki mint a féregember az X-aktákból.

A mélységes csápok után ez a második, vagy talán harmadik film, amit ázsiai borítóval találtam meg:


És ez az első Világháborús Film az Asylumtól.
Úgy tűnik, háborús filmet csinálni igen könnyű, csak az kell hozzá igazán hogy ismerj egy fegyverbuzit, aki tart otthon 5-10 tankot. És ha az van, lesz neki minden mása is hogy ellássa a produkciót: egyenruhák, fegyverek, amit akartok.
Engem nem érdekel a műfaj, ránézésre szolid cucc, akit bővebben érdekel, majd meglesi maga.

Ebben az évben jött ki az Asylum első sorozata, a Z-Nation, sorozatokkal ebben a projectben nem foglalkozok.

Cirmos karácsony (2014) - Az év utolsó filmje, és cicás film. És igen, van magyarul.


Beszélő-állatos családi film, olyan lényekkel, amik Fogas Sonic fajtársai lehetnek:


Amúgy a Télapút nyúlják, azaz főszereplőink kinyírják a Télapót, ezért át kell venniük a helyét.
Ez úgy jött össze, hogy eza  Télapó allergiás a macskákra, és amilyen eőrvel tüsszentett hátralépett, megcsúszott, placcs.
 
Most mit mondjak: cicásvideo. Nehogy már ne hozzon profitot!

Bound (2015) - A Szürke Ötven Árnyalata ripoff. Tudjátok, az Alkonyatot végigszenvedtem, az 50 Arnyalat filmekkel már nem vagyok hajlandó foglalkozni!
Ami érdekelhet valakit, az Charisma Carpenter a főszerepben. Aki semmi különleges szerepben nem volt a Buffy a vámpírok réme óta, de biztos nem hal éhen.

A harag országútja (2015) - Ránézésre a trailerből sokkal inkább hasonlít a the Girl With All the Gifts-re, mint egy Mad Max ripoffra.
Az alapfelállás, hogy persze, vannak a mad-max-gonoszok, de azon túl dúl a zombiapokalipszis, akinek meg amnéziája van, az immunis a vírusra.
Az ilyen slockból a Doomsday (2008, magyarul: Végítélet) volt fasza, újranézős. Ez csak elmegy.

San Andreas Quake (2015) - Katasztrófafilm. Lett neki egy folytatása is!
 

 2015 egyébként az az év, ahol mindössze 4 film készült ami nem folytatás/aminek nincs folytatása. Az arány szintén nagyon jelentős 2016-ban, és 2018-ban, de ezeket követően jobbára oneshotok jöttek. Hogy mennyire eredeti ötletek azon persze lehet vitatkozni.

San Andreas Mega Quake (2019) - Ennél a két filmnél a textúra, képélesség, színek, ilyesmi kifejezetten jónak tűnik:


Az elsőről szólva: a főszereplő szimpatikus, van valamennyi anyag kitölteni a filmet, kb. mint egy Pokoli torony. Kicsit old-school, de néha pont arra vágyunk.
A második... Lényegét tekintve ugyanaz mint az első, csak több földrengéssel. Nem vagyok benne biztos hogy én akartam több akciót. És nem hosszabb akciójelenetekről van szó, hanem többről. És a vége happybb end.
Azt mondanám, részemről az első az 5/10 legteteje, a második a legalja.
Néha hiányzik a  tv-korszak.

Flight World War II (2015) - Újabb (világ)háborús film a poszter alapján.


A trailer viszont azt mondja, inkább a Végső Visszaszámlálás alapjával számoljunk, csak itt egy utasszállító gép kerül vissza a világháborúba.
Itt egy jó trollkodás a filmanyaggal:


Martian Land (2015) - A poszter ígéretes.


Tudjátok, a trailerben egy pillanatra, egyetlen pillanatra azt hittem, magkapjuk Lem - A Legyőzhetetlen c. regényének feldolgozását. De ahogy továbbpörgött, el kellett fogadnom, hogy ez csak a Sharknado "robbantsuk fel a vihart" plotjának újabb változata.
De asszem adok majd neki még egy esélyt.
 
-----------------------
 
 És akkor zárjunk egy újabb franchise-al.
 
Gyilkos cápa vs óriáspolip (2009) - A történet egy mondatban: Két óriásőslény kiolvad a gleccserből, és ismét egymásratámad. Kitaláljátok melyik fog győzni?


Megacápa az óriáskrokodil ellen (2010) - A film alapötlete, hogy mi lenne ha Korokodil Dundee óriáskrokodilokkal bajlódna. És akkor vágjunk hozzájuk egy óriáscápát (megalodont), mert az úgy már konfliktus.

 
Mega shark vs Mecha shark (2015) - Gyakorlatilag a Hodzilla-franchise-t nyúlják: az eredewti Godzilla halott. Új Godzilla elő ugyanazokkal a tulajdonságokkal. Mecha-változat épít. A csavar, hogy a mechanikus változat megkergül a film közepén, de végül szerencsére levadássza nekünk az eredetit, mindneki megpusztul, de legközelebb úgyis jön egy újabb nem-Godzilla.
Egészen szórakoztató ez a brand. Ennek a résznek a gyenge pontja a húzónév, Tilk a Csillagkapuból. Fele időben nem tudja hol van, hogyan kéne reagálnia, és nincs hozzászokva az Asylum-körülményekhez. Bezzeg az a hajókapitány...!


Megashark vs Kolosszus (2015) - Kicsit olyan érzésem van enél, hogy ugyanaz mint a harmadik, csak végre volt idő forgatókönyvet írni.
Az alapszitu, hogy a folytonos megalodontevékenység miatt leállt a kereskedelem, ami különösen az oroszokat - mint szuperhatalom - érintette rosszul, így illegálisan bányásznak ahol csak tudnak. Vmi "vörös higany"-ra hajtanak, ha ez számít majd. Az amcsik meg a Világrendőrség



és egész kis ~szuperhőscsapatot állítottak ki. Mármint most nézzetek rá a tagokra és mondjátok hogy nincs igazam!
 

A vörös higany vonzza a megalodont, és zavarja az elektromos berendezések működését. Valamint amikor Chernobilból kiszednek egy adagot, ez is történik:


Valakik túl sok Attack on Titan-t néztek?


Tetszik hogy a két fenyegetés 3 szálon fut, és ki kell mondanunk, az Asylum elkötelezett a környezetvédelem iránt a filmjeiben.
Szóval van a Kolosszus, ami egy önjáró világvége-fegyver, a megalodonra vadászó katonaság, és egy csapat tudós, akik inkább scifiketrecbe zárná a cápát, mondván természet egyensúja stb.
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad