Asylum - Ghosthunters (2016)

 I want to play a game?


Vki rokonai meghaltak 8most attól tekintsünk el hogy állítólag lövöldözésben, mert akkor nyilván nem), tehát ha már építettek egy reménybeli szellemcsapdát, ideje végső nyugodalmat adni szeretteiknek.
Az mondjuk lehangoló mikor bemennek a házba, és rögtön azzal kezdik, "alacsony a költségvetés, nem futja rá hogy felkapcsoljuk a villanyt, ezért lesz mindenkinél zseblámpa". Persze ők nem pont ezt mondják, de ez a lényege.

Miért mindig vmi eldugott helyen (belső szoba, padlás, pince) állítják fel a HQ-t, miért nem minél közelebb az előszobához, ami ilyen kastélyokban úgyis mindig egy gigantikus terem?

Az első perceket pedig ki lehetne használni karakterépítésre. Ehelyett olcsó módra Szép Emberek Állnak, Ott Egy Jumpscare. Gyatra.

Aztán előadják a néző kedvéért azt, amit elvileg a karakterek tudnak, hogy ni, ez egy szellemcsapda, és így működik.

Van szellemlátó-kütyüjük is, amivel jumpscare-t lehet látni:


Újabb többpercnyi technoblabla után:


Az alapszitu értelmetlen. Nem vizsgálnak semmit, nem derítik fel a ház múltját - mert ugye ismerik. Az ötlet meg, hogy egy géppel meganalizálják a szellemeket, hogy nehogy egy másikat fogjanak el, szánalmasan nevetséges, de semmiképpen nem vicces.
Az elején egyébként még úgy tűnik csinálni fognak dolgokat, de aztán vmi izét átnyomnak a Maxwell-egyenleteken, ami valamiért nekik egy bináris kódot ad ki, de jó, tökmindegy, az viszont már nem tökmindegy hogy 15 perc műsoridő telik el a rezet baszva amíg ezt hanggá alakítják. És akkor azt várnád hogy biztos valami fontos üzenet, de lófasz, csak a szokásos nyöszörgések és sikolyok. Hogy aztán a következő jelenetben a szellemek már gond nélkül beszélgessenek a élőkkel. Ez gáz. Nop un intended.

Aki szereti a szellemjárta házas zsánert, annak épp elég történést vágnak a falhoz hogy elmondhassa, ez teli volt mindenféle szellemes dologgal, de mi többiek nem fogunk ráakadni.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad