Decrepit Crypt of Nightmares #4 The River Legend of La Llorna (2006)

 A sztori úgy kezdődik,

 
Maria gold-diggernek állt. De a férje 2 gyerek után már nem érdeklődött iránta. Hát a folyóba dobta a gyerekeit, akik megfulladtak. Mire öngyilkos lett. És azóta vízbe folytja bármely gyereket aki egyedül megy a folyó partjára.

Hogy a fentieknek mi köze ahhoz, hogy egy pali a kocsijában visz egy megkötözött nőt a szárazföld közepén, azt lehet találgatni, de minek.


Na, ez a gonosztevő is éppen ki akar szállni az Üzletből. Emberünk elé kiszalad egy gyerek, félrerántja a kormányt, kész a baleset. Mire kimászik a kocsiból este lesz, a nő persze hogy megszökött.
A film amúgy nem tűnik rossznak. Már persze low budget annak minden vonzatával, de inkább az első filmre hasonlít a kollekcióból. Nem idegesít, és tulajdonképpen kíváncsi vagy rá, nézeti magát. A kép tiszta, a hangszerelés rendben van. Ami a képernyőn van az nem egy nagy szám, de a La Llorna eleve egy kísértettörténet, amivel szerencsére valamennyire ismerős vagyok MistaGG-től a youtube-ról.

Érdekes, hogy egy kép a képernyőn mennyire tud amatőr, házivideo, nem-film benyomást tenni, és nem értem pontosan mitől. A fényekre tippelek, de amúgy tényleg nem tudom, mert ez itt nem egy béna VHS-kamera kézben, ehhez úgy tűnik volt állvány, meg minden. De nézzétek meg ezt a kockát:


Ezt itt nálam is felvehették volna. Az egész olyan ... hétköznapi.
 
 No, de folyik itt a szellemjárás: lefekszik aludni és a kádban ébred folyó vízzel, a tükrön szellemüzenet, ez a fickó meg csak úgy besétál a szobájába


és fölakasztja magát.

Francba már. Épp kreditet akartam adni a filmnek, erre kiderül hogy az egész csak álom volt :(
De gyorsan visszatornássza magát a film, szóval nem vonok le pontot. De nem is adok. Ez 5/10 lesz a végén.

No, úgy néz ki az elrabolt lány a Főnök világgá szökött lánya volt. A Főnököt megölte közben La Llorna. A srácot meg, aki miatt karambolozott, mindneki izomból tagadja hogy valaha létezett.
Aztán az derül ki, hogy Szökött Lány örökbefogadott, miután kihúzták a folyóból, és ezzel magukra vonták La Llorna átkát - ezért meg akarták ölni (fel akarták áldozni).

Bandido végül megmérgezi a lányt - kérdés, eleget kortyolt-e.


Bónusz a filmnek a filter-választásért, hogy úgy tűnik, az egész film alatt végtelen éjszaka van.
Ugyanakkor 56. perctől EPILEPSZIAVESZÉLY! Itt derül ki, hogy vmi sátánista szekta ügyködik a háttérben...


Vagy nem tudom mi történt, mert akkor azzal állnak elő, hogy a fogadott lány az nem La Llorna lánya volt, hanem az igazi lánya az, a fogadott lányt meg Woody Allanezte.

A vége egy kicsit homályos, de ilyen kísértetjárós 5/10-es filmnél elmegy.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad