Vampire klánregények - Brujah

 A jó hír, hogy a főszereplő Theo Bell lesz, aki mókás egy figura. Gyakorlatilag a Hulk, csak ő még okos is. Szpererő, szupergyorsaság, sebezhetetlenség. Tökéletes akció-regény alapanyag.
 
És a kötet ebben nagyon jól teljesít. Erős, pergő, élvezetes akciók rogyásig.
Végre az Áruló a Kamarillában kérdés is tisztázódik, bár ennél a szálnál azért vannak kérdéseim, nem elsősorban hogy ez a szál úgy három kötettel ezelőtt szerepelt utoljára, és így nem feltétlen tudtam követni már. Másik, hogy sose derült ki, ő most ő volt, vagy egy nagyon jó csere, akit Vykos, vagy valamelyik másik hússzobrász rakott össze? Végül, de nem utolsósorban mi a rák volt az, hogy tűzgolyókat hajigál? mindenesetre végre ez a leszámolás egy olyan epic harc, amire folyton utaltak hogy van, előfordul, de a könyvekben valahogy sose úgy jöttek ki a dolgok, különösen gondolva itt Lucitára.
Btw, a kamarilla sabbatba épített kémének története is a végére ér. Legalább kicsit másként mint a fenti.
 
A kötet legnagyobb gyengesége mégis talán a fordításban leledzik, mert a nevek írásmódja valamiért több helyen megváltozott. Felteszem másik fordító jobban megmaradt az angol eredetiknél. No ezért kell mindig egy sorozatszerkesztő... De legalábbis kommunikáció a projecten dolgozók között.
 
 Mindenesetre kapunk egy JÓÓÓ nagy csavart itt.
Azt azonban elárulhatná már valaki, mi a rákot keres Leopold New Yorkban?

Btw, tekintve a tematikát, meg az összes szart, javaslatot teszek egy olvasási sorrendre:


Nem biztos hogy ez a megoldás tökéletes. Szívem szerint a gangrelt a ventrue elé raknám, ezzel csak az a gond, hogy az párban jár a setitával, az meg úgy másként sub-optimális. De már ez is haladás.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad